Problemi sa zenom.

Mauro Dee

Početnik
Poruka
2
Pozdrav svima,

Registrovao sam se ovde u nadi da mozda neko moze da mi pomogne.

Probleme sa sada vec bivsom zenom sam imao par meseci posle naseg upoznavanja.

Isti su se desavali zbog mesanja njene majke u nas odnos i donosenja odluka u njeno ime.

Kada bih se protivio tome, odgovori njene majke su bili da je ne postujem i da sam bezobrazan. Isto je skoro pricala moja tadasnja devojka, a kasnije i zena.
Bio sam optimista i verovao joj da ce se to promeniti, pa smo i dobili dete.

Stvari su krenule sve gore da budu jer smo ziveli u kuci pored njene i blizu njenih roditelja.

Najvise je eskaliralo u trenutku kada je njena majka otvoreno pocela da se mesa u odnos mog sina i mene u trenutku kada sam mu rekao da treba da sipa psu vode govoreci da on to ne treba da radi i to ponavljajuci vise puta iako sam joj na normalan nacin rekao da je to izmedju mene i njega.
Par minuta kasnije mi je ona rekla da istu kucu treba da napustim i da mi tu nije mesto iako sam tu ziveo godinama, ulagao novac…
Sat vremena kasnije je dosla supruga i objasnio sam joj situaciju da bi se njena majka izvinula i rekao sam joj da to nije u redu sto je uradila.

Nakon par dana kroz pricu sa suprugom o tome sam dobio informaciju od nje da je njena majka i trebala da me istera.

Da ne duzin…tu sam izgubio strpljenje nakon istog problema koji traje godinama i rekao da ovo vise nema smisla.

Isao sam sa njom na psihoterapiju par puta. Jedina stvar konkretna koju je terapeut rekla je da postoje neresene stvari iz proslosti sto je tacno i nista vise.

Ako neko moze da podeli bilo kakvu bitnu informaciju, bio bih zahvalan 🙂

Izvinjavam se na dugackom postu 🙂

Sto se tice same teme ,zavadila vas ,nista nema gore od mesanja sa strane ,moja parola je ne mesati se u tudje zivote niti dozvoliti da vas neko uvlaci u tudje probleme ,niti dozvoliti da se neko mesa u vas zivot.
Najbolje je drzati distancu od taste ,jer najcesce one prave problem kao i svekrve i to fizicku distancu ,sto nekada moze da znaci i preseljenje .

Eh kad bih ja to napisao odmah sledi ban.....ili je sledio ranije....sad sluzim kao primer nakaradnog , glupog i blentavog muskarca, rariteta.....
Pa zato što ja komentarišem trenutni slučaj, tj ovu situaciju. Sam je lijepo napisao imao problem sa tadašnjom djevojkom i njenom majkom. I pored toga on se oženio, brate koliko tup moraš biti da se nadaš njenoj promjeni kad joj staviš burmu na prst i oplodiš je? Valjda je računao brinuće se o djetetu pa neće imati vremena njega da mrcvari.

Pozdrav svima,

Isti su se desavali zbog mesanja njene majke u nas odnos i donosenja odluka u njeno ime.

Kada bih se protivio tome, odgovori njene majke su bili da je ne postujem i da sam bezobrazan. Isto je skoro pricala moja tadasnja devojka, a kasnije i zena.

Stvari su krenule sve gore da budu jer smo ziveli u kuci pored njene i blizu njenih roditelja.

Najvise je eskaliralo u trenutku kada je njena majka otvoreno pocela da se mesa u odnos mog sina i mene u trenutku kada sam mu rekao da treba da sipa psu vode govoreci da on to ne treba da radi i to ponavljajuci vise puta iako sam joj na normalan nacin rekao da je to izmedju mene i njega.
Par minuta kasnije mi je ona rekla da istu kucu treba da napustim i da mi tu nije mesto iako sam tu ziveo godinama, ulagao novac…
Sat vremena kasnije je dosla supruga i objasnio sam joj situaciju da bi se njena majka izvinula i rekao sam joj da to nije u redu sto je uradila.

Nakon par dana kroz pricu sa suprugom o tome sam dobio informaciju od nje da je njena majka i trebala da me istera.

