Problem ZLA

ti pises rekla kazala
Ne, ovo sto sam izvukao moze se potkrepiti s ovim

1. L. Pasteur, "Discours prononcé à Douai, le 7 décembre 1854, à l'occasion de l'installation solennelle de la Faculté des lettres de Douai et de la Faculté des sciences de Lille" (Speech delivered at Douai on December 7, 1854 on the occasion of his formal inauguration to the Faculty of Letters of Douai and the Faculty of Sciences of Lille), reprinted in: Pasteur Vallery-Radot, ed., Oeuvres de Pasteur (Paris, France: Masson and Co., 1939), vol. 7, page 131.
Medju kojih je i njegova knjiga LOL

Ne, ovo sto sam izvukao moze se potkrepiti s ovim

1. L. Pasteur, "Discours prononcé à Douai, le 7 décembre 1854, à l'occasion de l'installation solennelle de la Faculté des lettres de Douai et de la Faculté des sciences de Lille" (Speech delivered at Douai on December 7, 1854 on the occasion of his formal inauguration to the Faculty of Letters of Douai and the Faculty of Sciences of Lille), reprinted in: Pasteur Vallery-Radot, ed., Oeuvres de Pasteur (Paris, France: Masson and Co., 1939), vol. 7, page 131.
Medju kojih je i njegova knjiga LOL
kako ti ne shvatas ti sto sam ja napisal se slaze sa time

Luj Paster je svojim eksperimentima dokazao da zivot potice samo iz prethodno postojeceg zivota.

Do dan-danas svi dokazi iz eksperimentisanja, istorije, biologije, arheologije i antropologije i dalje pokazuju ono što je Paster demonstrirao — da život može nastati samo iz već postojećeg života, a ne iz nežive materije. A dokaz takođe jasno pokazuje da se život reprodukuje „po vrstama svojim“, kao što biblijski izveštaj iz Postanja navodi. Potomci su uvek iste ’vrste‘ ili tipa, kao roditelji
UHM. NE, kasnite jedno 300 godina sa modernom naukom. Elem
https://en.wikipedia.org/wiki/Miller–Urey_experiment

Poslednja izmena od moderatora:
Dajte nesto svoje [ako umete] a ne samo da citirate druge :)
EVO ZA TEBE:
hriscanstvo je postalo utociste najvecih hohstaplera na ovome svetu koji mogu da licemerisu, dvolice, lazu, kradu, varaju do mile volje i da se samo sete kome ce da zalepe zig 666, i mirna backa - niko ih nece ni za sta prozivati dok ima ko da se inkriminise sa 666, neron, papa, kreditna lartica, bimetrijski cip, kovid test, nanotehnologija, ma sve sto ne moze odmah da se dokaze da nije... mozes da lazes i laznoprorokujes, da ucenjujes i pretis, ali samo da obavezno nekoga OPTUZIS DA JE ZIGOSAN SA 666, i niko te ama bas ni za sta nece prozvati... kada se posle otkrije da ni to nije bio zig666, jer njega je antihrist izmslio i dao ovim hohstaplerima, nepostojeci zig666 kao alibi za hohstapleraj i djavolsko optuzivanje drugih, kada prodje voz, posle kasno

ja sam adam prvi covek, ako negde cujes da je antihrist napisao lazno otkrivenje, da znas da je tako, a ja ti objasnih i zasto - kao utociste licemerima koji kao djavo tuze sve druge, tesko njima rece Gospod moj.

nece ih tuzakanje drugih spasiti osude, a zig 666 je idealan za djavolsko tuzakanje, 1 hohstapler cak rece da su mi deca zigosana ako im je prodro stapic za kovid test do mozga - pa zamisli ti koji je to gad, nasao moju decu da optuzuje?

e a mnogi drugi se kriju iza takvih, misleci se neka ga kazni Bog, a mi cemo da vidimo jos ko je u pravu

