Mislim da si razumevanje Boga citao od ovih nasih 'strucnjaka' na Krstarici, ne od pravih vernika ili duhovnika...
Bog jeste skup dobrote, znanja i moci,ali nikoga ne tera da veruje u njega ili ne trpa dobro svakome u ruke nasilu.Samo onima koji se okrenu njemu i veruju u njega. Na svetu naravno ima zla,kako bi znali sta je dobro a sta ne kada bi imali samo jednu stranu medalje- ne bi znao sta je slano da nema neslanog?
Zakljucak je da onaj ko u SEBI nadje Boga, taj ce osetiti blagodeti dobrote, cinjenica je da zli i pokvareni ljudi nemaju ni empatiju,niti znaju i osecaju kada su zli ili losi prema okolini.
Ucenja vecine religija i jesu u osnovi takva, da covek sam sa sobom raskrsti i otkrije dobro u sebi, i sto vise ljudi to uradi,okolina je manje zatrovana mrznjom ili zlom. Ovde o tome neces cuti,zato sto su ljudi previse indooktrinisani i / ili imaju zadatak da pisu agresivno da bi sto vise ljudi privukli sebi, uglavnom kroz zastrasivanje (razni Armagedoni, konacni obracuni, krugovi pakla, demoni, djavoli,...),dok pravi duhovnici propovedaju dobro kao glavni i jedini cilj prihvatanja Vere.
Nisu bez razloga glavni postulati ili Bozje zapovesti vecine vera ustvari osnovni moralni principi ponasanja.
Tacno je da nas Bog ne tera na silu da verujemo u njega, jer bi onda mogao da nas ucini robotima i ne bismo mogli drugacije da hoce silom.
On nas gleda kao decu, kao sinove i kceri.
On koji je dosao da plati svojom krvlju ansu krivicu.
Mi koji smo zasluzili on je to rpeuzeo na sebe.
| 1. Jovanova 4,19 | Da imamo mi ljubav k njemu, jer on najprije pokaza ljubav k nama. |
Ali ni mi ne bismo hteli da nasa deca budu kao roboti i da nas vole i slusaju jer smo ih na primer genetiski programirli tako.
Svako plasenje u religiji nije Bozji put.
Bogu se ne sluzi niti moze da mu se sluzi iz straha.
Na primer jer ce ici u pakao ili armagedon ili bilo sta.
| 1. Jovanova 4,18 | U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah napolje; jer strah ima muku. A ko se boji nije savršen u ljubavi. |
Bog ce unistiti ovaj svet na kraju, ali ne jer smo bili nepolsusni i sada ce nas kazniti.
Evo vma, na evo.
Svet ce biti unisten tako sto ce krenuti da unisti sve one prave verujuce.
Da bi ih sotrirali, dobice kako na temi razgovarmo ZIG.
Znak da su na toj strani.
Taj znak verujuci nece imati.
I kako opisuje, krenuce da ih uniste i onda ce Bog njih unistiti.
I to je taj kraj i armagedon.
Bog se bije za svoj narod.
Inace Bog nece doci i reci, ahaaa, niste hteli da verujte u menee.
Sada ce te goreti.
Bice to samoodbrana.
E sada ako svet ne bude krenuo da unsti verujuce nece ni oni biti unisteni.
Ali otrkivenje nam kaze da ce krenuti.
Zasto?
Zato sto oko cele one price sa Zigom zveri, posle konacne odluke da vecina ljudi odbace Boga, Bog se povlaci i sile mraka dobijaju moc nad ne verujucima.
Zato sto ovi nisu hteli drugacije vec decenijama.
Bog je pokazao da se nikada nece nista promeniti u tome..
Tada odbacivsi boga ljudi imaju prilike da se svojim intelektom, znanjem, mudroscu, naukom i sta god u sta su se uzdali, bogatsvom, itd, odbrane od sila tame.
Ali nece moci.
Tada ce tek videti da je Bog stitio i dobre i zle celo vreme ali sila koja im pomaze da prihvate Boga vise nije tu.
Ali odlukom da prihvate zver o kojoj pricamo na temo Zig,
i da uniste prave verujuce, je njihova samopresuda.