Problem za kompom :(

Ivan Rabrenovic

Početnik
Poruka
7
Imam problem sa kompom, radi i odjendnom ukoci i ne radi 2,3 minuta pa onda opet proradi. Ponekad mi se pojavi
11822408_10204530193710685_7381018762349277335_n.jpg
i moram da ga restartujem. Oboren je sistem i sve je lepo instalirano. Uzeo sam od druga drugi hard mislio da je do toga, ali ista stvar. Cim pokrenem neku igricu ili neki veci proces zakuje. Dal je mozda oslabila maticna ili graficka a mozda je i na kraj krajeva do harda, ne znam sta da radim. Processor: Intel Core 2 Duo E8500, graficka: NVIDIA GeForce GTX 460, maticna ploca: MSI P45 Platinum (MS-7512), rama ima 4gb, hard nema losih sektora. Molim vas pomozite mi.

ЗАЈЕБАВА ТЕ НЕКИ ДЕО ХАРДВЕРА ИЛИ ЛОШ КНТАКТ...:think:

Извуци и врати све што се конектује укључујући пци картице, меморију, двд резач...итд...и ако негде има прашине усисај...:aha2:

БСОД ( плави екран смрти ) може да ти изазове и ...неисправан двд резач...ако је у низу подизања оперативног система...:aha2:

ЗАЈЕБАВА ТЕ НЕКИ ДЕО ХАРДВЕРА ИЛИ ЛОШ КНТАКТ...:think:

Извуци и врати све што се конектује укључујући пци картице, меморију, двд резач...итд...и ако негде има прашине усисај...:aha2:

БСОД ( плави екран смрти ) може да ти изазове и ...неисправан двд резач...ако је у низу подизања оперативног система...:aha2:
tako je

Ajde da ne otvaram novu temu, postavicu pitanje ovde.

Imam Dell Inspiron 15 lap top i Windows 10 na njemu. Mikrofon (ugradjen) mi pravi problem. Kada pricam jeeeedva se nesto cuje, ali kad recimo kuckam ili lupnem bilo gde na laptopu zvuk skoci. Zvukove sa kompa i lupkanje o kuciste detektuje savrseno. Medjutim glas tj pricanje detektuje kao u pozadini. Ako ubacim slusalice sa mikrofon sve radi normalno. Jedino sto recimo na skajpu, kad pricam sa nekim, i pustim recimo YouTube druga strana sve cuje...

Pokusala sam da deinstaliram drivere, cackala sam po sound i recording properties, pojacavala, boost-ovala... ali nista se ne menja...

HELP!

Poslednja izmena:
Cim pokrenem neku igricu ili neki veci proces zakuje.
klasičan primer nedovoljno snažnog napajanja
moguće je da imaš i dva problema
pored prvog moguć je i opisani ekran smrti

Mikrofon (ugradjen) mi pravi problem. Kada pricam jeeeedva se nesto cuje, ali kad recimo kuckam ili lupnem bilo gde na laptopu zvuk skoci. Zvukove sa kompa i lupkanje o kuciste detektuje savrseno. Medjutim glas tj pricanje detektuje kao u pozadini. Ako ubacim slusalice sa mikrofon sve radi normalno. Jedino sto recimo na skajpu, kad pricam sa nekim, i pustim recimo YouTube druga strana sve cuje...
možda je problem do usmerenosti ugrađenog mikrofona

E jbga ja ga vec usisao. Nego imam jos jedan problem, non stop kad kucam negde na chome stane mi pa moram da kliknem na chome pa opet da kucam. Tako np i na igrici kao minimizira mi pa ja moram da ga povecam. Ovo sam imao i pre i ne mogu da se setim sta sam radio pa je prestalo. :)

Sve sam probala sa pojacavanjem... i kad je sve na maksimumu opet isto. Zvukove sa kompa i udarce na komp (kuckanje, lupkanje, bilo kakav dodir sa kucistem) detektuje normalno, a glas kao pozadinski zvuk. Kao da je nekako obrnuo kako detektuje zvukove... Sistem je reinstaliran pre par dana, driveri instalirani normalno... al i dalje isti problem sa mikrofonom...

Kako se radi ta promena usmerenosti mikrofona na built-in uredjajima?

Imam problem sa kompom, radi i odjendnom ukoci i ne radi 2,3 minuta pa onda opet proradi. Ponekad mi se pojavi
11822408_10204530193710685_7381018762349277335_n.jpg
i moram da ga restartujem. Oboren je sistem i sve je lepo instalirano. Uzeo sam od druga drugi hard mislio da je do toga, ali ista stvar. Cim pokrenem neku igricu ili neki veci proces zakuje. Dal je mozda oslabila maticna ili graficka a mozda je i na kraj krajeva do harda, ne znam sta da radim. Processor: Intel Core 2 Duo E8500, graficka: NVIDIA GeForce GTX 460, maticna ploca: MSI P45 Platinum (MS-7512), rama ima 4gb, hard nema losih sektora. Molim vas pomozite mi.

Moze biti i problem do procesora da je previse operecen idi na onu dole windows traku i desni klik i stisni "pokreni upravljac zadatcima" i napisi mi kolika ti je iskoriscenost cpu ?

Back