Problem sa uglom...

ja sam konacno zadatak resio po visoj matematici,koristio sam diferenciajlni proracun.Pogotovo diferencial je obrnuta operacija sa izvodima:

Recimo: Da se nadje izvod i diferencial ugla sinus x

y' = ( sinx)' = cosx izvod

dy/dx=sinx =) dy = ( sinx )' dx= cosx dx

dy= cosx dx

mozda sam jasan;)

zar je to visa matematika?
ja sam to ucio u drugom gimnazije.
nisam znao da se u srednjoj skoli uci visa matematika.

Da to sto ucite u gimnaziji to je visa matematika. Upravo ucite iz analiticke matematike.
Ako savladate dobro operacije izvoda i diferencijala onda ce te savladati i operacije iz integrala.
Samo treba da naucite napamet tablice izvoda,diferencijala i integrala kao sto ste naucili tablicu mnozenja,onda ce te se lako snaci u zadacima. Treba da vezbate malo vise,prvo resavajte proste zadatke pa posle one komplikovane. tako ce bolje razumeti matematiku.Samo treba da vam logika radi.

Da to sto ucite u gimnaziji to je visa matematika. Upravo ucite iz analiticke matematike.
Ako savladate dobro operacije izvoda i diferencijala onda ce te savladati i operacije iz integrala.
Samo treba da naucite napamet tablice izvoda,diferencijala i integrala kao sto ste naucili tablicu mnozenja,onda ce te se lako snaci u zadacima. Treba da vezbate malo vise,prvo resavajte proste zadatke pa posle one komplikovane. tako ce bolje razumeti matematiku
.Samo treba da vam logika radi.

Yes daddy

Samo treba da naucite napamet tablice izvoda,diferencijala i integrala kao sto ste naucili tablicu mnozenja,onda ce te se lako snaci u zadacima. Treba da vezbate malo vise,prvo resavajte proste zadatke pa posle one komplikovane. tako ce bolje razumeti matematiku.Samo treba da vam logika radi.

Oh, nemas pojma koliko je ovo boldirano pogresno. Znati napamet te tablice je korisno za resavanje zadataka ali je za razumevanje matematike beskorisno ako ne znas kako se "rucno" dolazi do tih vrednosti iz tablica.

Je l' on ozbiljan ili nas zajebava?

I usput, zna li neko kako geometrijski podeliti duz na 3 jednaka dela?
Secam se tog problema iz srednje skole, ali sam zaboravio kako glasi resenje i da li ga ima uopste.

Znam da je nešto sa projekcijama, ako se ne varam iscršaš pomoćnu duž koja je kao prelom na staru, pa nju podeliš na tri dela?! (taj deo mi nikada nije bio jasan :lol: ) pa onda projektuješ podelu, počev od kraja (napraviš trougao pa uz pomoć dva lenjira spustiš druga dva preseka)..... verujem da si me slabo razumeo.

I da, veruijem da se zajebava :lol: ( :shock: )

Back