PROBLEMI

Molim te, nemoj da se uvredis, ali meni to vase sterilisanje lici na stvaranje mogucnosti za opstanak jedino ,,arijevske rase''
Hajde da gledamo hipoteticki na duze staze:
BAS ZBOG GLEDANJA NA DUZE STAZE JE STERILIZACIJA NEOPHODNA

Vi smatrate da sve kucice treba skloniti sa ulice i zato ih dajete na usvajanje u glavnom pod uslovom da budu sterilisani ili kastrirani(ovo mi je tek zverski, sterilisanje ajd i nekako)
One koji su na ulici sterilisete ili kastrirate da ne bi imali stenad i da se ne bi mnozili psi na ulici.
TACNO. STO MANJE PASA NA ULICI, TO BOLJE ZA NJIH. AKO HOCES DA TI NABROJIM ARGUMENTE ZA OVU TVRDNJU, SAMO RECI.

I sad uzmimo da sve to vremenom urodi plodom(hvala Bogu, nece).
MOLIM SVE BOGOVE , KOLIKO IH IMA, DA TO URODI PLODOM, BAR U OVIM NASIM OKOLNOSTIMA.

Stenadi dodzija(domaca obicna dzukela :D) vise nema.
NIJE TACNO. TAMO GDE JA ZIVIM, U UREDJENOJ ZEMLJI KOJA VODI RACUNA O ZIVOTINJAMA I KOJA IMA POSEBNU POLICIJU ZA ZIVOTINJE , PSI U AZILIMA SU SKORO ISKLJUCIVO DODZEVI. A DA BI SE DOSLO DO TAKVOG STANJA, TJ , DA SE PAS SKLONI SA ULICA , MORALO JE DA SE PRIBEGAVA I STERILIZACIJI KAO I EUTANAZIJI ( NA ZGROZENOST MNOGIH KOJI CE OVO DA PROCITAJU).

Oni usvojeni ili oni na ulici postaju sve stariji i umiru.
ONI NA ULICI RETKO POSTANU STARIJI. SPAVANJE PO SNEGU I KISI I LOSA ISHRANA SE ODRAZE VEC POSLE PAR GODINA..DA NE ZABORAVIM I SVAKODNEVNO SIKANIRANJE OD STRANE LJUDI KAO I DRUGIH PASA. A KAMO SRECE DA TI ULICNI PSI ZAISTA I UMRU OD STAROSTI.

Znaci, posle odredjenog perioda postoje samo rasni psi cije razmnozavanje podsticu i kontrolisu ljudi.
U PRAXI SE POKAZALO DA STERILIZACIJA I SKLANJANJE PASA SA ULICA NE VODE DO CISTE ARIJEVSKE RASE.

Tako gledano, vase ponasanje vodi ka tome da jedini psi koji postoje budu rasni psi.
POGRESNA TI JE POLAZNA PREMISA.

Ali, veci deo vas ovde mi ne lici na snobove, na ljude koji tako razmisljaju, pa verujem da ste se samo pogubile i ne shvatate ka cemu tacno idete...

Opet, bez uvrede, ne zelim da vas uvredim jer verujem da sve radite iz dobre namere, verujem da zaista volite zivotinje(narocito Tsuimish, jer sam je i pre sretala po forumu)....i opet, ne tvrdim da sam u pravu...ali pokusajte da shvatite da i ja isto imam najbolje namere...ali drugacije stavove, pa verujte da postoji jos takvih ljudi, i zato ne osudjujte odmah one koji napuste psa...
JASNO JE DA SVE OVO PISES IZ DOBRE NAMERE. JA SAM TAKODJE DA SE STVORE USLOVI ZA ZIVOTINJE KOJE NEMAJU VLASNIKE PA DA MOGU DA SE SETAJU SLOBODNO PO GRADU, DA IM OPSTINA SAGRADI KUCICE ILI BAR DOZVOLI NAMA KOJI SE O NJIMA BRINEMO DA TO URADIMO, DA IH LJUDI MAZE , DA IM SE DECA RADUJU, DA IM SE OTVARAJU VRATA ZGRADA I PUSTAJU U PODRUME AKO SE BAS DESI DA NEKO ZALUTA, MA CAK I U STANOVE AKO TREBA...
I ONDA SE, NA ZALOST, PROBUDIM.

