Lexa
Buduća legenda
- Poruka
- 30.368
Stivi sad kad si postao muderator, je l moram da ti persiram i to? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Stivi sad kad si postao muderator, je l moram da ti persiram i to?![]()
Koliki rad izvrsi sila Zemljine teze pri slobodnom padu tela mase 10kg ako padanje traje 10s?
Jako prost zadatak ali ja nekako ne mogu da ga resim (verovatno zato sto mi se spava)
Sa koje visine ?![]()
Ne kaze ali mislim da se izracunati. Ja dobijem da je 500m po formuli (gt[SUP]2[/SUP])/2
i onda F=gm pa h*F i dobijem 50000![]()
A ne vidi pa i treba toliko da se dobije nisam video onaj prefiks KILO u resenju. Nevermind![]()
Cuti imam 100 zadataka da uradim za sutrasnji kontrolni moram dobiti barem 3 a tako mi se spava![]()
resi jednacinu :
2 + cos x = 2 tg x/2
pokusao sam da zamenim ovo tg x/2 i onda kvadriram i sredim ali onda dobijem jednacinu 3 stepena koju ne znam kako da rastavim![]()
zsto nije moguca reakcija MgCl2 + Cu = Mg + CuCl2 ?
Ds=|a1 b1|
|a2 b2|
Dx=|c1 b1|
|c2 b2|
Dy=|a1 c1|
|a2 c2|
Lakse je ovako:
a[SUB]1[/SUB]x+b[SUB]1[/SUB]y=c[SUB]1[/SUB]
a[SUB]2[/SUB]x+b[SUB]2[/SUB]y=c[SUB]2[/SUB]
Kod:Ds=|a1 b1| |a2 b2| Dx=|c1 b1| |c2 b2| Dy=|a1 c1| |a2 c2|
x=Dx/Ds
y=Dy/Ds
Isto tako bi radio i za vise jednacina. Znaci, sve koeficijente upises tim redom kojim se javljaju(u i-ti red iz i-te jednacine, u j-tu kolonu uz j-tu promenljivu) i izracunas determinanti u to ti je determinanta sistema. Determinanta promenljive se dobija kada umesto koeficijenata uz tu promenljivu stavis one brojeve sa desne strane jednacine.
Vrednost promenljivih racunas kao kolicnik determinante te promenljive i determinante sistema.