Poslednja izmena:
Mislim da si razumevanje Boga citao od ovih nasih 'strucnjaka' na Krstarici, ne od pravih vernika ili duhovnika...
Bog jeste skup dobrote, znanja i moci,ali nikoga ne tera da veruje u njega ili ne trpa dobro svakome u ruke nasilu.Samo onima koji se okrenu njemu i veruju u njega. Na svetu naravno ima zla,kako bi znali sta je dobro a sta ne kada bi imali samo jednu stranu medalje- ne bi znao sta je slano da nema neslanog?
Zakljucak je da onaj ko u SEBI nadje Boga, taj ce osetiti blagodeti dobrote, cinjenica je da zli i pokvareni ljudi nemaju ni empatiju,niti znaju i osecaju kada su zli ili losi prema okolini.
Ucenja vecine religija i jesu u osnovi takva, da covek sam sa sobom raskrsti i otkrije dobro u sebi, i sto vise ljudi to uradi,okolina je manje zatrovana mrznjom ili zlom. Ovde o tome neces cuti,zato sto su ljudi previse indooktrinisani i / ili imaju zadatak da pisu agresivno da bi sto vise ljudi privukli sebi, uglavnom kroz zastrasivanje (razni Armagedoni, konacni obracuni, krugovi pakla, demoni, djavoli,...),dok pravi duhovnici propovedaju dobro kao glavni i jedini cilj prihvatanja Vere.
Nisu bez razloga glavni postulati ili Bozje zapovesti vecine vera ustvari osnovni moralni principi ponasanja.
Tacno je da nas Bog ne tera na silu da verujemo u njega, jer bi onda mogao da nas ucini robotima i ne bismo mogli drugacije da hoce silom.

On nas gleda kao decu, kao sinove i kceri.
On koji je dosao da plati svojom krvlju ansu krivicu.
Mi koji smo zasluzili on je to rpeuzeo na sebe.
1. Jovanova 4,19Da imamo mi ljubav k njemu, jer on najprije pokaza ljubav k nama.

Ali ni mi ne bismo hteli da nasa deca budu kao roboti i da nas vole i slusaju jer smo ih na primer genetiski programirli tako.
Svako plasenje u religiji nije Bozji put.
Bogu se ne sluzi niti moze da mu se sluzi iz straha.
Na primer jer ce ici u pakao ili armagedon ili bilo sta.
1. Jovanova 4,18U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji nije savršen u ljubavi.

Bog ce unistiti ovaj svet na kraju, ali ne jer smo bili nepolsusni i sada ce nas kazniti.
Evo vma, na evo.

Svet ce biti unisten tako sto ce krenuti da unisti sve one prave verujuce.

Da bi ih sotrirali, dobice kako na temi razgovarmo ZIG.
Znak da su na toj strani.

Taj znak verujuci nece imati.
I kako opisuje, krenuce da ih uniste i onda ce Bog njih unistiti.
I to je taj kraj i armagedon.
Bog se bije za svoj narod.
Inace Bog nece doci i reci, ahaaa, niste hteli da verujte u menee.
Sada ce te goreti.
Bice to samoodbrana.

E sada ako svet ne bude krenuo da unsti verujuce nece ni oni biti unisteni.

Ali otrkivenje nam kaze da ce krenuti.
Zasto?

Zato sto oko cele one price sa Zigom zveri, posle konacne odluke da vecina ljudi odbace Boga, Bog se povlaci i sile mraka dobijaju moc nad ne verujucima.
Zato sto ovi nisu hteli drugacije vec decenijama.
Bog je pokazao da se nikada nece nista promeniti u tome..
Tada odbacivsi boga ljudi imaju prilike da se svojim intelektom, znanjem, mudroscu, naukom i sta god u sta su se uzdali, bogatsvom, itd, odbrane od sila tame.
Ali nece moci.
Tada ce tek videti da je Bog stitio i dobre i zle celo vreme ali sila koja im pomaze da prihvate Boga vise nije tu.
Ali odlukom da prihvate zver o kojoj pricamo na temo Zig, i da uniste prave verujuce, je njihova samopresuda.

Vrhunac zla u Bibliji je zapisan kada su Isusa klevetali da uz pomoc demona izgoni demone.
Dakle drznuli su se da nekome ko je savrsen Bozji Sin, Boga Ljubavi, daju epitet zla.
To je bila hula na Boga jer je Isus uz pomoc Bozjeg duha isterivao demone.

Tako i danas zli progone prave vernike, klevecu ih pripisujuci im zlo i zao motiv.

Matej 12
23 A sav narod se divio i govorio je: „Da nije ovo Sin Davidov?“ 24 Kad su fariseji to čuli, rekli su: „Ovaj čovek isteruje demone uz pomoć Velzevula*, vladara demonâ.“+ 25 Ali on je znao njihove misli, pa im je rekao: „Svako kraljevstvo u kom zavlada nesloga propašće. Nijedan grad ili kuća u kojima zavlada nesloga neće opstati. 26 Dakle, ako Satana isteruje Satanu, okrenuo se protiv samog sebe. Kako će onda njegovo kraljevstvo opstati? 27 I ako ja isterujem demone uz pomoć Velzevula, uz čiju ih pomoć isteruju vaši sinovi? Zato će vam oni biti sudije. 28 Ali ako ja pomoću Božjeg duha isterujem demone, onda je Božje Kraljevstvo zaista došlo među vas.+ 29 Zar bi neko mogao da upadne u kuću jakog čoveka i da mu otme imovinu ako ga prvo ne sveže? Tek onda bi mogao da mu opljačka kuću. 30 Ko nije na mojoj strani, protiv mene je, i ko ne sakuplja sa mnom, rasipa.+ 31 „Zato vam kažem: Svaki greh i hula oprostiće se ljudima, ali hula na duh neće se oprostiti.+
32 Na primer, ako neko kaže nešto protiv Sina čovečjeg, oprostiće mu se,+ ali ako kaže nešto protiv svetog duha, neće mu se oprostiti – ni u ovom poretku* ni u onom koji treba da dođe.

