Problem sa ocima

• Začetnik teme Začetnik teme Daka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Daka

Zainteresovan član
Poruka
342
Pozdrav imam jedan problem nosim naocare vec godinu dana sa -2.0 dioptrijom i danas sam primetio na telefonu kada gledam sitna slova koja su crvena ili plava kao da gubim fokus i ponovo m ise vraca to se desava i sa naocarima kad se odmaknem od telefona i bez naocara.da li je jos neko imao ovakav problem

Da, to ti je problem sa akomodacijom očnih mišića (fokusom). Imam sa vremena na vreme taj problem, najduže je trajalo mesec dana.

Hoće od čitanja, a i od nekih lekova koji idu preko CNS-a (neki antidepresivi, antiepileptici, izotretinoin, itd)

Obično uz problem sa akomodacijom ide i osetljivost na svetlost, naročito sunce.

Poseti oftalmologa za svaki slučaj, da se vidi da nema nekog pritiska na očnom nervu ili nešto.

ispasce ti oko,idi k doktoru!
ne razumem sta se vraca?!
kod mene plava i crvena u kombinaciji slova i pozadina, tesko mi je da ih citam,kao da se boje razlivaju,bole me oci, kao da ce suze da mi krenu.Isto i kad treba da konac kroz iglu provucem to ubadanje u rupu,suze mi krenu od naprezanja,samo sto mi se ne ukrste oci

Ne zajebavaj se sa ocima to sto pises je urgentno. Pregledi su besplatni u bilo kojoj oftamoloskoj radnji ili klinici i ako je ozbiljno idi u klinicki centar hitno. postoje bolesti ociju koje ne mogu da se vrate unazad.

Back