Problem sa monitorom i/ili grafikom i/ili Windows-om ! ! ?

Markonda

Obećava
Poruka
89
pozdrav, evo sta se desilo:
Kako bih izvadio drugi hdd iz kucista morao sam prvo da odspojim sve kablove iz kucista, zbog nepristupacnosti. Odradio sam to sto sam hteo sa hdd (u pitanju je hdd na kojem NIJE sistem), ponovo spojio kablove od napajanja, monitora, usb, mis, tastatura i sl.... upalio komp i sve je bilo ok. dok na red nije doslo ucitavanje WELCOME SCREEN-a (WIN XP)
tj to ucitavanje NISAM mogao da vidim jer mi se signal na monitoru izgubio (poruka NO SIGNAL). monitor je ADI lcd 15inca. Dakle, kad startujem masinu, VIDIM prvu poruku gde pise za graficku kartu (GeForce Mx 4000 128MB), zatim i za bios i ucitavanje windowsa...ali kad treba da se pojavi plavi welcome screen signal na monitoru se bespovratno izgubi! Napomena: na zvucnicima cujem zvuk pri startu windowsa i na kraju kad pritisnem dugme shutdown na kucistu. Sistem je zdrav. Da napomenem, jos kada sam kupio kompletnu masinu, kada je sve funkcionisalo kako treba, od trenutka kad upalim komp pa do trenutka potpunog ucitanog windowsa, signal na monitoru mi se gubio 3-4 puta po 1sec. mali prekidi, to u trenutcima kada npr. posle ucitanog biosa krece ucitavanje windowsa tj. neka nova sekcija... smatrao sam to za normalno. Ovo pisem na Ubuntu LiveCD i dok sam ucitao njega isto mi se desio prekid na 2-3 sec ali se slika vratila.
Masina: Intel Celeron2.66GHz, GeForce Mx 4000 128MB, MB: ASUS P4s800d-x, hdd maxtor80Gb hdd2 WD320gb sata

Hvala na izdvojenom vremenu za citanje ovog problema, nadam se da cu uskoro dobiti neka konkretna misljenja o tome sta bi mogao biti uzrok problema ili pak resenje.

Evo ovako,
napravio sam novu particiju na sistemskom disku i podigao cist winxp i sve radi normalno. Probao sam ponovo da ucitam stari sistem i nista, opet no signal poruka na monitoru...
Ovako , najverovatnije ti je windows bio na D disku.
Izvadio si C disk , međutim na njemu su stojali inicijalni skriveni fajlovi od windowsa koji upućuju da se sistem diže sa D diska , tvoj D je odjednom postao C nije bilo inicijalnih fajlova i zato je padao sistem pri pokušaju dizanja istog.

Back