Evo ovako pocelo je sve pre mesec ipo dana tad sam osecao samo bol, stezanje, napetost u listu i trnjenje noge i izasla mi je modrica ispod podkolenice isao sam kod doktora vadio krv za analizu i rezlutati trombocita su bili u granici normale. Da napomenem da sam godinu ipo, dve godine bio slabo aktivan to jest po ceo dan sam provodio sedeci za kompjuterom. Sad posle mesec ipo dana se stanje mnogo pogorsalo osecam i dalje bol u listu i bol sa desno strane lista (takodje me tu boli samo na bilo kakav sitan dodir) izasla mi je modrica na butini sa desne strane (pored vene) malo navise iznad kolena a modrica ispod kolena se i dalje nije povukla (modrica ispod kolena je bezbolna, a modrica na butini je bolna na dodir) takodje non stop osecam da mi se nesto pomera u nozi to jest samo u butini i ispod podkolenice kao da mi neko prstom ide preko tih delova noge, osecam toplinu u nozi izlaze mi crvene tackice na nozi i ponekad osecam kao da mi neko kapne kap hladne vode na nogu kad sedim sa podignutim nogama noga mi uvek trne i uvek su mi hladne noge u porodici obe bake imaju problem sa venama i trombozom. Imam 15 godina i 60 kg visok sam 180 cm. Sta mislite da li je situacija alarmantna da li trebam sto pre da posetim ortopeda posto sumnjam na trombozu vena ? Da napomenem da sam bio kod fizijatra i da mi je dao bedoxin i brufen da pijem i nista mi nije pomoglo, bio sam kod neurologa nalaz je uredan pio sam nalgesin od koga mi utrne cela noga kao da je i ne osecam a na dodir i dalje imam bolove. Da li je potrebno da posetim vaskularnog hirurga i uradim kolor dopler vena ili je mozda do kicme u velikoj sam dilemi neka pomogne neko ili neka pise neko sa slicnim iskustvima. Jako sam zabrinut.