Problem sa plinom u autu

Ma kazem ...odvrnuo sraf na boci i kod onog ventila raskacio oba bakarna creva i nece da izlazi plin....ova crvena spulna na boci....ne znam cemu sluzi,ali mislim da ona otvara i zatvara odlazak plina iz boce ka isparivacu
Kad ne curi na dovodu tog ventila- ne izlazi iz boce.
Zavijao sam sraf kad sam menjao filtere, plin malo curi pa prestane.
A na tvoj problem nisam nailazio kao amater
Eno mugatu ti je odgovorio, verovatno je u pravu

Imam unimer....sutra provravam onu na boci, a ona spulna na ventilu napred radi proverio sam je kada sam cistio ventil...javljam vam sutra sta sam uradio posle 16h....hvala drugar,,pravi odgovor,a i moje logicne sumnje su bile opravdane...ja sam samo zeleo da mi neko kaze da li ta spulna moze zatvoriti dovod...a da cackam oko toga i boce pune plina nisam hteo pre konsultacije sa nekim....hvala unapred i zapratite moj slucaj sutra posle 16h😂

Imam unimer....sutra provravam onu na boci, a ona spulna na ventilu napred radi proverio sam je kada sam cistio ventil...javljam vam sutra sta sam uradio posle 16h....hvala drugar,,pravi odgovor,a i moje logicne sumnje su bile opravdane...ja sam samo zeleo da mi neko kaze da li ta spulna moze zatvoriti dovod...a da cackam oko toga i boce pune plina nisam hteo pre konsultacije sa nekim....hvala unapred i zapratite moj slucaj sutra posle 16h😂...ako prezivim😂😂😂

Elektromagnetni ventil. Ako ne znaš šta je to onda ne pipaj da nebi čitali u novinama gde si i koliko odleteo.
Njega sam i pre otvarao i cistio sito i odsranjivao sa magneta opiljke...

Prilozi

• 20240701_164512.jpg
    20240701_164512.jpg
    108,1 KB · Pregleda: 4
Elektromagnetni ventil može da radi na dva načina, kada dobije struju da otvori ili kontra. To je trokraki na boci i ako ne pušta plin onda nema struje ili je zaribao. U svakom slučaju možeš da se razneseš čačkajući.

Poslednja izmena:
Ljudi mogu vam reci da sam problem resio💪....struja koja je dolazila do spune na rezervoaru bila je 11,76V i nije bila dovoljna da otvori taj ventil za protok plina do isparivaca.....verovatno zablokirao taj magnet koji se pomeri da bi plin nesmetano isao dalje.
Skinuo sam akomulator i direkt povezao na spulnu....jaca struja pokenula ,odblokirala je taj magnet i plin je krenuo ka isparivacu🙂...sada pali i direkt na plin, bez benzina ko upaljac🤣
Hvala vam svima na pomoci i savetima koje ste mi dali,a poseban pozdrav za Mugatu,jer se ipak izdvaja ispred svih😉
Mozda nekada ovaj moj problem moze nekome pomoci da resi ovu za mene pocetnika enigmu....hvala vam

Back