Problemi sa ocem

Moze zakonski da ga goni, helou. Duznost mu je, ako mali upise fakultet do 26e. Ali psiholoski mora da se odcepi od oca, i da razgovara sa strucnim licem da mu pomigne da koliko toliko prevazzidje problem, da shvati da nije problem u njemu nego u roditelju.
Moze da ga goni Disko, ali to je trazenje od slepca oci, teranje mrtvog konja...
Kad neceg nema, nema...
Ja sumnjam da taj nesto mnogo zaradjuje kad se ovako ponasa i sumnjam da bi bio odgovoran po bilo kom pitanju i bolje nemati nista sa njim
Bolje ratosiljati se bede

Imam veliki problem ca ocem, imam 18 god. jos uvek se skolujem, a od kako je pocelo ovo vanredno stanje otac se ponasa prema meni kao prema neko ne znam ni ja... , govori mi kako da nadjem posao i napustim kucu cim prodje sve ovo i tako vec 3 mesci svaki dan, non-stop mi psuje majku ( koja je priminula kad sam imao 3 god.) i uvek mi psuje sve sa majkine strane, razumem da su ga oni povredili sve je to meni jasno, ali opet ne mogu da razumem da mi psuje majku, bas smo se danas opet posvadjali iz tog razloga sto kad me je on pitao da li ce da jedemo ja sam odgovorio hocemo, onda je on tu poceo da se dere i prica kako on nije moj deda, moja tetka, moj teca, i da sa njim ne trebam drsko, a zapravo ja nista drsko nisam rekao, i onda je on tako nastavio da mi psuje majku, da prica: p**** ti m******, poceo da psuje prezime moje majke i tako dalje i opet ono, kad prodje sve pakuj se i izlazi iz kuce, ja vise ne mogu da trpim, pritom mi je rekao: p**** mu m******* i ko te napravi i ko te rodi, to me je pogodilo ono bas jer su on i moja majka izgubili prvo dete, i tad joj doktor reko da nikad nece moci da zatrudni, i to me je povredilo, jer sam se osecao viskom, i imam plan da kad sve ovo prodje a mozda cak i pre, odem negde, samo ne znam gde cu, jer nemam kod koga, ali to nije ni bitno, makar i na ulicu otiso, ja necu vise ostati u ovoj kuci, nisam imao kome da se pozalim, pa sam morao ovde da napisem sve sto mi je na srcu...
Užasno.
Ja ti verujem da nije trol.
Kod mene su i majka i otac imali takvih "epizoda", što je možda i gore, svađaju se i otac kaže "Sve si povukla na njenu familiju, nemaš ništa sa mnom", na to majka odgovara " Na čiju, pa ista je ti, kod tebe sve ludaci..."
Zamisli kako je meni bilo slušati.
Rođaci- nemam. Odnosno, ne održavam kontakte (za šta nisam kriva ja, nego roditelji, prekinuli sve kontakte iz ko zna kojih razloga)
Uz to, ovo što pričam bilo je '90 tih.
Znači, u vreme najgore krize.
Puknu ljudi. Tvoj otac će da te izbaci napolje i da ti totalno uništi i mrvu samopouzdanja, žao mi je što nisam ranije videla ovaj post, ko zna gde si do sad?
Ja sam sela na voz i otišla u Crnu Goru, bez dinara, ižicala pare za kartu.
Beži dok nisi zabio iglu u venu, znam mnoge kojima se to učinilo kao "rešenje".
Nadam se da do sada nije došlo do fizičkog obračuna, možete ubiti jedan drugog ako ostaneš tu.
Jbiga, više od ovog ne mogu da posavetujem.

Užasno.
Ja ti verujem da nije trol.
Kod mene su i majka i otac imali takvih "epizoda", što je možda i gore, svađaju se i otac kaže "Sve si povukla na njenu familiju, nemaš ništa sa mnom", na to majka odgovara " Na čiju, pa ista je ti, kod tebe sve ludaci..."
Zamisli kako je meni bilo slušati.
Rođaci- nemam. Odnosno, ne održavam kontakte (za šta nisam kriva ja, nego roditelji, prekinuli sve kontakte iz ko zna kojih razloga)
Uz to, ovo što pričam bilo je '90 tih.
Znači, u vreme najgore krize.
Puknu ljudi. Tvoj otac će da te izbaci napolje i da ti totalno uništi i mrvu samopouzdanja, žao mi je što nisam ranije videla ovaj post, ko zna gde si do sad?
Ja sam sela na voz i otišla u Crnu Goru, bez dinara, ižicala pare za kartu.
Beži dok nisi zabio iglu u venu, znam mnoge kojima se to učinilo kao "rešenje".
Nadam se da do sada nije došlo do fizičkog obračuna, možete ubiti jedan drugog ako ostaneš tu.
Jbiga, više od ovog ne mogu da posavetujem.
Vidite 90 posto roditelja ima takvu medjusobnu komunikaciju u analizi svog deteta😊. I izgleda da svaka strana skoro uvek ima svoje neke ludake i cudake u familiji🤫 Roditelji tu temu na koga je, uvek pokrecu isprovocirani u ocaju kad nesto nije u redu sa njihovim detetom a dete usijana glava ne shvata da ne radi dobro i nastavlja tako.