Ma ja besnim vec danima, i kao grickam nokte i strpljivo slusam njene zahteve...
Ona na to kuce gleda kao na dete koje nikad nije imala. Ona ustvari ima psihicki problem, jer je svu svoju emotivnu neostvarenost lecila preko tog kuceta. I sad, bolesna, na samrti ona hoce da ga sama nosi ako neko bude hteo da ga udomi(da upozna te ljude vidi stan i bla, bla)...mislim, to bi i bilo ok da joj lekar nije rekao da NE SME da putuje i da to moze da bude pogubno za nju.
U sustini, hoce da ga udomi, ali postavlja gore uslove nego sto moras da ispunis kada ti neko daje dete na usvajanje...:roll:
U neku ruku razumem ja sve to, znam koliko je vezana za psa, ali ipak...preteruje, toliko da mislim da ludi...

Okaci ti slobodno sliku. Garantujem da baba nezna da udje na ovaj forum pa da je vidi. Ako baba nije bas razumna (sto je normalno za njene godine i njeno stanje) ti valjda jesi.

Znam da je tema u drugom pravcu ali mi treba vas savet!
Naime vecina vas zna Vukicu, kuju koju smo nasli u parku i koju smo privremeno smestili kod mene i povremeno kod brata!
Ono sto nismo uocili odmah uocili, mada je bila kod veterinara, jeste da je bila gravidna, sada ima 5 preslatkih stenaca, koje treba da udomimo i za koje smo nasli dom.
Elem, brat nije sam u dvoristu i njegovi ukucani se takodje bune, zele da je odvedu negde i ostave sa stencima, ja sam napravila frku i galamu a kuju nemam gde kod mene, nemam gde da je sklonim, odmah bi to ucinila al jednostavno nemam prostor za tako nesto!
Treba mi vas savet i bilo kakva pomoc!

1. Ko je veći ljubitelj : vlasnik rasnog psa ili mešanca?
2. Sterilizacija da ili ne?
3. Odnosi među ljudima

1.Imala sam samo jednog rasnog psa kada sam bila mala, svi ostali su bili mesanci, a volela sam ih isto. Kada bih opet uzela rasnog psa uzela bih odredjenu rasu zbog karaktera i/ili fizickog izgleda. To je prednost rasnih pasa, sem ako neki njihovi preci nisu mesani.
2. Zenku bih bez obzira da li je rasna ili mesanka sterilisala, ali muzjaka ne bih.
3.nemam komentar
Realno ako bih ponovo imala psa, mislim da bih opet uzela mesanca, ali najverovatnije direktno sa ulice. Izvinjavam se svim dobrim ljudima koji pronalaze pse i daju ih na usvajanje, ali posle nekoliko postova procitanih na prvoj i drugoj strani stvarno me odbija i sama pomisao da uzmem psa preko posrednika.

Znam da je tema u drugom pravcu ali mi treba vas savet!
Naime vecina vas zna Vukicu, kuju koju smo nasli u parku i koju smo privremeno smestili kod mene i povremeno kod brata!
Ono sto nismo uocili odmah uocili, mada je bila kod veterinara, jeste da je bila gravidna, sada ima 5 preslatkih stenaca, koje treba da udomimo i za koje smo nasli dom.
Elem, brat nije sam u dvoristu i njegovi ukucani se takodje bune, zele da je odvedu negde i ostave sa stencima, ja sam napravila frku i galamu a kuju nemam gde kod mene, nemam gde da je sklonim, odmah bi to ucinila al jednostavno nemam prostor za tako nesto!
Treba mi vas savet i bilo kakva pomoc!

Za kuju ti predlazem sterilizaciju (ako je sad u stanju da sme to da se uradi), a stence slikati i oglasavati. Shvatam da ti je problem gde da ih sve privremeno smestis, ali tu stvarno nemam nista konkretno da ponudim.. :neutral:. Negde treba da boravi gde je sigurno, zaklonjeno, gde je mozete nadzirati, hraniti, paziti, a u medjuvremenu odraditi sta treba oko nje i udomljavanja malih. :neutral:

Realno ja bih mogla cak i da odnesem pudlu nekome ko ima psa u stanu, a da baba to ne zna...ali necu ...nekako mislim da sam obavezna da postujem njenu volju...

Mislim da imas dva izbora: Pudla ili baba.

Ono sto ces uraditi treba da prevagne na jednu stranu, a dobrim rezultatima bice zadovoljene obe.

Ako bakutu pustis da odlucuje - mrka kapa. Onda cemo uskoro pricati o psu koji je zavrsio kod tebe (ako je to uopste moguce) i ne znas sta ces, ili ce pas biti negde na ulici ili eutanaziran.

Postoji i treca mogucnost. Da okrenes glavu, dignes ruke i od babe i od pudle i toj prici kazes: Cao, nema vise...

