Problem sa ram memorijom

coka1986

Zainteresovan član
Poruka
122
Posedujem računar sa matičnom pločom (km9 neo v3) .Ploča poseduje 4 slota za Ram memoriju. U dve mi se nalaze /po 1/ gb ram memorije radnog takta 800MHZ. U jedan od preostala dva slota stavila sam 2gb ram takta 553 MHZ.Računar mi prikazuje da ima ukupno 2,25 gb rama.Fizički bi trebalo da bude 4 gb i sada sam u problemu.
2016-02-01.jpg

Imaš 32bitni OS, koji ne može da adresira više od 4GB, ali nešto otpada na nekakvu rezervisanu memoriju.
Npr, ako imaš grafičku sa 1GB ostane ti 2.6 - 2.8 GB za windows - to je najlošiji podatak koji sam video, ti imaš još lošije...

Ako možeš da pređeš na 64 bitni OS, to ti je najlakše.

Ako ne, ima neki ruski patchevi pa imaš više RAMa (ali valjda nikad svih 4GB, mada blizu). link
Sigurno ima više takvih patcheva.

Znam ali imam i windows 10 pro 64 bita na kompjuteru i on mi takođe ucitava istu vrednost ram memorije koju ti vidis sada.

Onda ukucaj ime ploče pa na support stranicu. Nekim pločama (ploče sa DDR2) je maksimum 4 GB memorije, to kod ploča sa 4 slota znači da možeš ubaciti 4x1 ili 2x2 GB. Svaki proizvođač na svom sajtu ima tabelu uz svaku ploču, tamo žeš naći rešenje za ovaj 'problem'. Uz sve to ponekad ručno moraš podesiti brzinu memorije po najsporijem modulu....

Back