Da ne duzin…tu sam izgubio strpljenje nakon istog problema koji traje godinama i rekao da ovo vise nema smisla.

Isao sam sa njom na psihoterapiju par puta. Jedina stvar konkretna koju je terapeut rekla je da postoje neresene stvari iz proslosti sto je tacno i nista vise.

Kao i vecina mladih roditelja, naseo si na pricu o vezanosti za porodicu koja polazi od neizivljenih zena kao sto su taste....
Posto ti je vec bivsa zena, nema velike svrhe raspravljati o problemima koji su bili, osim da ih ne ponovis.
Prvo, tvoja bivsa je u velikom problemu, a dete ne bi trebalo da raste u takvoj kuci, znaci trebalo bi da uzmes svoje dete i da se nikad, ni pod pretnjom oruzjem ne vratis tamo, jer ce biti pokusaja da te vrate.
Jedna od gadnih stvari je postojeca veza sa zenom koja ne moze da se odrekne majcine kontrole i saosecanje koje moze da te kosta mnogo problema, ali je to problem svake veze.
Cak i da trenutno pristane da zivi s tobom van tog legla kontrole, opet ce biti pod majcinim uticajem, a ti ne mozes da upravljas situacijom.
Ipak, sve je u tvojim rukama i osecanu. Bori se ....

Da su ti na pocetku to ljudi rekli , svelo bi se na jednu recenicu , radi sta ti se hoce i ispadni skot....Jer zene ce ti raditi bas to..ono sto hoce i nece ispasti skotovi..

Ja ne volim tu zensko feministicku skot teoriju koja se pakuje u pakovanje koje se zove porodicni covek koji mora da razume zenske probleme i prohteve...

Ali prevedeno na muski i matematicko logicki jezik to je ta teorija...
Uz dodatak palamudjenja zvanog moralna superiornost tj kako da ne ispadnes ti kriv nego neko drugi..

I dalje ne savetujem, niti volim taj nacin uredjivanja odnosa, ali to je ponasanje sa najmanje potrosene energije na suluda ubedjivanja, nego uradis pa onda trgujes kompromisima pa onda uradis pa trgujes kompromisima pa stalno tako....

I obavezno ocekujes da ti dete bude vaspitano onako , pa valjda je pametno da vidi sta treba da radi....uz , moje je, sigurno je vaspitano....pametno moje..

Pozdrav svima,

A kakvu pomoć očekuješ? Da menjaš ponašanje žene i tašte ne možeš, one su takve kakve jesu. Da se pomiriš sa ženom možeš samo pod njihovim uslovima, znači ćuti i trpi. Jedino što ostaje je u stvari odnos sa sinom. Tu sad treba biti pametan. Pokušati održati što bolji odnos sa bivšom ženom ( zbog deteta) ali ne dopustiti i dalje da te maltretiraju.

Ocekuje da mu neko kaze da pravi novu , funkcionalnu porodicu , sa posvecenom zenom i da onda povremeno poziva dete iz prvog braka i tako ureze vaspitne mere u dete, a zenu da daljinski dresira onako kako se zene daljinski dresiraju..

A ne da primi kao sto ce primiti savete kako da bude i dalje ono sto je bio celog zivota dobar djak u feminacistickoj porodicnoj metodologiji...

A kakvu pomoć očekuješ? Da menjaš ponašanje žene i tašte ne možeš, one su takve kakve jesu. Da se pomiriš sa ženom možeš samo pod njihovim uslovima, znači ćuti i trpi. Jedino što ostaje je u stvari odnos sa sinom. Tu sad treba biti pametan. Pokušati održati što bolji odnos sa bivšom ženom ( zbog deteta) ali ne dopustiti i dalje da te maltretiraju.
Ma jok...nikakva veza sa zenom, samo uzimanje deteta, radi njegovog dobra....nek se ona ponovo udaje i pravi sebi dete, tacnije babi unuce...

Ocekuje da mu neko kaze da pravi novu , funkcionalnu porodicu , sa posvecenom zenom i da onda povremeno poziva dete iz prvog braka i tako ureze vaspitne mere u dete, a zenu da daljinski dresira onako kako se zene daljinski dresiraju..

