Problem u vezi igrica.

Ne kapiram, radi komp vise od godinu dana, nista nije crklo, so far so good... ako si procitao onaj link koji sam postao AMD tvrdi
da je 110C normalno za ove 5700 nove karte...
u principu ti se sve komponente zagrevaju.ako nemas dobar sistem cirkulacije vazduha u sanom kucistu dolazi do dodatnog zagrevanja HD-a, procesora, RAM-a itd..
nece crci odmah..ali mu smanjujes zivotni vek u svakom slucaju...ali ces ionako to prodati otprilik tad pa neka se druga mukica koja to kupi zeza oko toga :)

u principu ti se sve komponente zagrevaju.ako nemas dobar sistem cirkulacije vazduha u sanom kucistu dolazi do dodatnog zagrevanja HD-a, procesora, RAM-a itd..
nece crci odmah..ali mu smanjujes zivotni vek u svakom slucaju...ali ces ionako to prodati otprilik tad pa neka se druga mukica koja to kupi zeza oko toga :)
Gledaj, ta karta se zagreva na tolko :88, a 5700 na 110, mislis da nisu testirali pre nego sto su pustili u prodaju?
Bar imam dodatnu grejalicu zimi :P

Gledaj, ta karta se zagreva na tolko :88, a 5700 na 110, mislis da nisu testirali pre nego sto su pustili u prodaju?
ne kapiras..testrano je..i izdrzace..naravno..
ali skraruje joj se zivotni vek, sto i jeste neka teznja hardverske industrije da bi novu kartu kupio sto pre, a ne da je ganjas 10 .. 20 godina
takodje, ona je testirana a ja sam pricao o sporednom efektu zagrevanja na ostale komponente.

kao sto rekoh ranije..dolazi do zamora materijala.. jbg. ja sam masinac..drugcije razmisljam od IT-ovaca :)

Napisao sam da pogledas event log! Ponekad mozes da procitas tamo ako je napajanje u pitanju, nadjes sta se desilo neposredno pre nego sto je pukao comp, resetovao se ili slicno.....
Nista mi se pojavilo nije, ni za graficku ni za napajnje.Strogo verujem da je napajanje jer csgo low 300fps a kad povecam graf na max malte ne isti frejm nema stutter nema artifacta i samo odjednom il siv ekran il se ugasi monitor i pokrene kulere na 100%.

Nista mi se pojavilo nije, ni za graficku ni za napajnje.Strogo verujem da je napajanje jer csgo low 300fps a kad povecam graf na max malte ne isti frejm nema stutter nema artifacta i samo odjednom il siv ekran il se ugasi monitor i pokrene kulere na 100%.

Pa pise log neposredno pre nego sto se desio crn ekran, barem bi trebao da pise u event log-u, tj event viewer-u. Ako si dobro pogledao nacices. A napajanje je ok, ne previse dobro al ok. Covece tih 6 grafickih moze da kopa na napajanju od 1kw i mozda manje. Podigni u Wattman-u koliko struje dobija graficka i trebalo bi da je ok

Mnogo verujem da je do napajanja max load mu je 450w

Prilozi

• 20191114_160410.jpg
    20191114_160410.jpg
    61,5 KB · Pregleda: 7
Skenjo sam se u zivot odnecu majstoru pa nek vidi sta je koji k.Napjanje thermaltakr sam ubacio 630w al opet isti djavo.Sto je najgore temp je norm,norm rade ventilatori,norm cpu temp norm sve bukv,i onda crash il plavi il zeleni il crn ekran.Takodje jos gore nesrece u event view nema nista sto navodi na problem,cak i u wattman sam gledao ima i gise nego dovoljno.Moguce je da je jednostavno defektna kartica,da imam para uzeo bi nvidia ali nem te pare da bih mogao imati iste perfomanse kao na rx 580 sto je.

Na kraju cele price shvatio sam da je amd ciganska kompanija i da vise ama nikad necu kupovati grafe ili cpu od njih pa ni da nvidia kosta 100k.Kada sam ubacio 1060 6gb gigabyte vise nisam imao nikakvih problema.
AMD ima dobre grafičke ( lošije od Nvidia al dobre) al takođe ima retardirane imbecile koji nisu u stanju da naprave driver-e već više od 10god. Takođe 580 troši više od 1060....

Back