33 „Ako je vaše drvo dobro, onda će dati dobar plod, ali ako je vaše drvo loše, onda će i njegov plod biti loš. Jer drvo se poznaje po plodu.+ 34 Porode zmija otrovnica!+ Kako možete da govorite dobro kad ste zli? Jer usta govore ono čega je srce puno.+ 35 Dobar čovek iz riznice svog srca iznosi dobro, a zao čovek iz riznice svog srca iznosi zlo.+ 36 Kažem vam da će ljudi za svaku bezvrednu* reč koju izgovore položiti račun+ u Sudnji dan.

a ljudi koji su zl, zli su jer su duhovno bolesni

Poslednja izmena od moderatora:
A zasto se zmija otrovnica uzima kao zlo? Ona je dobra zivotinja, napada kad je ugrozena ili uplasena, to joj je prirodni nacin samoodbrane i nacin na koji lovi da bi prezivela?
Uzima se jer se za Sotonu kaze da je stara zmija... to je ta simbolika...
a i u tekstvu Isus kaze da su porodi Zmijie otrovnice - otrovna zmija simbolise zlo...
opasne su zmije mogu otrovati to je to

a i znas u narodu kada se kaze za nekoga da je zmija sta se misli

Uzima se jer se za Sotonu kaze da je stara zmija... to je ta simbolika...
a i u tekstvu Isus kaze da su porodi Zmijie otrovnice - otrovna zmija simbolise zlo...
opasne su zmije mogu otrovati to je to

a i znas u narodu kada se kaze za nekoga da je zmija sta se misli
16. Ето, ја вас шаљем као овце међу вукове: будите дакле мудри као змије и безазлени као голубови.

A zasto se zmija otrovnica uzima kao zlo? Ona je dobra zivotinja, napada kad je ugrozena ili uplasena, to joj je prirodni nacin samoodbrane i nacin na koji lovi da bi prezivela?
:rotf:
Mudra ili zla? Sta je zmija na kraju?
ja adam sam vam odrzao predavanje na temu:
Odgovor je jednostavan. Procitaj o praroditeljskom grijehu i slobodnoj volji.
dakle bila su dva drveta: drvo saznanja dobra i zla, i drvo zivota, ali je problem ostao sto vi nemate pojma koje je bilo usred vrta - mozda bi trebalo da se vratimo na tu staru temu, umesto sto se smejemo?

uostalom, zasto hocete da znate o zmiji? kazite mi motiv, prvo... a za ova dva drveta sam vam vec sve rekao, samo ne vidim da je ikome doprolo do svesti, mozda saletu tek, a

Сале? se secas teme?​

ja adam sam vam odrzao predavanje na temu:

dakle bila su dva drveta: drvo saznanja dobra i zla, i drvo zivota, ali je problem ostao sto vi nemate pojma koje je bilo usred vrta - mozda bi trebalo da se vratimo na tu staru temu, umesto sto se smejemo?

uostalom, zasto hocete da znate o zmiji? kazite mi motiv, prvo... a za ova dva drveta sam vam vec sve rekao
Pa drvo je opstepoznato da nije ni navedeno koje je nego je jabuka uzeta ko zna zasto kao plod...
Ovde je problem koleginice kojoj je zmija cas zlo,cas mudra i kao dobar primer... Nikako da se resi sta je za nju zmija.Pa je evo kako rece i oboje :D

Pa drvo je opstepoznato da nije ni navedeno koje je nego je jabuka uzeta ko zna zasto kao plod...
Ovde je problem koleginice kojoj je zmija cas zlo,cas mudra i kao dobar primer... Nikako da se resi sta je za nju zmija.Pa je evo kako rece i oboje :D
ma ko god je uzeo jabuku nije imao pojma
pusti koleginicu, nemas pojma

sustina je da vi i dalje ne vidite evin odgovor ''zmiji" sa kog drveta nije smelo da se jede - eva je rekla da ne sme sa drveta usred vrta, a sa njego je smelo i trebalo da se jede

ja adam sam kriv za sve, to je praroditeljski greh:
sto sam ja znao tacno sa kog drveta mi je Bog rekao da ne jedemo
pa sam potom naumio da istestiram evu, da vidim jel upamtila sta sam joj rekao da mi je Bog rekao
uzeo sam ulogu zmije [kriv sam kao crna zemlja za svoju glumu], a zmije ne govore, to je bar svakome jasno, i onda sam ja adam kao zmija propitao evu

ali, avaj, ona je odgovorila suprotno, i ostalo je istorija

cak je i jedan isak sirin rekao suprotno, a vi se bakcete sa jabukama...