Poslednja izmena:
Stvarno zelim da usvojim kucu, ali sigurno je da se necu obratiti nikome na forumu. Imala sam ja macku, koju smo hranili, pazili, bila uredno vakcinisana, ciscena od parazita... I jednog dana je nadjem pregazenu na ulici. Da sam je uzela od nekoga, a ne sa ulice verovatno bih bila lincovana ili sta vec. Treba paziti kome poklanjate zivotinje, ali ne mozete traziti bolje uslove za njih nego za decu. Pa ljudima se dogodi i da im dete nastrada, daleko bilo. Ali ako je to zivotinja, oni bivaju proglaseni za neodgovorne i nepouzdane vlasnike. Uzeti zivotinju sa ulice je mnogo prostije, niko vas ne proverava, a ako zaista volite zivotinje pruzite im sansu da nadju dom. Ovako samo odbijate ljude koji zele zivotinju. Odustace jer ne moguce je ispuniti neke zahteve ljubitelja zivotinja

Pa upravo zbog toga većina ljudi sa foruma poklanja mace isključivo za stan. Slažem se da je najhumanije uzeti žiotinjicu sa ulice, ali većina ljud ima taj oproblem, a neće da da pare, nego više voli da uzme životinjicu kojoj se već neko posvetio, očistio je od buva, glista, parazita, vakcinisao je, naučio je sve i sl....A morate se složiti da kad uložite u životinjicu, ne samo materijalno, već pre svega emotivno, imate pravo da za nju birate njbolje....Lično sam udomila pas samo zato što je mešanka rasnog psa, a ljudi tvrde kako hrane ulične životinje, što im verujem, ali mi je bilo čudno zašto onda ne uzmu neku od tih životinj, što zove mene. Kasnije sam skapirala, da mešance hrane, na rase se lože, nemaju para ni ovu lepo da obezbede, a mene su uzjahali kao budalo, još sam samo čekala da mi traže i da ih dnevno snabdevam hranom za nju, a dobilu su je sterilisanu, vakcinisanu protiv besnila, sa pasošem, sa ogrlicom, povodac sam im pokonila, jer je devoka rekla da ne bi bilo loše da joj ostavim taj na kom sam joj je dala. Kupila sam joj šampon, iscimali su me da je okupam, a za front line, koji su mi naručili da kupim kada sam dolazila, napravili su se blesavi da mi daju pare, iako sam lepo naglasila šta sam kuci donela na poklon. Izdramili su što je imala par krpelja, Možeš misliti u ovo doba godine! Verovatno su mislili da je bila na ulici, pa su krenuli da me ispituju, iako im je rečeno da je pas ulični, ali da je posle sterilizacije zbrinuta....a posle svega su počeli da pametuju kako nema potrebe da joj daju vakcinu protiv zaraznih bolesti, jer je odrastao pasl. Ljudi nije sramotoa nemati, ali nemojte ona zahtevati to na bezobrazan način od drugim. Da su lepo rekle nemamo, ok, mi ćemo sakupiti šta treba za dobrobit psa,ali onda nas sjašiti sa vašim propitivanjima gde je pas bio i zašto ima krpelje. Na kraju se žena koja je brinula u njoj ponudila da da pare za vakcinu...eto....zbog takvih treba postavljati uslove! Hoćeš rasno ili polurasnog psa, kompletno odrađenog, ne znaš da ceniš ni ono što si dobio, ni ono što je neko da sada učinio za njega, a nemaš uslove i sredstva i umesto da zajednički se reši problem, ljudi su drski i bezobrazni, a razumeju se životinje, taman toliko da tvrde kako Orca ima azil na Avali...mislim, šta reći više :dash:

