Problem sa prebacivanjem stvari sa telefona na pc

popizdeosam

Početnik
Poruka
6
Cao! Imam ogroman problem. Telefon je Alcatel one touch 991, android operativni sistem.. Kada zelim da prebacim fotografije sa telefona na pc(naravno prethodno prikacim usb) otvori mi se prozor, tipican, kao kada ubacujete flesku. Kada otvorim to pomocu opcije da bih video fajlove i izabrao sliku koju zelim da ubacim ne vidim odgovarajuci folder! Trebalo bi da stoji DCIM, ali ne sto to, vec neki manji, sporedni folderi u kojima nema toga sto trazim, nema ni muzike, ama bas nicega! Nesto sam cackao, skinuo sam program koji navodno cita stvari sa telefona ali nije islo i izbrisao sam ga. Kada sam uzeo telefon na njemu vise nije bilo niti slika, niti muzike koja se nalazila u unutrasnjoj memoriji... Dakle, imam problem sa prebacivanjem sa telefona na pc, ne prikazuje mi folder sa slikama ili muzikom koju imam.

Cao! Imam ogroman problem. Telefon je Alcatel one touch 991, android operativni sistem.. Kada zelim da prebacim fotografije sa telefona na pc(naravno prethodno prikacim usb) otvori mi se prozor, tipican, kao kada ubacujete flesku. Kada otvorim to pomocu opcije da bih video fajlove i izabrao sliku koju zelim da ubacim ne vidim odgovarajuci folder! Trebalo bi da stoji DCIM, ali ne sto to, vec neki manji, sporedni folderi u kojima nema toga sto trazim, nema ni muzike, ama bas nicega! Nesto sam cackao, skinuo sam program koji navodno cita stvari sa telefona ali nije islo i izbrisao sam ga. Kada sam uzeo telefon na njemu vise nije bilo niti slika, niti muzike koja se nalazila u unutrasnjoj memoriji... Dakle, imam problem sa prebacivanjem sa telefona na pc, ne prikazuje mi folder sa slikama ili muzikom koju imam.

Uključi skrivene fajlove na računaru pa ćeš vidjeti taj folder....

Windows XP
Klikni Start taster (u lijevom donjem uglu).
Izaberi My Computer.
Selektuj Tools meni i klikni na Folder Options.
Selektuj View na vrhu, unutar Hidden files and folders grupe selektuj Show hidden files and folders.
Skini kvačicu sa Hide file extensions for known types.
Skini kvačicu sa Hide protected operating system files (recommended).
Klikni YES.
Klikni OK.

Windows 7
Klikni Start (okrugli taster, u lijevom donjem uglu, sa Windows zastavicom).
U Start meniju klikni Control Panel.
Kada se Control Panel otvori, moguća su dva prikaza:

Za Large icons / Small icons View:
Klikni Folder Options link.
Pređi na View karticu.

Za Category View:
Klikni Appearance and Personalization link.
Klikni Show hidden files and folders.

Unutar Hidden files and folders grupe selektuj Show hidden files, folders and drives.
Skini kvačicu sa Hide extensions for known file types.
Skini kvačicu sa Hide protected operating system files.
Klikni Yes.
Klikni OK.

Znas kako je kod mene na Androidu, ja povezem uredjaj, komp ga prepozna ali kada ga otvorim nista, ni microSD ni interna memorija.
Evo ti resenje na engleskom sa drugog sajta:

At the Home screen, touch the Apps icon.

Open the Settings app.

Choose Storage.

Touch the Menu icon, and then choose the USB connection command.

The command’s title differs from tablet to tablet, such as USB PC Connection or USB Computer Connection.

Two common options are MTP and PTP.

If the MTP option is available, choose it.

The only time you need to choose PTP is when the computer doesn’t recognize the tablet configured as an MTP device.

If MTP isn’t available, choose the option that configures the tablet as a removable storage device, hard drive, or thumb drive.