ja adam sad mogu samo da zalim, ja sam kriv za sve

dokaz vam je sto ste pomesali ta dva drveta, drvo zivota sa drvetom saznanja dobra i zla... cak i ovo vakcinisanje je jedenje sa drveta saznanja dobra i zla: bocnes malo zlog umrtvljnog virusa, i dobijes dobar imuni odgvor... ali to ne treba da se radi, da se indukuje vestacki imunitet pored prirodnog, ja adam sam kriv za sve, a posledice cete tek da snosite svi, zbog mog, adamovog, praroditelsjkog greha... i vec ih snosite

Poslednja izmena:
Da za drvo se ne zna koji je plod :)
eto, nisi mi dala mogucnost da odgovorim jos jednom, vec si obrisala,editovala post

to je tvoj izbor, da kao zastitis mene, jel tako?

ja znam da si ti dobra, a ti meni ne das da objasnim jos jednom da sam ja adam u stvari bio, uzeo ulogu zmije, jer je za tebe zmija zlo... tvoj motiv je da zastitis mene, jel tako?

али ако штитиш мене дискута овог форума, онда је ева крива лажљивица, види
Веронаука за писмене
Шта је Бог рекао, а шта Ева
(које је дрво усред врта)?

И учини Господ Бог, те никоше из земље свакаква дрвећа лепа за гледање и добра за јело, и дрво од живота усред врта и дрво од знања добра и зла.
Прва књига Мојсијева, глава 2, 9.

Али змија беше лукава (енглески КJV kaже "more subtile", а руски - "хитрее") мимо све звери пољске, које створи Господ Бог; па рече жени: Је
ли истина да је Бог казао да не једете са сваког дрвета у врту?
Прва књига Мојсијева, глава 3, 1.

А жена рече змији: Ми једемо род са сваког дрвета у врту;
Прва књига Мојсијева, глава 3, 2.
Само род с оног дрвета усред врта, казао је Бог, не једите и не дирајте у њ, да не умрете.
Прва књига Мојсијева, глава 3, 3.

1. Мојсијева, глава 2:
16. И запрети Господ Бог човеку говорећи: Једи слободно са сваког дрвета у врту;
17. Али с дрвета од знања добра и зла, с њега не једи; јер у који дан окусиш с њега, умрећеш.

ЗАКЉУЧАК

У књизи Постања, првој Мојсијевој, се налазе изјаве Еве и Бога које су контрадикторне у смислу које од два дрвета је усред врта, тј. са кога нису смели да једу.
Да ли је змија ПРЕВАРИЛА Еву, како сви теолози тврде, мене не интересује, јер одговорност за властити живот не пребацујем ни на друге људе, а камоли на животиње. Међутим, оно што је факат је то да је Ева СЛАГАЛА змију пре но што је и дошло до могућности да било ко кога превари!!!
Бог није запретио да не једу са дрвета усред врта,
јер је дрво од живота усред врта.

Бог је запретио да не једу са оног другог дрвета
- од знања добра и зла
ja adam sam bio odgvoran, jer je meni Bog rekao sa kog drveta da ne jedemo, pa ne mogu onda ja adam - ZMIJA da krivim evo stno me je slagala.

JA ADAM SAM ODGLUMEO ZMIJU~!

ZMIJE NE GOVORE LJUDSKIM JEZIKOM, nema zmije koja govori, pa dokle cete verovati u bajke/basne, verujte ovo sto vam ispovedam, dokazi crno na belo da su dva drveta u raju zamenjena!

Poslednja izmena:
nema niko od ljudi zivotne mudrosti, kao ja adam znan i kao ZMIJA
mene je mojsije podigao u pustinji, ali nemojte da vam ja budem bog, jer adam nisam bog

Hrista poslusajte, jer ON JE BOG SVIH NAS, njemu je data sva vlast na nebu i na zemlji, A NE MENI ADAMU, ZMIJI.

JA ADAM PRVI COVEK SAM ZMIJA KOJA GOVORI, NEMA NI JEDNE DRUGE ZMIJE KOJA GOVORI OSIM MENE!

Back