Problemcic sa Citroenom C3

Od juce tri puta mi se gasio i pokazuje lampicu akumulatora.
Drugaru se desilo nesto slicno, u voznji se cudno ponasao. Par majstora izmenjao, pukao lovu. Zadnji majstor mu je tek otkrio da u kompjuter ne dolazi pravi napon struje i da krece da brljavi. Cak su i turbinu hteli da repariraju.
Zamenio akumulator, sredio alternator i ok.
C5 je bio u pitanju
Znaci li to da mi treba elektricar ili i mehanicar moze da odradi?

Esam reko da ne valja akumulator?

Skoro je brat imao problem sa slabim odzivom na gas i podrhtavanjem kad naglo smota, naglo doda gas, a onda i nasumicno. Kabl za svecice probijao.
A moze da bude svasta, treba izmeriti napon direktno na alternatoru pa na akumulatoru, a onda dalje. Moze alternator lepo da puni ali recimo imas pad napona do akumulatora i kompjutera, bobine itd zbog korodiralih
E to kad smotam mi se desava slab odziv na gas, a od juce oce i kad sam u cetrvtoj pri nizim obrtajima da kao zastajkuje, ali najvise se osjeti pri maloj brzini dok motam, volan mi postane tvrd i oce da se ugasi, par puta se gasio i palila se lampica akumulatora. Moram to sto pre resavati

Moze li to sto je izmerio 10v i da bude da je akumulator ok ali da alternator ne puni dobro?
Valjda bi ti konj ako je izmerio 10v rekao da ne radi alternator i da teraš kod majstora? Jer volan je elektro servo i povlači struju dok motaš.

Ako alternator ne radi kako treba sjebaćeš i akumulator. Biće da ti je nešto rečeno što se tebi nije svidelo u datom trenutku tj voziš dok ide ko i svaka žena.

Ma jok bre, ne bih to ni u ludilu radila, ja sam od onih plasljivih koja na svaki sum vodi auto na pregled a ne ovo, ovo mi je katastrofa, jedva cekam da ga doteram sutra i da se molim da me ne ostavi nedgde po ovim vrucincinama. Nista mi nije rekao vise jer sam zurila a sutra ga vodim na detaljan pregled.

Valjda bi ti konj ako je izmerio 10v rekao da ne radi alternator i da teraš kod majstora? Jer volan je elektro servo i povlači struju dok motaš.

Ako alternator ne radi kako treba sjebaćeš i akumulator. Biće da ti je nešto rečeno što se tebi nije svidelo u datom trenutku tj voziš dok ide ko i svaka žena.
Znaci posto volan povlaci struju zato postaje tako neupravljiv u tim momentima?
Imam ja inace taj problem desi al vrlo retko da volan oteza pri manjim brzinama.
Def je nesto i sa elektronikom al to mora videti elektricar.

El servo nije znak modernog nego pojeftinjenje izrade. Pre je bila servo pumpa i letva to se kvarilo nakon milion km ali možda.

Ovi elektro samo zajebancija neka sa senzorima, relejima, buksnama, motorom.

Ako ljudi ne znaju da je rasterete motanjem u pokretu brzo svirne ako se mota volan u mestu.

I da opterećuje i alternator i akumulator i instalaciju prateću.

Akumulator se čuva i pazi, ovi jeftini dal im ne ispari elektrolit proveravaš na one čepiće i dosipaš malo destilovane ako fali i naravno koliko dopunjava alternator ( trebalo bi da varira od 13 ako je pun do 14 max volti.

Ako je neispravan alternator rikne akumulator.
Јебо ти ауто који не можеш возити без акумулатора.

Back