problem u glavi ili u telu

imam i ja iste tripove, ili sam sebi sva grozna ili se osecam lepo,
a sve je isto..to je samo trip u glavi i normalno je da neces uvek da se osecas zadovoljno....
problem je ako je to svakodnevna opsesija....
i stvarno nije fraza, ali sam vidjala prelepe muskarce koji su mi posle par minuta razgovora delovali tako prazno i dosadno i samim tim postajali svake sekunde sve manje lepi i privlacni,
i obrnuto, ljudi ne bas lepi, ali puni sarma, koji jednostavno zrace, imaju to nesto,
uvek bih pre bila sa takvima...
zato je glupo opterecivati se, a i ukusi su razliciti, nesto sto je tebi na tvom telu mana, nekom ce biti predivno...

Poslednja izmena:
Nemam trip da sam debela, već suprotan, da sam za neku garderobu koja mi se sviđa previše mršava, pa mi sve visi.:( U stvari, ovo nije trip, u nekim stvarima stvarno sama sebi izgledam kao metla.
Moj ti je savet da otkriješ šta ti dobro stoji i da se toga držiš.

Ideal lepote uglavnom zavisi od kulturnog konteksta, a u okviru iste kulture se često menja tokom vrmena. Ne postoji jedinstveno objašnjenje lepote, a brojni pokušaji definisanja najviše govore o njenoj zagonetnosti.
Lepota se vidi unutrašnjim okom, koje počinje gledati kad se spoljašnje zaklopi. Izvor lepote je lepa duša, a lepota je duhovna, unutrašnja stvar. Da bi duša uzmogla shvatiti i prihvatiti lepotu, ona mora biti pročišćena, mora i sama biti lepa duša. Lepo se prvenstveno opaža duhom.
Umetnost se ne ograničava na to da oponaša ono što oči vide, već se vraća idejama iz kojih se rađa sama priroda.
Mnogo puta mi se mi dogodilo da stanem pred ogledalo, vidim nista- nista specijalno, ali sam toliko raspolozena i imam toliko energije da osetim da zracim. To je ono sto treba da pronadjes u sebi- tvoju unutrasnju lepotu i energiju koju ZNAM da imas i da napokon kazes sebi Lepa sam!
Jer ti to jesi!

Sapouzdanje. I uradi nesto cime ces biti ponosna na sebe, zadovoljnija pa ces lagano i "nedostatke" da sredis. Imala sam i ja, naravno, te faze. Dobra stvar je sto su sve faze prolazne, a brze ce proci ako nesto uradis. Zapni malo, neka rekreacija, malo kontrole i kad budes bila zadovoljna rezultatom, samopouzdanje ce vec biti da odgovarajucoj visini...pa u dalje pohode! Inace, slazem se da ne treba imati komplekse ali treba imati ogledalo...jer mnoge sto su sve "super, nemam kompleks, loodilo..." daleeeko prelaze granicu ukusa i neke pristojnosti i osnovne kulture.

U subotu sam izasla posle dugo vremena,dok sam se spremala promenila sam milijon i jednu kombinaciju,sa mislima u ovoj majici mi je cudan:rumenko: stomak,u ovim patalonama mi je veliko dupe,te imama pretanke ruke....Posle milijon i jedne kombinacije sam shvatila da previse razmisljam o fizickom izgledu i sebi ne oprastam ni jednu manu.Na drugim ljudima mi ni jedna od tih mojih fizickih mana ne bi smetala a na meni mi se cini katastofalno.Nikada nisam dovoljno lepa sebi mada mi cesto ljudi govore suprotno.Pitam se da li sam vanzemaljac ili se i drugim zenama ovakve stvari dogadjaju,da li je to prouzrokovano najezdom fotosopova u kojima su zene prikazane bez mane,pa i same pokusavamo da budemo takve a ipak smo od krvi i mesa i sa manama ili je problem u meni i mom samopouzdanju?

