gost 26063
Obećava
- Poruka
- 94
pa na redovnim casovima se sigurno ne uci, nego na dodatnoj i te stvari.... :wink:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

DkJm:Cuo sam tu pricu... Mada ja nikada nisam to upraznjavao! Pa jel to znaci da CaC2 moze da se negdekupi?
dapitam:Ja sam sedmi razred i bio sam odsutan sa nastave neko vreme.Hvala na jednacinama,mnogo ste mi pomogli.Da li mogu da vam se javim na e-mail ako mi jos ne bude jasno?Jos jednom hvala.!! :-D :-D :-D
DkJm:Ovo pisem na brzinu jer nemam sate za net, pa mozda pogresim...
CH3CH2OCH2CH2(CH3)CH2CH3
CH3OCH2(CH3)CH2CH3
*ono u zagradi su metil grupe koje su vezane za sledeci ugljenikov atom u alkil grupi!
Pozz
da skoro uvek. Imaš priper kada se glicerol i azotna kiselina spoje, onda se dobije trinitrat glicerol ili možeš i da kažeš gliceroltrinitrat, svejedno je ako se alkohol spoji sa neorganskom kiselinom. Ja mislim da u organskoj hemiji uvek nekako alkil grupe imaju prvenstvo u davanju imena.jeele:i uvek tako?
Npr. gliceriltripalmitat ( palmino ulje ) ili bilo koja kombinacija visih masnih kiselina. Masti i ulja su estri trihidroksidnog alkohola glicerola, ili-ti glicerina, i visih masnih kiselina. Ako je R-niz visih masnih kiselina zasicen onda nema racvanja i dolazi do pravilnog slaganja slojeva pa imamo cvrtu supstancu, tj. mast. Sa porastom nezasicenja dolazi do racvanja ( nezasicenje kod prirodnih masti i ulja je najcesce u cis-polozaju ) sto otezava pravilno slaganje slojeva i povecava tecenje, sto odgovara ulju.cakokristian:Kad smo već kod pitanja. Kako da napišem racionalnu formulu za
3 metil butil etanoat, 2 metil propil metanoat i ako može neko da mi kaže samo ime jedne masti ili ulja sem gliceril stearo palmito oleata? Unapred hvala!
Boki-79:Npr. gliceriltripalmitat ( palmino ulje ) ili bilo koja kombinacija visih masnih kiselina. Masti i ulja su estri trihidroksidnog alkohola glicerola, ili-ti glicerina, i visih masnih kiselina. Ako je R-niz visih masnih kiselina zasicen onda nema racvanja i dolazi do pravilnog slaganja slojeva pa imamo cvrtu supstancu, tj. mast. Sa porastom nezasicenja dolazi do racvanja ( nezasicenje kod prirodnih masti i ulja je najcesce u cis-polozaju ) sto otezava pravilno slaganje slojeva i povecava tecenje, sto odgovara ulju.
absonic:e ljudi kada smo vec kod hemije, moze li mi neko objasniti razliku izmedju mola i molekula