• Tužan
Reactions: DUH
90 posto roditelja ima takvu medjusobnu komunikaciju u analizi svog deteta😊. I
Gospode bože (u koga ne verujem) nisam imala predstavu da je toliki procenat!

P.S. jednom me doktorka ušivala i tokom "ćaskanja" mi rekla "90% roditelja upropaste svoju decu"
Bila sam zapanjena, od tada nisam čula do sad da je 90%.
Pa to je stvarno onda bukvalno strašno.

Gospode bože (u koga ne verujem) nisam imala predstavu da je toliki procenat!

P.S. jednom me doktorka ušivala i tokom "ćaskanja" mi rekla "90% roditelja upropaste svoju decu"
Bila sam zapanjena, od tada nisam čula do sad da je 90%.
Pa to je stvarno onda bukvalno strašno.
To je neizbezna i trajna tema koja se sama namece. Na kog je povuklo dete karakter? Na oca ili majku?Ili na namcora dedu Milojka ili dobricu babu Milentiju?😊

• Haha
To je neizbezna i trajna tema koja se sama namece. Na kog je povuklo dete karakter? Na oca ili majku?Ili na namcora dedu Milojka ili dobricu babu Milentiju?😊
Upravo to "odricanje" deteta je nenormalno.
Ja sam se osećala neželjeno, nepoželjno, tako to deluje detetu.
Toliko jaka trauma, da sam sa nekih 12 godina definitivno odlučila da nikad neću imati decu (jer sam sebe videla kao "genetsko đubre", procente ludila namćora čukundede i ludače prababine tetke :lol: )
Sad je smešno, ali ja sam tada verovala u ono što izgovaraju.

Upravo to "odricanje" deteta je nenormalno.
Ja sam se osećala neželjeno, nepoželjno, tako to deluje detetu.
Toliko jaka trauma, da sam sa nekih 12 godina definitivno odlučila da nikad neću imati decu (jer sam sebe videla kao "genetsko đubre", procente ludila namćora čukundede i ludače prababine tetke :lol: )
Trebali ste da imate decu i na njima ispravite sve ono sto ste mislili da su vasi roditelji pogresno radili sa vama.

Na primer moj otac je ponekad voleo da popije i da takav bude nezgodan prema ostalima u porodici. Doneo sam odluku jos kao tinejdzer da ja takav prema mojoj deci sigurno necu biti i toga se danas drzim. Ne pijem osim ponekad na proslavama casicu rakije. Nisam zeleo da pravim gresku kao on.

nije 90 nego 100, upropaste ih,ako ništa, a ono bar samim time što su ih doneli na ovaj prelep svijet

nzm šta ti je tu smešno, pa to ti je super odluka i nadam se da ćeš je se i držati. svaka čast što si tako razborita i pametna bila sa svega 12 godina :worth:

• Podržavam
Ja ovoga coveka nisam citala, ali razumem, znam sta znaci imati zla roditelja

Mene je rodila jedna zla a primitivna zena, 4 osnovne, horoskopski ovan, ujeeeeeeeeeeeeeeeeeee srecne mi mene

Od 8me godine, od kako sam je upoznala me zlostavljala sto psihicki, sto fizicki....

i onda mi dodje neko i kaze reko Bog da se mora postovati roditelj.... nabijem i takvog Boga i onoga ko mi to kaze na kolac

Poslednja izmena:
Koja si ti mustra. :)
Ja ovoga coveka nisam citala, ali razumem, znam sta znaci imati zla roditelja

Mene je rodila jedna zla a primitivna zena, horoskopski ovan, ujeeeeeeeeeeeeeeeeeee srecne mi mene

Od 8me godine, od kako sam je upoznala me zlostavljala sto psihicki, sto fizicki....

i onda mi dodje neko i kaze reko Bog da se mora postovati roditelj.... nabijem i takvog Boga i onoga ko mi to kaze na kolac
Vaspitavanje je bolan proces, ogranicavanje licnih zelja, potreba i nagona i ucenje normi civilizovanog ponasanja. Sva deca do 18 godine treba da imaju imena Zeljka i Zeljko.

Snazno osecaju svoje potrebe i nemilosrdno se bore da ih zadovolje rece Frojd za decu i u pravu je. Kad im se roditelji suprostave onda se kod usijane glave deteta moze roditi i mrznja prema roditelju sto je ozbiljan poremecaj licnosti.

Vaspitavanje je bolan proces, ogranicavanje licnih zelja, potreba i nagona i ucenje normi civilizovanog ponasanja. Sva deca do 18 godine treba da imaju imena Zeljka i Zeljko.

Snazno osecaju svoje potrebe i nemilosrdno se bore da ih zadovolje rece Frojd za decu i u pravu je. Kad im se roditelji suprostave onda se kod usijane glave deteta moze roditi i mrznja prema roditelju sto je ozbiljan poremecaj licnosti.

Zamolila bih kada lupate gluposti da ne citirate mene. Hvala :kpozdrav:

Back