Ja imam suprotan problem. Cesto mislim da ok izgledam, ali drugim ljudima smeta moj izgled. :hahaha:

Ko ih j.ebe

U subotu sam izasla posle dugo vremena,dok sam se spremala promenila sam milijon i jednu kombinaciju,sa mislima u ovoj majici mi je cudan:rumenko: stomak,u ovim patalonama mi je veliko dupe,te imama pretanke ruke....Posle milijon i jedne kombinacije sam shvatila da previse razmisljam o fizickom izgledu i sebi ne oprastam ni jednu manu.Na drugim ljudima mi ni jedna od tih mojih fizickih mana ne bi smetala a na meni mi se cini katastofalno.Nikada nisam dovoljno lepa sebi mada mi cesto ljudi govore suprotno.Pitam se da li sam vanzemaljac ili se i drugim zenama ovakve stvari dogadjaju,da li je to prouzrokovano najezdom fotosopova u kojima su zene prikazane bez mane,pa i same pokusavamo da budemo takve a ipak smo od krvi i mesa i sa manama ili je problem u meni i mom samopouzdanju?

Jeste, problem u idealizaciji tela na medijima...biti prirodan, ono što
jesi i prihvatiti i voleti sebe takvog (što ne znači da se treba opustiti
i ne raditi na sebi:lol:) jeste pravi kvalitet. Tako širiš pozitivu oko sebe,
dobro se osećaš u svojoj koži i na kraju pravi za tebe ljudi te prihvate
i zavole takvog kakav si stvarno, nema mnogo glumljenja
i izveštačenosti, sem kad bi malko da se poigramo,
što je onda iznenađenje i predstavlja pravu čar, magiju:lol:.

Sasvim ste u pravu za lepota dolazi iz osobe.Meni je bosko jakovljevic super tip a kada ga malo bolje pogledam ima velik nos i ruzno lice bas i nije neki super lepotan ali ima nesto u sebi,sarm i kulturu sto ga cini bas frajerom.:p
A primetila sam da uvek za osobe koje su mi drage mislim da su jako lepe:think:
Valjda imam fazu samokritikovanja:roll:

Vec me malo i prolaze ta razmisljanja o izgledu i privlacnosti,pomogle ste mi i vi a i drustvo sa kojim sam pricalo o tome.Svatila sam da je retko koja zena sasvim zadovoljna sobom,i da bi svaka zelela da bar nesto na telu ima drugacije(i ako okolina misli da je savrsena pogotovo muski deo koji u 80 posto slucajeva je cuo sta je celulit ali ga ne bi znao prepoznati).Stvarno je sve stvar glave i samopouzdanja

Tako da u buduce glavu gore,ogledalo u cosak i osmeh na lice;):D;)

e kad budes shvatila da vrata otvaraju i druge stvari (a ne samo dobar izgled ) - opustices se.
ako ne odlepis u medjuvremenu

to je problem u glavi
A sa Mirabel se slazem potpuno
Bitno je voleti sebe i biti zadovoljan onim sto jesi zbog svojih osobina, a izgled je samo pakovanje za dobrog coveka
To je bitno, a biti lep je pozeljno ali ne i neophodno za zadovoljstvo
Biti prijatan i vedar vredi vise od najboljeg skockanja ako si mrgud i stalno nezadovoljan sobom

Možda je problem to što nisi formirala svoj stil oblačenja?
I mene su dok sam bila mlađa hvatale takve faze, pa nisam ničim što obučem bila zadovoljna.
Sebe sam na neki način (sad mogu da priznam:) ) pokušavala da uklopim u kalupe trenutnog trenda oblačenja i tek kasnije sam shvatila da treba sebi da prilagodim odeću i svom ukusu, a ne da sebe prilagođavam odeći:). Od tada sam se opustila što se toga tiče...

i obrnuto, ljudi ne bas lepi, ali puni sarma, koji jednostavno zrace, imaju to nesto,
uvek bih pre bila sa takvima...
zato je glupo opterecivati se, a i ukusi su razliciti, nesto sto je tebi na tvom telu mana, nekom ce biti predivno...

Jeste!
Meni su uvek bili najlepši i ljudi i žene koji su nekako specifični, interesantni, i daleko od toga da moraju da budu savršeni. Na kraju krajeva, šta je to što je savršeno? Ono što je savršeno meni, ne mora biti nekom drugom!

e
stvarno ste najgore:p
sigurna sam da je svaka od vas barem 1 (pa makar i kratak) period bila u istom tripu
da ne kazem da se kod vecine ti periodi i ponavljaju
stvar je u tome kako se osecas (ali ne ono kao mladalacki ili matoro)
vec prosto taj skup emocija kojim zracis
verovatno da trenutno nisi u nekoj najpozitivnijoj zivotnoj fazi pa ti je onda mnogo bitno da l je sve na svom mestu
sve to dodje na svoje kad si sama sa sobom ok

(premda ne zelim reci da uopste nije bitno kako izgledas)

:ok: :)

Back