Problem sa plinom-strasno nervira

dulebass

Domaćin
Poruka
3.336
Pozdrav svima. Evo o cemu se radi: Kada se auto ohladi, pa se ponovo upali, potrebno mu je dobrih 10 minuta da se zagreje! Do tada, cim pustim gas, ugasi se. Skoda favorit je u pitanju.
Majstor za skode kod koga idem jednostavno ne zna sta moze da bude. Bio je ubedjen da je do onog plinskog uredjaja, onog okruglog, ne znam kako se zove, koji stoji desno od motora, u koji idu oni silni kablovi debeli kao cevi. Stavio sam nov taj, jer je on nedavno kupio, ali nema pomaka, cak sada i kada se zagreje, gasi se. Jednostavno nema lera. Pored te zamene, stelujemo plin svakodnevno i to treje pola dana i ponovo se pokvari.

Majstor za plin kod koga sam isao mi je rekao da je to zato sto mi je prilikom ugradnje plina busen karburator, i da treba da stavi neki mikser, neku plocicu preko njega za 35 evra. Ono sto me koci da to uradim su dve stvari: prvo, u oci mi je rekao da ne moze da mi garantuje da ce raditi posle toga, a drugo, sto mi se ovaj problem desio i pre oko 2 godine, kada sam kod tog istog majstora za plin masinski nastelovao, i radio je. Sada nece.

Pomagajte, eto, isao sam kod dva masjtora, i nema resenja! Hvala.

Hm, pa upali kola prvo na benzin i na isti vozi 5-10 min pa onda prebaci na plin... em ce ti reshi problem, em ono... valja se.

Znam da se valja, ali kod mene nista ne valja :) Ne radi mi lepo taj prebacaj sa benzina na plin i obrnuto, tj. nema sanse da ga "uhvatim" na vreme, uvek se ugasi, pa moram da ga palim. Znaci, jedino u mestu da mi se prazni benzin, a to se ne isplati.

Znam da se valja, ali kod mene nista ne valja :) Ne radi mi lepo taj prebacaj sa benzina na plin i obrnuto, tj. nema sanse da ga "uhvatim" na vreme, uvek se ugasi, pa moram da ga palim. Znaci, jedino u mestu da mi se prazni benzin, a to se ne isplati.

E bedak... :lol: ... j b g shta znam onda probaj bar to da popravish... i ne morash ti u brzini da menjash, znash, mislim ako ti je lakshe uradio ovako... u leru, dok radi na benzin, samo klikni onaj prekidach na drugu stranu (tj. prebaci na keca ili dvojku na chemu ti je vec plin) i stisni pun gas... e onda bi trtebalo da chujesh prvo lagano kao truckanje pa klo-klo-klo pa vrm-vrm-vrm i onda VRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRMMMM... e tada znash da je lepo povukao i onda vozish normalno... al' treba malo vremena to da povuche, mislim ponekad odmah bude (to kad' je zagrejan) a ponekad mu treba 5 minuta... je*iga mislim sve u svemu taj problem ti je nereshiv koliko ja znam... tako je i kod mene bilo isto na juguaru starom... kapiram da je kod sekventa vec druga situacija, i kod vecih motora...

ne,ne pazi izmedju plina i beznina na preklopniku imas srednji polozaj koji blokira dotok benzina u kazance i samo njega sagoreva do kraja,dakle stavis u taj polozaj srednji i vozis na benzin mozda 1km nece vise sigurno cim osetris da auto pocinje da se gusi tj.da gubi benzin prebaci ga na plin.Moguce da ti je labav karburator i da ulazi vazduh unutra i tako ti pravi smetnju inace mikser ne kosta ni 10 evra za karburator samo da znas da taj hoce da te odere i nista vise.Ja u momgradu imamextra dobrih majstora za polin tako da sam sve problem resio koje sam imao slicne tvojima za mnogo manje novca.jer meni je specifican dvogrlni karburaror na renou 21 za koji NE POSTOJI mikser,vec se ulopio sa malim prepravkama neki koji ide za ladu ito me kostalo 5 evra.,pa ti sad vidi

ne,ne pazi izmedju plina i beznina na preklopniku imas srednji polozaj koji blokira dotok benzina u kazance i samo njega sagoreva do kraja,dakle stavis u taj polozaj srednji i vozis na benzin mozda 1km nece vise sigurno cim osetris da auto pocinje da se gusi tj.da gubi benzin prebaci ga na plin.Moguce da ti je labav karburator i da ulazi vazduh unutra i tako ti pravi smetnju inace mikser ne kosta ni 10 evra za karburator samo da znas da taj hoce da te odere i nista vise.Ja u momgradu imamextra dobrih majstora za polin tako da sam sve problem resio koje sam imao slicne tvojima za mnogo manje novca.jer meni je specifican dvogrlni karburaror na renou 21 za koji NE POSTOJI mikser,vec se ulopio sa malim prepravkama neki koji ide za ladu ito me kostalo 5 evra.,pa ti sad vidi

E jeste, tachno, to sam zaboravio... prvo iz benzina u srednji, pa kad' pochne da se gubi onda na plin...

Da, znam za to funkcionisanje kada se menja u voznji, ali meni nekako brzo preleti, pa se ugasi, a nekada uspem. Dok sam ziveo u Novom Sadu, tako sam radio, vozio oko kilometar na benzin, ali sam to radio iskljucivo na bulevaru u zaustavnoj traci, za svaki slucaj. S obizrom da u Smederevu gde sad zivim nema bulevara, a zivim u centru gde ima dosta semafora, skola, pesackih, tu ne smem da rizikujem da se gasi na sred puta.

Mene najvise nervira sto ujutru kad krenem negde, moram da krenem 10 minuta ranije, i da kao budala sedim u autu, smrzavam se, i turiram kao majmun 10 minuta. Ajde sto trosim plin, i sto budim komsije, ali stvarno ubija. Drugo, kad ga ugasim, ne prodje ni sat vremena, opet moram da odradim sve to isto. A ono sto mi je najveca misterija je da mi se to vec desilo, i da se resilo jednostavnim masinskim stelovanjem plina. Inace, jos jedan paradoks, ne znam kako je kod drugih, ali meni je prosle zime na plin, na minus 10 palio iz prve, i drzao na 1000 obrtaja posle dva-tri turiranja. Nisam vise od godinu dana imao potrebu da prebacujem na benzin.

Back