Problemi sa ocem

Lupetanje nije jer odnos roditelja i dece je vrlo jasan i svima poznat. Rotitelji se javljaju kao prepreka nagonim zeljama i potrebama dece a oni ih imaju mnogo.
Ako sam vas nesto povredio ili uvredio izvinite nije mi bila namera. Pozdrav.
Ma kakve veze ima roditeljsko vaspitanje sa onim sto sam ja pisala :huh:

Na ono sta sam ja pisala ti ne da si nalupetao, ti si odvalio glupost ko stenu bre

Ja sam zlostavljanje prosla, kakvo bre crno vaspitanje :huh:

Imam veliki problem ca ocem, imam 18 god. jos uvek se skolujem, a od kako je pocelo ovo vanredno stanje otac se ponasa prema meni kao prema neko ne znam ni ja... , govori mi kako da nadjem posao i napustim kucu cim prodje sve ovo i tako vec 3 mesci svaki dan, non-stop mi psuje majku ( koja je priminula kad sam imao 3 god.) i uvek mi psuje sve sa majkine strane, razumem da su ga oni povredili sve je to meni jasno, ali opet ne mogu da razumem da mi psuje majku, bas smo se danas opet posvadjali iz tog razloga sto kad me je on pitao da li ce da jedemo ja sam odgovorio hocemo, onda je on tu poceo da se dere i prica kako on nije moj deda, moja tetka, moj teca, i da sa njim ne trebam drsko, a zapravo ja nista drsko nisam rekao, i onda je on tako nastavio da mi psuje majku, da prica: p**** ti m******, poceo da psuje prezime moje majke i tako dalje i opet ono, kad prodje sve pakuj se i izlazi iz kuce, ja vise ne mogu da trpim, pritom mi je rekao: p**** mu m******* i ko te napravi i ko te rodi, to me je pogodilo ono bas jer su on i moja majka izgubili prvo dete, i tad joj doktor reko da nikad nece moci da zatrudni, i to me je povredilo, jer sam se osecao viskom, i imam plan da kad sve ovo prodje a mozda cak i pre, odem negde, samo ne znam gde cu, jer nemam kod koga, ali to nije ni bitno, makar i na ulicu otiso, ja necu vise ostati u ovoj kuci, nisam imao kome da se pozalim, pa sam morao ovde da napisem sve sto mi je na srcu...
Probaj prvo lepo da razgovaraš sa ocem ako ne ide potraži pomoć, savet stručnjaka. Nisi pomenuo kakav je tvoj odnos prema ocu !?

Ma kakve veze ima roditeljsko vaspitanje sa onim sto sam ja pisala :huh:

Na ono sta sam ja pisala ti ne da si nalupetao, ti si odvalio glupost ko stenu bre

Ja sam zlostavljanje prosla, kakvo bre crno vaspitanje :huh:
Mene je moj otac tukao i vredjao kad bi potrosio sve reci ubedjivanja i otpala mu vilica od pricanja da radim kako ne treba..Zabranjivao je izlaske do kasno u noc, upotrebu droge, alkohola i bavljenje kriminalom.

To nije bilo zlostavljanje nego vaspitanje kako su se nekad vaspitavale usijane glave.

Sta su vama radili ne znam ali ako ste vi to doziveli tako onda je to tako.

Pozdrav

Mene je moj otac tukao i vredjao kad bi potrosio sve reci ubedjivanja i otpala mu vilica od pricanja da radim kako ne treba..Zabranjivao je izlaske do kasno u noc, upotrebu droge, alkohola i bavljenje kriminalom.

To nije bilo zlostavljanje nego vaspitanje kako su se nekad vaspitavale usijane glave.

