Problem za osnovnu skolu

• Začetnik teme Začetnik teme 069
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo i nas! :roll: Medo mase a slon i mis od radosti skacu po palubi.:shock:
- "Ne skaci" - vice mis na slona i nastavlja: - "Probicemo palubu! Skacemo jedan po jedan"
Slon se umusio i samo mase repom (pardon, surlom) a mis jos skici od radosti:
- "Joj ala cu na Kubi da bijem gusare" - mrsi brke -"A jos cu da idem u dve kafane istovremeno"

Posada se grli i ljubi ( sa medom, ne sa mnom). Ja sam u prikrajku, samo posmatram :wink: Jeele daje znak, otkacinjemo se od keja i plovimo za Kubu! :arrow:

Stigli smo u Havanu!!!

Opet ovacije i slavlje. Na molu nas ceka glavom i bradom Fidel Kastro sa obezbedjenjem. Narod hoce da se rukuje sa nama, da nas prigrli ali obezbedjenje je strasno jako. Ne mogu ni da primaknu. Kastro drzi govor i dobrodoslicu. Novinari, TV, kamere i olovke. Dosli akademici SANKR da rese problem koji muci kubansku tajnu sluzbu i celu Kubu.
U Santjagu de Kuba pronadjen je mrtav gradonacelnik. Mrtav i isecen na tri potpuno jednaka dela.
-"Ne geometrijski, medo, ne geometrijski! Tezinski, razumes? Tri dela a svaki tacno 33kg.
Covek imao 99 kila" Zavrsi sef tajne sluzbe na pitanje mede. :P

Idemo svi prema hladnjaci u kojoj su smesteni ostaci gradonacelnika. Obezbedjenje je uz nas. Celokupno i jos vise od celokupnog.

Na drugoj strani, odakle smo napustili nasu ladju, primeceni su mis,meda i slon kako trce prema kafanama. Dve upravo stoje jedna do druge. U njihovim ocima se vidi sjaj i radost. Ala ce da bude tabacine.........".***** li vam majku svima", ponavlja mis da slucajno ne bi zaboravio psovku na koju nasedaju gusari! :( jadni.......

A vi akademici resite problem i bice brod pun para. Kastro je fin i darezljiv covek. Jeste da ne da amerikancima ni da prdnu, ali to ti je to!! :lol: :lol:

jomini:
Ja sam nestrpljiv po pitanju najboljeg brice...

Ja sam rekao da cu pokrenuti ladju ako resite bar jedan od ona dva problema sa bricama! :lol:
Najboljeg bricu, vidim, necete resiti, kao sto vidim da necete resiti ni ubistvo gradonacelnika. Sad kada si vec pitao, moram vam otkriti malu tajnu. Ta dva problema su za srednju skolu :lol: a vi ste jos u osnovnoj! :wink: (Pod tim "srednja" i "osnovna" podrazumeva se skola Logike a ne obavezna skola) Tek toliko da se ne "uvredite" i da ne mislite da vas potcenjujem! Vi ste izvrsni i zato imate zvanja akademika! :!: A nema vas mnogo, jel' da? Drugi citaju a ne smeju da se upuste u resavanja! :(

Da i da kazete kako je to bilo!

Sve se odigralo munjevitom brzinom,"jedan" je sedeo sam na klupi i sekao bananu malim nozicem. Bacio je koru tu isred sebe kad neprodje malo eto ti gradonacelnika. Okliznu se na koru od banane i pade njemu na noz i tako bese dva tri puta. :D :D :D
On ustade i vide kako na tri strane covek pade. "Jedan" bese sam i od straha on utece i utopi se s masom najblizeg grada. ;)

zlatni presek? priblizno 61.8%? je l' to?
ali to bi bilo ako je presecen na dva dela?

gradonacelnik je muvao sa parama (tipicno sa njih), dobio je upozorenje...pa drugo...pa trece...
naime to je bio neko od kastrovih ljudi...jer recimo da kastro vodi sve kao potencijalni posmatrac u njihovim senkama
i onda shodno broju upozorenja on je ubijen, presecen na tri jednaka dela...(kako ih nije mrzelo da mere?) i mozda ostavljen drugim za primer...
medjutim - njegov ubica nije bio jedan od kastrovih ljudi...bio je potplacen ali ne iz njihovih krugova - da ne bi bilo sumnje u kastra...
ovo je realno :D :D

Zlatni presek, i broj phi je zastupljen i u covecijem telu. Odnos pojedinih delova duzina tela jednak dalje broj phi. Samo je pitanje da li ima neke veze i sa odnosom masa.

Izgleda da imamo posla sa okultnim. Gde je Vilic , treba nam mala pomoc? ( znam da je V. Ilic )

Evoga tu je! :P Treba pomoc? Ne, ne treba! Vi to fantasticno radite, samo tako i idemo na resenja.[Vidite da ih ima n(na kvadrat)]. Ja sam za sada zadovoljan. Resenje se blizi! :lol: :wink:

PS: to Vilic potice od vila (onih sto setaju sumom. Ima ih dobrih i zlih :lol: ) ili od vila (onih za slamu, sto se koristi u pobunama seljaka protiv vlastele :shock: ) ? Mislim, na sta ti asociras?

Vilic, to je devojacko prezime moje supruge. Pa prvi put kad sam procitao vas nik povezao sam V.ilic sa Vilic.

A da ovog gradonacelnika nisu sekli uzduz na tri dela, od glave do peta???

Kastro je nas pozvao da resimo slucaj? ja bih prvo ispitao Kastra. Kastro, ime Kastro, to mi lici na neko kastriranje.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back