Zarko Todorovic-Tore
Početnik
- Poruka
- 12
Hristos vaskrese svim pravoslavnim vernicima. Imam problem sa pumpom koja je postavljena na busotinu u kojoj je cev. Vodeni stub je udaljen od vrha cevi de je pumpa 3 m. Sta je problem to je sve radilo do sada. Ugradio sam nepovratni ventil sa oprugom od 5/4 na cev de izlazi iz zemlje,na taj ventil je ugradjena T racva a na T racvi ugradjen kugla ventil pa rucna bastenska pumpa. Na drugom delu T racve ugradjen je holender pa elektricna pumpa. Sta se desava kada zapumpam rucnom pumpom vodu dok na istoj nepotece onda zatvorim kugla ventil i pustim elektricnu i voda ide ko iz creva. Sta je sustina problema pumpa el radi super i tera vodu. Kada ugasim pumpu i odstoji 10- min i opet je upalim ona nece da povuce .pumpa ima.sklopku za suvi rad. Skinem rucnu pumpu i u cev ima vode otvorim kugla ventil i vidim da nepovratni ventil drzi vodu iznad sebe . Zasto onda elektricna pumpa nece da povuce vodu kada je voda tu. Skinem onaj sraf za ozraku ili zalivanje el pumpe a u njoj je voda do polovine. Sve sam spojeve ponovo predihtovao kucinom i namazao tecnom teflonom.