A ne da primi kao sto ce primiti savete kako da bude i dalje ono sto je bio celog zivota dobar djak u feminacistickoj porodicnoj metodologiji...
Ne znam da li da se smejem ili da te zalim..
Ma jok...nikakva veza sa zenom, samo uzimanje deteta, radi njegovog dobra....nek se ona ponovo udaje i pravi sebi dete, tacnije babi unuce...
Sa zenom ima dozivotnu vezu preko deteta hteo on to ili ne

Hvala ljudi na odgvorima :) Iskreno se nisam nadao da ce tako biti.

Iako bih voleo da imam 30 godina, nazalost nemam. Imam 41 :)

Dodao bih i da je zena mene gadjala nozem i promasila pre par godina. Sreca je sto sin nije bio tu i to sve gledao. Na terapiji sam to isto spomenuo, a gospodja terapeut je pitala samo da li me je pogodila. I to je bilo sve.

Rekao sam da ne zelim da moje dete provodi vreme sa njenom majkom. Postoji i snimak na kome mu ona prica sta treba da govori. A postoji i snimak kako moja bivsa vredja, lupa i pokusava da se svadja sa mnom.

Hvala vam jos jednom.

Pozdrav svima,

Ukratko, svaki brak gde se meša bilo ko od roditelja sa obe strane ne može da uspe. Tačka. Ljudi se neće promeniti nikad jer su prosto takvi, takva im je priroda, druga tačka.

Ne ulaži više u tuđe, nego pravi svoju kuću iz koje ćeš ti nekoga ispratiti ako ti se ne sviđa, treća tačka.

Pozdrav svima,

mladicu, spasavaj se dok jos mozes.
Ako je tvojoj zeni vaznija majka od vase sina i tebe, nema tu sta da trazis. To ti je kao kad se moras neumitno oprostiti od detinjstva. Neizbezno.
Inace, proce ti najbolje godine u razmisljanju dal si mozda opogresio, dal mos se nesto popravi, promeni.............Nema od tog nista.
Pamet u glavu , stisni zubi i hrabro napred.........u novi zivot. Mlad si i ceo zivot je pred tobom. I za dete je bolje da vas ne gleda kako se dzapate svakodnevno.
Uostalom, danas su moderna vremena i imati dete iz prvog braka nije ni najmanji problem.........ni za nju ni za tebe.

Eh i ti sad, kao da ne znas sklonost srpskih zena da se privuku sto vise mogu svom selu, to su bre seljanke sa modifikovanim nagonom da pogledaju roditelje pod starost, ali nije ostao taj nagon nego samo gledaju da budu blizu da su im tu matori kad im zatrebaju....
Opasan problem kod najmanje 60 % srpkinja...
Ja sam doziveo da devojka nece sa mnom u inostranstvo zbog toga sto hoce da bude u blizini 250km od roditelja....u izem ti blizinu, a ovamo ih ni tad ni sad nije nikad pazila...ali to ti je..
Znas kako kada zivis sa matorim ljudima u zajednici, nece uspeti. Ljudi su dzangrizavi i nastaju problemi... ne moz ko covek
da se razgacis, a kamoli da se seksas. Zato sam prvo obezbedio stan, pa se tek onda ozenio.

trebo si ranije da se registruješ
ranije smo mogli da pomognemo
sad ne možemo, uzjaho Vučić pa ne pušta

a ubi se u brizi o detetu, pomenu ga kad i kera
više oplakuješ svoj slučaj
i nigde podrške tvojih roditelja k'o da si siroče???

sine, LOŠ LITERARNI RAD NA SELJAČKU TEMU "JA, PRIZETKO"

Ovo je trebalo mnogo mnogo bolje tj grdje

Sedi - 1

mene si naš'o da farbaš...
a ovi okolo se ubiše
ne čitaju šta piše
😆

To nece da prodje, treba mu advokat mog kalibra, ili max 3 u drzavi Srbiji , a to nece dobiti bez velike veze , pare tu nisu problem...tj jesu ako nije u stotinama hiljada evra...

Dakle dete ce biti kod majke...
Dete ce moci u odredjenim godinama da izabere sa kojim roditeljom ce ziveti. U ovakvim situacijama, prvo bi trebao da se pobrine za svoje mentalno zdravlje posle ovakvog stresnog razvoda a onda da se posveti detetu i svom zivotu.

Back