Slažem se da je najhumanije uzeti žiotinjicu sa ulice, ali većina ljud ima taj oproblem, a neće da da pare, nego više voli da uzme životinjicu kojoj se već neko posvetio, očistio je od buva, glista, parazita, vakcinisao je, naučio je sve i sl....A morate se složiti da kad uložite u životinjicu, ne samo materijalno, već pre svega emotivno, imate pravo da za nju birate njbolje....Lično sam udomila pas samo zato što je mešanka rasnog psa, a ljudi tvrde kako hrane ulične životinje, što im verujem, ali mi je bilo čudno zašto onda ne uzmu neku od tih životinj, što zove mene. Kasnije sam skapirala, da mešance hrane, na rase se lože, nemaju para ni ovu lepo da obezbede, a mene su uzjahali kao budalo, još sam samo čekala da mi traže i da ih dnevno snabdevam hranom za nju, a dobilu su je sterilisanu, vakcinisanu protiv besnila, sa pasošem, sa ogrlicom, povodac sam im pokonila, jer je devoka rekla da ne bi bilo loše da joj ostavim taj na kom sam joj je dala. Kupila sam joj šampon, iscimali su me da je okupam, a za front line, koji su mi naručili da kupim kada sam dolazila, napravili su se blesavi da mi daju pare, iako sam lepo naglasila šta sam kuci donela na poklon. Izdramili su što je imala par krpelja, Možeš misliti u ovo doba godine! Verovatno su mislili da je bila na ulici, pa su krenuli da me ispituju, iako im je rečeno da je pas ulični, ali da je posle sterilizacije zbrinuta....a posle svega su počeli da pametuju kako nema potrebe da joj daju vakcinu protiv zaraznih bolesti, jer je odrastao pasl. Ljudi nije sramotoa nemati, ali nemojte ona zahtevati to na bezobrazan način od drugim. Da su lepo rekle nemamo, ok, mi ćemo sakupiti šta treba za dobrobit psa,ali onda nas sjašiti sa vašim propitivanjima gde je pas bio i zašto ima krpelje. Na kraju se žena koja je brinula u njoj ponudila da da pare za vakcinu...eto....zbog takvih treba postavljati uslove! Hoćeš rasno ili polurasnog psa, kompletno odrađenog, ne znaš da ceniš ni ono što si dobio, ni ono što je neko da sada učinio za njega, a nemaš uslove i sredstva i umesto da zajednički se reši problem, ljudi su drski i bezobrazni, a razumeju se životinje, taman toliko da tvrde kako Orca ima azil na Avali...mislim, šta reći više :dash:

Po meni je logicno da buduci vlasnik isplati troskove sterilizacije, vakcinacije, ciscenja od buva, krpelja, parazita i cipovanje, ako je pas cipovan i ostalo. Sa druge strane je logicno da se cipovan pas prebaci na ime svog novog vlasnika, a ne da ostane na ime onoga ko ga je poklonio. Zatim logicno je da ce novi vlasnik upoznati psa i da ce sa njim imati kontakt, koji nece imati nijedna druga osoba sa tim psom i da ce ga u svakom pogledu poznavati bolje od bilo koga drugog, znace sta pas voli, sta ne voli, kako reaguje.........Tako da mi je krajnje ne logicno da ako uzmem psa i brinem o njemu, dodje neka treca osoba i sa punim pravom pocne da odlucuje sta i kako treba sa psom koga ne poznaje, bez obzira sto je mozda i mesec-dva provelo/la vreme sa tim psom. A ocigledno je moguce bilo sta ukoliko se onome ko je poklonio psa ne svidi nesto, ne zato sto je realno lose stanje, vec zato sto nije onako kako on/ona to zamislja i nije po njegovom.
A najmanje mi je logicno da mi neko nepoznat ulazi u stan i vrsi mi inspekciju, a da pri tom nije nikakva zvanicna inspekcija, niti bilo sta tome slicno, a mislim da ipak treba neki nalog da postoji.
Ovaj post nije upucen direktno tebi, vec sam odgovorila samo na onaj deo o nadoknadi troskova, ostalo su neka moja razmisljanja koja nemaju veze sa tobom.

da li neko moze da mi pomogne? Imam shar pei od 5 meseci,do pre 4 nedelje sve je bilo u najboljem redu.davao sam mu kafortan,jeo je virbac hranu ,spavao u krevetu,negovan. Pre 4 nedelje je dobio temperaturu 39,9 i rekli su mi da se preforsirao(pas od 5 meseci) ?? dali mu neku inekciju i spala mu temperatura.Od tad to vise nije moj pas kojeg sam znao,oni su govorili da je sve ok,meni djavo nije dao mira,pa sam mu vadio krv(na rumenackom putu) i kao sve ok na snimku. on i dalje isti, posle 10 dana veterinar kaze da su mu povecani linfni cvorovi i da idem za bg,posto na rumenackom putu nije bas sjajna laboratorija? otisao sam kod drugog veterinara i kod njega poceo terapiju(posto je on video na krvnoj slici povecane leukocite i jos neke stvari nisu valjale) kupanje svakih 4 dana(1000din,jer ima i problem sa kozom) neke antibiotike virbacove i vitamine za kozu.veterinar ne zna da kaze od cega mu je to tacno,ali iskustvom cega leciti? i ja sta cu kazem ok, deset dana sam mu davao antibiotike,2 puta dnevno(i bio je ko nov,i zivlji nego ranije) posle 2-3 dana otkad sam mu prestao davati anttibiotike(i dalje se kupa ,pije vitamine za kozu i posebnu hranu,samo sam prestao sa antibioticima) opet je isti,bezivotan i jako tuzan i umoran. ne znam sta da radim?da li je neko imao slican problem sa shar pei-om ili bilo kojom drugom vrstom? pare na njega lete,brze nego sto ih stvorim,a bojim se da nema nekog efekta. i da li postoji test na alergije? hvala unapred,poz svima