Pozdrav

Aman covece ti pricas svoj slucaj, ja sam svoj, nema veze s tobom, ni sa tvojim slucajem, aman zaman :huh:

nisam dozivela tako, nego je tako bilo, ne kakaj mi se na moju nesrecu, sram te bilo

Gde ces izvlacenje i cupanje za kosu devojcice od deset godina sanjive u po noci iz kreveta, od besa jer nije otisla kod tetke da spava jer je mater u pola tri nocu dovela svalera u kucu, porediti sa drogom, alkoholom, izlascima i ne znam cim

Izem ti nacin na koji sam vaspitana, ne bilo ga nikom

Poslednja izmena:
Nju je trebalo vaspitavati, al nije imo ko, mene mlatila s cim je stigla, a otac mucenik rintao ko konj dan i noc da bi imali jesti...

Nju glupu, bezobraznu, samozivu kurvu je trebalo vaspitavati, nju

Proci ce i ovaj dan, neka... sutra ce biti bolje
drag.gif

Poslednja izmena:
Aman covece ti pricas svoj slucaj, ja sam svoj, nema veze s tobom, ni sa tvojim slucajem, aman zaman :huh:

nisam dozivela tako, nego je tako bilo, ne kakaj mi se na moju nesrecu, sram te bilo

Gde ces izvlacenje i cupanje za kosu devojcice od deset godina sanjive u po noci iz kreveta, od besa jer nije otisla kod tetke da spava jer je mater u pola tri nocu dovela svalera u kucu, porediti sa drogom, alkoholom, izlascima i ne znam cim

Izem ti nacin na koji sam vaspitana, ne bilo ga nikom
Napisah da ne znam sta su vam roditelji radili. To sto ste napisali je zlostavljanje nema veze sa vaspitanjem i zao mi je sto ste to pretrpeli i doziveli.

Tako da nemojte zameriti.
Sve nabolje vam zelim.

Pozdrav
to je zlostavljanje, toliko ti je ispran mozak i potisnuo si to i samozavaravaš se da nisi ni svestan toga kukuuu

to je zlostavljanje, toliko ti je ispran mozak i potisnuo si to i samozavaravaš se da nisi ni svestan toga kukuuu
Nije zlostavljanje ima vremena shvaticete😀ne trebate me ubedjivati da je belo u stvari crno. Nego je to bilo specijalno vaspitanje usijane glave gde reci nisu pomagale. Bio sam na jako losem putu. 😈

Danas uzivam u poslu koji volim, porodicnom zivotu i deci i sa mnogo prijatelja sto i vama zelim da dozivite. Hvala ocu hvala majci sto su me izveli na pravi put💕

Nije zlostavljanje ima vremena shvaticete😀ne trebate me ubedjivati da je belo u stvari crno. Nego je to bilo specijalno vaspitanje usijane glave gde reci nisu pomagale. Bio sam na jako losem putu. 😈

Danas uzivam u poslu koji volim, porodicnom zivotu i deci i sa mnogo prijatelja sto i vama zelim da dozivite. Hvala ocu hvala majci sto su me izveli na pravi put💕
aha znači sprdaš se haha 👍

Ni najmanje. Mrtav sam ozbiljan. Bio sam u maloletnickom zatvoru zbog nekoliko krivicnih dela.

Da ne bese oca ko zna gde bih bio sada i da li bi bio ziv.
Potrebno je da znate da ima i pozitivnih primera roditeljstva a ne samo kriv tata i kriva mama. Takav je barem kod mene bio slucaj.
kako bre ozbiljan nema šanse da je neko volko prso da zahvaljuje ''roditeljima'' što su ga jebbeno MLATILI i PONIŽAVALI,znači i psihički i fizički ga uništavali,i to još naziva ''izvodjenjem na pravi put''?! HAHA nemoguce, ja bio ubedjen da si sarkastičan i autoironičan i da karikiraš hm :think:

kako bre ozbiljan nema šanse da je neko volko prso da zahvaljuje ''roditeljima'' što su ga jebbeno MLATILI i PONIŽAVALI,znači i psihički i fizički ga uništavali,i to još naziva ''izvodjenjem na pravi put''?! HAHA nemoguce, ja bio ubedjen da si sarkastičan i autoironičan i da karikiraš hm :think:
Lose tumacite zivot i prirodne zakone. Niko me nije toliko jebeno mlatio i ponizavao kako ste napisali. Ja sam bio taj koji je u mladosti jebeno mlatio i ponizavao druge ljude. A onda je doslo sve na naplatu.