Touch the Home icon to return to the Home screen.

Prvo moras da povezes fon sa kompom pomocu kabla da bi aktivirao ove opcije.
Zatvoris My Computer, i sve prozore koji imaju veze sa fonom i memorijom njegovom. (Mozda moze i bez toga, ali ajde)

Na fonu ides Settings>Storage>tri tackice u gornjem desnom uglu> USB connection sta li je vec

Tu promenis sa MTP na PTP ili je obrnuto pa vratis na MTP, otvoris My Computer, fon i proradi, barem je tako kod mene i onda vidim sve fajlove.

To je ako ti ne pokazuje ama bas nista kada "udjes" na fon preko kompa kao meni.

Ako ti pokazuje gomilu levih foldera, negde sigurno ima Storage, Internal Storage, Gallery, DCIM ili tako nesto.

Poslednja izmena:
brate sta ima komp da prepoznaje kad se uz svaki tel dobija software tipa pc suite koji je za retarde napravljan nikad laksi za rukovanje,ko od juce da imas komp pa ne znas da svaki fajl otvara program namenjen za njega,ybt

Ti izgleda još uvijek koristiš NOKIA 3310 i Win XP.....Telefoni novije izrade kada se priključe kablom na računar Windows ili neki drugi OS ih vide kao i usb stik. Muzika ili slike se samo iskopiraju i nije potreban softver tipa PC Suite ili Samsung studio...

Znas kako je kod mene na Androidu, ja povezem uredjaj, komp ga prepozna ali kada ga otvorim nista, ni microSD ni interna memorija.
Evo ti resenje na engleskom sa drugog sajta:

Prvo moras da povezes fon sa kompom pomocu kabla da bi aktivirao ove opcije.
Zatvoris My Computer, i sve prozore koji imaju veze sa fonom i memorijom njegovom. (Mozda moze i bez toga, ali ajde)

Na fonu ides Settings>Storage>tri tackice u gornjem desnom uglu> USB connection sta li je vec

Tu promenis sa MTP na PTP ili je obrnuto pa vratis na MTP, otvoris My Computer, fon i proradi, barem je tako kod mene i onda vidim sve fajlove.

To je ako ti ne pokazuje ama bas nista kada "udjes" na fon preko kompa kao meni.

Ako ti pokazuje gomilu levih foldera, negde sigurno ima Storage, Internal Storage, Gallery, DCIM ili tako nesto.

Probao sam ono gore sa sakrivenim folderima, ukljuceno je sada ali nista se nije promenilo. Sliku mogu da ubacim jedino kada izaberem opciju da Picasa, koju sam malocas skinuo, to uradio... i dalje je problem tu, sta ako hocu muziku ili sta vec. Ovo tvoje mi je nejasno :/ usao sam u podesavanja na telefonu ali nigde ovoga sto pise :O

Ovaj problem imam i ja. Instalirao sam bar 10 drajvera, sve što sam na netu našao tipa usb, android drivers itd, radio sam usb debugging mode, ali ništa nije pomoglo. Sad fajlove prebacujem preko airdroid aplikacije.

Inače, koristim tablet sa Jelly Bean.

Мој савет ти је да инсталираш дропбокс апликацију на андроид и да се региструјеш на истом сајту преко рачунара и на тај начин сихронизујеш документа, а истовремено имаш и бекап онлајн.
Једноставно потом приступаш одакле год желиш,потребна је само интернет конекција.

Tako isto moj komp prepoznaje sljamsung neki noviji sa androidom,ne znam tacno koj kao mp3 uredjaj i nema sanse da brovzujem kroz njega.Inace sistem je Win7.Gadna je stvar kada hocete Sljamsung x660 kablom na Win7...Ima suite,al drajveri nekompatibilni sa sistemom...Horor

1- instaliraj na računaru http://www.samsung.com/us/kies/
2- usb debbuging mod uključi u podešavanjima androida
3- poveži preko usb kabla i radiće ti..

Back