Problemi sa kolenima

stnco

Elita
Poruka
17.945
Pre nekoliko godina su počeli bolovi u oba kolena. Rentgenski snimak pokazuje, po nalazu ortopeda, da je oštećena hrskavica. Međutim, preporučio je samo fizialnu terapiju, koja nije pomogla. Drugi lekar mi je preporučio joint MD, i posle upotrebljene preporučene doze, desno koleno mi je mnogo bolje (ne mogu da tvrdim da je zbog leka), a sa levim kolenom imam i dalje problema. Treći lekar mi preporučuje injekcije i to dve u koleno. Pošto su injekcije prilično skupe, ja sam pitao kolika je garancija za uspešnost terapije, ali lekar, inače poznanik je izjavio da nema garancije.
Mene interesuje da li neko ima lično iskustvo sa primenom tih injekcija da mi kaže koja je vrsta, pošto na internetu vidim da postoji 4 vrste, i kako su se pokazale?
Unapred zahvala.

Kod moje mame su se pokazale odlično, ona dobija kolagenske DUNA - knee, baš je pre neki dan primila drugu,
ali joj je već od prve bilo dosta bolje.
Injekcije se kupuju, ove su oko 1500 din, a daje ih isključivo ortoped.
Za bolove koje je imala to i nije skupo...

Kod moje mame su se pokazale odlično, ona dobija kolagenske DUNA - knee, baš je pre neki dan primila drugu,
ali joj je već od prve bilo dosta bolje.
Injekcije se kupuju, ove su oko 1500 din, a daje ih isključivo ortoped.
Za bolove koje je imala to i nije skupo...

Hvala mnogo.
Sada sam video da sam umesto "P", napisao "M",:D pa se nadam da to neko može da ispavi.
Gde kupuje ti injekcije. Meni su nudili neke od 7000 din.?

Mami je isto doktor napomenuo da bi posle ovih trebalo da dobija neke skuplje, ali ne vidim razlog ako joj ovo pomaže.

Injekcija uvek ima u apoteci Igor u Resavskoj, ostale apoteke ih naručuju preko distributera.

Posto treniram tenis, proslog ljeta sam poceo osjecati bolove u koljenima uglavnom sa unutrasnjih strana, koji su se pojacavali vremenom. Gotovo sam prekinuo treninge. Slikao sam koljena ultra zvukom i rengenom. Moj ortoped je primjetio malo artritisa, ali nije preporucio nikakvu terapiju. Ja sam na svoju inicijativu poceo piti kapsule colagena i nakon kratkog vremana sam primjetio veliko poboljsanje. Ovog ljeta sam nastavo oprezno sa mojim sportovima i do sada je u redu.

Back