Ponekad morate ciniti zlo da bi zlu obajsnili da je zlo. I tu zlocinstva nema nikakvoga. Zapamtite dobro ovo. A deca umeju da budu zla.

A ja sam bio taj kome se trebalo objasniti nesto. U mladosti prociscen sam od zla i oducen od losih dela.

Opustite se nisam hteo da vas uzbudjavam.😊 Zahvalan sam vam na brizi o meni. Odlicno se osecam i lepo zivim sa porodicom i puno prijateljima sto i vama zelim. Lik oca imam istetoviran na ruci.

Ne bavim se time.

Ali ovo nije trolovanje. Ali i pored pazljive vase analize sta sam pisao niste razumeli sta je pisac hteo reci ali razumem vas. Nema veze idemo dalje😊
Ne ubeđuj se s njim... to ti uzaludan posao.Shvatili smo...tvoj otac je bio strog, ali su te njegove "metode" vaspitanja spasile poročnog života. Na tome si mu sada zahvalan i bićeš celog života. 👍
To je ipak nešto tvoje lično i takva "uspomena" na njega čeličaće te celog života...ne dozvoljavajući ti da opet potoneš.

Ne ubeđuj se s njim... to ti uzaludan posao.Shvatili smo...tvoj otac je bio strog, ali su te njegove "metode" vaspitanja spasile poročnog života. Na tome si mu sada zahvalan i bićeš celog života. 👍
To je ipak nešto tvoje lično i takva "uspomena" na njega čeličaće te celog života...ne dozvoljavajući ti da opet potoneš.
Sve ste razumeli kako sam hteo da prenesem svoju zivotnu pricu. Srecom moja deca nisu povukla na oca iz mladosti.

Boze, kakva sam budala bio. Hvala ocu i majci sto su se borili za mene i nisu me pustili niz vodu.

Iskreno sam se pokajao i sada zivim drugi zivot. Mnooogo lepsi i bolji.

Ne odgovaram toliko na uvodni post koliko na neke druge ovde iznešene, kao što i iznosim neke svoje stavove. Stoga, ako se postavljač još uvek muva koegde ovde, nek mi ne zameri i nek ne pomisli da se njemu obraćam.

Nisu mi nepoznati strogi roditelji, i nisu mi nepoznati frustrirani roditelji. Lako je suditi i jednima i drugima, ali ponekad postoji razlog veći i dublji nego smo u stanju da vidimo, ili čak i kad je pogrešan, taj razlog može imati neke olakšavajuće okolnosti. Ništa nije ni crno ni belo. U idealnom svetu, deca bi bila rađana i odgajana samo od strane potpuno mentalno i fizički adekvatnih roditelja, od one vrste koja bi bila u stanju omogućiti potpuno zadovoljavajuće odrastanje. Nažalost, ovo nije idealni svet, i ljudi su još manje idealni. Dešava se da roditelji budu realna gov.na, ali dešava se i da imaju sopstvenih problema. Reći im kako iste moraju da reše jer dete nije ni za šta krivo je tačno u smislu da dete nije ni za šta krivo, ali je praktički neizvodljiv zadatak za roditelje sa sopstvenim problemima. Da li je rešenje ono što radi Švedska s oduzimanjem dece? Ne znam, mnogobrojna svedočanstva dece koja su prošla kroz institucije govore mi da to nije idealno rešenje. Jedino idealno bi bilo ono kad bi decu bilo dozvoljeno praviti samo ljudima koji prođu rigorozne testove, ali ovaj je svet daleko od utopije. Nažalost, na kraju svakom ostaje da se nosi s kartama koje su mu poodeljene.

• Podržavam
Reactions: DUH

Back