da li neko moze da mi pomogne? Imam shar pei od 5 meseci,do pre 4 nedelje sve je bilo u najboljem redu.davao sam mu kafortan,jeo je virbac hranu ,spavao u krevetu,negovan. Pre 4 nedelje je dobio temperaturu 39,9 i rekli su mi da se preforsirao(pas od 5 meseci) ?? dali mu neku inekciju i spala mu temperatura.Od tad to vise nije moj pas kojeg sam znao,oni su govorili da je sve ok,meni djavo nije dao mira,pa sam mu vadio krv(na rumenackom putu) i kao sve ok na snimku. on i dalje isti, posle 10 dana veterinar kaze da su mu povecani linfni cvorovi i da idem za bg,posto na rumenackom putu nije bas sjajna laboratorija? otisao sam kod drugog veterinara i kod njega poceo terapiju(posto je on video na krvnoj slici povecane leukocite i jos neke stvari nisu valjale) kupanje svakih 4 dana(1000din,jer ima i problem sa kozom) neke antibiotike virbacove i vitamine za kozu.veterinar ne zna da kaze od cega mu je to tacno,ali iskustvom cega leciti? i ja sta cu kazem ok, deset dana sam mu davao antibiotike,2 puta dnevno(i bio je ko nov,i zivlji nego ranije) posle 2-3 dana otkad sam mu prestao davati anttibiotike(i dalje se kupa ,pije vitamine za kozu i posebnu hranu,samo sam prestao sa antibioticima) opet je isti,bezivotan i jako tuzan i umoran. ne znam sta da radim?da li je neko imao slican problem sa shar pei-om ili bilo kojom drugom vrstom? pare na njega lete,brze nego sto ih stvorim,a bojim se da nema nekog efekta. i da li postoji test na alergije? hvala unapred,poz svima

Zevse,zao mi je tvog psa,ali promasio si temu. Idi gore na "kucni ljubimci" pa u "pitajte u vezi zdravlja"

Dobro, one imaju sa kim da tracare :lol:
Nemojte bre ljudi da se vredjate, ali nije sve u tom komforu o kome vi pricate...to se zove ZLATNI KAVEZ...
Zanima me vase misljenje o ljubimcima poznatih...ono mace jedu kavijar, najboljulju hranu, mazu im nokte, oblace u dior, prave macije ili kucece zurke...nose cak i torbice!!! Meni tih zivotinja zao...bila jedna dobra epizoda South park-a, kada civava Paris Hilton pokusava da izvrsi samoubistvo :lol: ili da kazem :(
Moje macke isto nikad nisu bile napolju A NECE NI BITI razlog:
1-prosli macak isutiran-pukao mu stomacni misic(jedva spasen)
2-dva puta polivan JUPOL FARBOM :dontunderstand:
3- NA KRAJU JE OTROVAN- nista nije moglo da se uradi i veterinar odmah i sva pomoc i nista umro je u NAJGORIM MUKAMA :sad2:
Sad imam 2 macke,ne znaju sta znaci izlazak napolje i ne vidim da im bilo sta smeta i fali,osim mozda RANA IZ BITKI SA DRUGIM MACORIMA,GADJENJAM IZ PRACKI(od strane dece debila),GROZNE SMRTI POD TOCKOVIMA AUTOMOBILA,POLIVANJA JUPOLOM ILI KO ZNA VEC CHIMI,TOGA I JOS MNOGO KRETENSKIH SITUACIJA!

moja snajka je imala macu koju je neki pametni komsija gadjao vazdusnom puskom i pogodio je u glavu,pa je isla okolo sa sve dijabolom u kozi iza uva...na kraju je veterinar morao dijabolu da iscupa kljestima

Maca je bila dobro,ali je kasnije neko (verovatno isti ludak) shutnuo ili udario necim u glavu i imala je hematom i potres mozga i na kraju je uginula
njena dva sina su poginula tako sto ih je zgazio auto,najverovatnije....ne zna se posto su samo nestali i nikada se nisu vratili

to se ne bi desilo da nisu isli u skitnje

Back