Problem sa plinom

Bolero1993

Početnik
Poruka
5
Dobar dan. Imam problem sa sekvent plinom i zamolio bih nekoga strucnog da mi pomogne. Radi se o Opel Vectra B, 1999 god, 1.8, 116ks, 16v. Upalio sam auto i prebacio je na plin posle 5 sekundi ali kad sam krenuo, posle jedno 200 metara(kad sam mu stisnuo gas) auto se samo ugasio, upalio sam ga i opet je prebacio na plin. Medjutim posle jedno 2-3 km auto je samo poceo da gubi snagu i kad sam se zaustavio auto se ugasio i od tada nece da prebaci na plin(na benzin radi savrseno). Kad ga upalim zacuje se pistanje par puta i trepti zelena lampica sve vreme. Bio sam kod majstora i stavljao ga je na diagnostiku ali ne pokazuje apsolutno ni jednu gresku. Nadam se da ce neko uspeti priblizno da mi objasni u cemu je problem i da mi preporuci nekog dobrog majstora u Bg-u. Hvala unapred

P.s. Nemam pojma koji je plinski uredjaj u njemu, ne razumem se ni malo u mehaniku 🥶

Ne prihvata plin zbog slabog pritiska. Krenimo od filtera, najčešće ima 2. Zameni oba jer očigledno ne znaš kad je menjano. Proveriti i po potrebi očistiti plinski ventil. Na delu za prebacivanje postoji mali klipčić, tu je takođe moguća blokada zbog prljavštine. Ako ništa od toga ne pomogne onda će već biti skuplji kvar, znači dizne, membrane ...

Poslednja izmena:
Ne prihvata plin zbog slabog pritiska. Krenimo od filtera, najčešće ima 2. Zameni oba jer očigledno ne znaš kad je menjan. Proveriti i po potrebi očistiti plinski ventil. Na delu za prebacivanje postoji mali klipčić, tu je takođe moguća blokada zbog prljavštine. Ako ništa od toga ne pomogne onda će već biti skuplji kvar, znači dizne, membrane ...
Hvala na savetu. Vec sutra cu da probam da nadjem nekog majstora da mi to pogleda i zameni

Što se tiče marke plinskog uređaja to ti piše na papirima od atesta, ako ih imaš.
Imam. Zaboravio sam jos da kazem kada ga je danas majstor stavio na dijagnostiku pokazivalo je da je pritisak 1,45, i sve ostalo je kao u redu, ne pokazuje nikakvu gresku i ne radi i dalje. Za ventil kaze da je otvoren non-stop jer ke kao negde direktno prikacen. Pokusacu sa tim filterima pa cemo videti sta ce dalje biti, moguce da je i stvarno riknuo senzor kako je i rekao. Opet, hvala jos jednom na savetu pa kad resim problem napisacu sta je bilo

Moras znati koji je uredjaj to bi ti morali znati ti majstori cim pogledaju,na diznama cak pise,pa onda ides kod majstora za taj,ostavis mu auto i nek resava,mislim nije bas da se mogu pohvaliti dobrim majstorima ali nema izbora

Dobar dan. Imam problem sa sekvent plinom i zamolio bih nekoga strucnog da mi pomogne. Radi se o Opel Vectra B, 1999 god, 1.8, 116ks, 16v. Upalio sam auto i prebacio je na plin posle 5 sekundi ali kad sam krenuo, posle jedno 200 metara(kad sam mu stisnuo gas) auto se samo ugasio, upalio sam ga i opet je prebacio na plin. Medjutim posle jedno 2-3 km auto je samo poceo da gubi snagu i kad sam se zaustavio auto se ugasio i od tada nece da prebaci na plin(na benzin radi savrseno). Kad ga upalim zacuje se pistanje par puta i trepti zelena lampica sve vreme. Bio sam kod majstora i stavljao ga je na diagnostiku ali ne pokazuje apsolutno ni jednu gresku. Nadam se da ce neko uspeti priblizno da mi objasni u cemu je problem i da mi preporuci nekog dobrog majstora u Bg-u. Hvala unapred

P.s. Nemam pojma koji je plinski uredjaj u njemu, ne razumem se ni malo u mehaniku 🥶
Ako moze da bude od koristi, ja ne znam boljeg od servisa u Borskoj ulici na kanarevom, Servis Gasline oni rade dugo na toj lokaciji, ja sam tu resavao bar 10 automobila

Back