Problemi sa levom nogom

wolfpn

Početnik
Poruka
11
Evo ovako pocelo je sve pre mesec ipo dana tad sam osecao samo bol, stezanje, napetost u listu i trnjenje noge i izasla mi je modrica ispod podkolenice isao sam kod doktora vadio krv za analizu i rezlutati trombocita su bili u granici normale. Da napomenem da sam godinu ipo, dve godine bio slabo aktivan to jest po ceo dan sam provodio sedeci za kompjuterom. Sad posle mesec ipo dana se stanje mnogo pogorsalo osecam i dalje bol u listu i bol sa desno strane lista (takodje me tu boli samo na bilo kakav sitan dodir) izasla mi je modrica na butini sa desne strane (pored vene) malo navise iznad kolena a modrica ispod kolena se i dalje nije povukla (modrica ispod kolena je bezbolna, a modrica na butini je bolna na dodir) takodje non stop osecam da mi se nesto pomera u nozi to jest samo u butini i ispod podkolenice kao da mi neko prstom ide preko tih delova noge, osecam toplinu u nozi izlaze mi crvene tackice na nozi i ponekad osecam kao da mi neko kapne kap hladne vode na nogu kad sedim sa podignutim nogama noga mi uvek trne i uvek su mi hladne noge u porodici obe bake imaju problem sa venama i trombozom. Imam 15 godina i 60 kg visok sam 180 cm. Sta mislite da li je situacija alarmantna da li trebam sto pre da posetim ortopeda posto sumnjam na trombozu vena ? Da napomenem da sam bio kod fizijatra i da mi je dao bedoxin i brufen da pijem i nista mi nije pomoglo, bio sam kod neurologa nalaz je uredan pio sam nalgesin od koga mi utrne cela noga kao da je i ne osecam a na dodir i dalje imam bolove. Da li je potrebno da posetim vaskularnog hirurga i uradim kolor dopler vena ili je mozda do kicme u velikoj sam dilemi neka pomogne neko ili neka pise neko sa slicnim iskustvima. Jako sam zabrinut. :dash: :worth: :neutral:

Zasto mislis da ces naici na ikoga sigurnijeg i stručnijeg od svojih lekara? :)

Veruj njima, pobogu, učiniće sve da ti bude bolje. A ti, uzivaj u zivotu, mrdni od kompa...i sve ce t doci na svoje.

Naravno, budi u pripravnosti sa zdravljem, uvek, i sve dok ti sa sigurnoscu ne kazu da nije nista strasno idi po lekarima, kad si već krenuo.

Mislim da cu naci nekog ko je imao slican problem pa ga je resio ili nekog lekara koji se razume u ovakve stvari, a ne kao moji lekari kad odem i kazem sta mi je nece ni da pogledaju rekao sam da su mi izasle modrice po veni i da me boli vena na dodir i da mi trne noga on nije hteo ni da pogleda nogu ni da vidi da li je strasno niti sta vadio sam krv i kaze da su trombociti uredu a na analizi nisam video da je zabelezio da se provere trombociti...

Aman, ne moze ti niko nista napamet reci, pogotov jer niko nije video, i da prostiš opipao to što navodiš da imaš.

Koliko god ovde lekari bili stručni, ne mogu tek tako, gledajući u sitan pasulj, karte, bajući neku vlašku bajalicu da odgonetnu šta bi to moglo biti, razumeš?

Bolje idi kod jos nekog dr, realnog, ne virtuelnog, i pitaj za misljenje, pa tek ako ti on kaze da radis dopler ( koji privatno nije bas jeftin ) - uradi ga. :)

Evo da te ne razocaram bio sam kod psihijatra pre jednog meseca od prilike i rekao mi je da je samnom sve uredu (po psihijatrijskom slucaju) i rekao mi je da idem kod nekog drugog specijaliste za ovo sto mi fali jer to nikako ne moze da bude stvar psihe.

Evo mene opet. Dobio sam od doktora uput za laboratoriju. Stanje se malo poboljsalo ne osecam bol u nozi vise samo grceve u butini (sa leve i desne strane) i strujanje u listu kao da mi nesto non stop struji kroz list. Neki kazu da je od manjka magnezijuma, pio sam one sumece tablete sa magnezijumom ali ne osecam se bolje. Je l' imao neko tako strujanje u nogama (posebno u jednom delu) i ako je imao neko kako je to resio i do cega je bilo ? :)

Evo mene opet vratio sam se od ortopeta i vadio sam krv. Rezultati krvi su normalni Trombociti 150-420, sedimentacija 10 samo su monociti niski 0.02 . I dalje me boli noga i dalje mi izlaze modrice po nogama i osecam kao da struji krv kroz nogu ali samo u predelu lista. Doktor mi je rekao da pokazem ortopedu nogu i modrice i da ce mozda da me salje na kolor doper noge, ali ortoped nije ni zeleo da pogleda nogu samo mi je dao fastum gel 2x1 da mazem na nogu a ja ne osecam nikakvo poboljsanje. Da li je moguce da imam ugrusak u nozi ako su Trombociti normaln ? Do cega moze da bude to strujanje u nozi (gvozdje i magnezijum u krvi su normalni) ? Da li da zahtevam od ortopeda ili odem negde privatno da odradim kolor doper noge ?

Evo mene opet vratio sam se od ortopeta i vadio sam krv. Rezultati krvi su normalni Trombociti 150-420, sedimentacija 10 samo su monociti niski 0.02 . I dalje me boli noga i dalje mi izlaze modrice po nogama i osecam kao da struji krv kroz nogu ali samo u predelu lista. Doktor mi je rekao da pokazem ortopedu nogu i modrice i da ce mozda da me salje na kolor doper noge, ali ortoped nije ni zeleo da pogleda nogu samo mi je dao fastum gel 2x1 da mazem na nogu a ja ne osecam nikakvo poboljsanje. Da li je moguce da imam ugrusak u nozi ako su Trombociti normaln ? Do cega moze da bude to strujanje u nozi (gvozdje i magnezijum u krvi su normalni) ? Da li da zahtevam od ortopeda ili odem negde privatno da odradim kolor doper noge ?

Pa ako tvoj lekar opst prakse sumnja da imas neke vaskularne probleme, ne vidim zasto te salje ortopedu. Vrati se kod njega i reci mu da te posalje odgovarajucem specijalisti, ako zaista misli da treba da ides na dopler.

Uradi kolor dopler da budes ili miran ili da imas sa cim da odes kod vaskularnog lekara. Trazi od opsteg da te posalje na uz u Domu zdravlja ili stetuj 2k dinara privatno. Nece ni vaskularni da te gleda ako nemas neki papir da imas neki problem, posebno jer si mlad, mislice da si umislio nesto (sto mozda i jesi).

U analizama krvi ne mozes nista da vidis i da se zapusi sve sto moze trombociti ce biti u redu. Mozes preko drugih parametara. Ali to nije tvoj slucaj u tim godinama.

Ali moze biti nesto lokalno kao posledica udarca na primer - imao si grc u listu noge i udario si pesnicom u besu list i napravio i tromb i modrice.

Back