Problem sa lpg na Mercedesu w164

Moohio

Početnik
Poruka
10
Problem LPG Mercedes W164
Pozdrav svima trebam pomoc znalaca.

Imam jedan specifican Problem kod auta , odnosno plinom..

Mercedes ML 350 W164 2006 godina.

Auto cesto uradi sljedece :
Vozim na plin na autoputu cca 100kmh i prilikom ubrzavanja lupne nesto jedanput ili dva puta U zadnjem dijelu... (Mislim kod tanka za plin) i auto pocne trzati i ne prima Gas. Trokira , vjerovatno ugasi neke cilindre i kad ga rucno prebacim na Benzin nista se ne mijenja... I ne mogu ga vise rucno vratiti na plin.
Stanem, ugasim ga , upalim... Sistem se resetuje i vozi opet normalno, za Par sekundi prebaci na plin i sljedecih Par kilometara super Idee, opet kod ubrzavanja isto se ponovi... Nekad i na tempomatu.
Specificno je to sto mi se to dogadja samo na Auto putu... Na obicnim cestama testirao Sam, dizao brzinu , kickdown, na 6 000 obrtaja... Nista..
Po gradu nikada se to ne dogodi. Vozi super.

Promijenio do sada, plinske dizne, i stelovanje sistema...kod mehanicara za plin. Tvrdi da je sve u redu sa sistemom. Dva puta vec bio kod njega. Filteri zamijenjeni.
Promijenio svjecice , i narucio bombine... Sljedeci tjedan cu i s njima probati.
Sto sam primjetio nekada Mi se upali upozorenje za akumulator.
Ali dogadja se isto i kad upali i kad ne upali upozorenje.
Nikakve druge greske ne prikazuje u autu.
Kod majstora pokazao greske na 3 cilindra..
Ali to sam i skuzio da mi se ugase cilindri jedan ili vise ne znam.

Auto je kod mene tek 2mjeseca ,kupio ga sa tim problemom.

Plin je Marke AEB... I mislim da je stariji model...preko 10 godina... Nije direktni. Ne kuzim se mnogi.
Ako netko ima ideju bio bih zahvalan.

Dobrodošao na forum. :D
Welcome Aboard Hasan Minhaj GIF by Patriot Act

Nisam razumeo kako misliš da nije direktni? Auto nema direktno ubrizgavanje ili uređaj nije sekvent nego vakuumski?

zar na to moze nesekvent?

probaj ga samo na benzinu , ako se o5 desi onda je struja

ako se ne desi onda je plin
Može na nesekvent, ali posledice mogu biti izuzetno skupe.
Kod vakuumskog uređaja može biti tih povratnih eksplozija koje mogu u blažem slučaju ošteiti kućište filtera za vazduh ili crevo koje vodi od njega dalje u motor. Zato bih sad to pogledao jer to može biti uzrok problema i na benzinu. Vuče falš vazduh.
Ali uređaj obavezno zameniti.

Može na nesekvent, ali posledice mogu biti izuzetno skupe.
Kod vakuumskog uređaja može biti tih povratnih eksplozija koje mogu u blažem slučaju ošteiti kućište filtera za vazduh ili crevo koje vodi od njega dalje u motor. Zato bih sad to pogledao jer to može biti uzrok problema i na benzinu. Vuče falš vazduh.
Ali uređaj obavezno zameniti.
Na benzinu radi bez problema..
100 km autoputu benzin...120-200 kmh nema problema... Prebacim na plin , nakon Par kilometara cuje se tupi zvuk u zadnjem dijelu kod rezervoara i pocinje trokiranje... U tom trenutku ne mogu ga prebaciti na Benzin... Moram ugasiti Pa upaliti auto... Starta na benzin, prebaci Sam na plin vozi Par kilometara i opet isto... Nekada se cesce dogadja...No na daljini od 40 km jednom se dogodi nekada i 4 puta.
Po gradu mozes voziti mjesec dana sve ne dogadja se nista.

Zato što imaš suviše siromašnu smešu, a na autoputu je dugotrajno veće opterećenje.
Moraš uzeti sekvent. Mnogo je jeftiniji od generalke.
U njemackoj sam i skuplja mi je pita od tepsije... Da sada mijenjam instalaciju izaci ce me skuplje nego Auto.

Danas promijenio svjecice,...vozim od majstora do autoputa 10 km, sve u redu.
Ukljucujem se na auto Put...vozim 100kmh...podizem na 120 trokira, gasim palim, nastavljam Par kilometara Opet na tempomatu, 120 ... Lagana uzbrdica isto....
Trokiranje. Gasim palim auto idem do kuce na plinu ispod 100 kmh, nekih 10 km...sve u redu.
Ödem na jednu seosku cestu duzine 5-6 km... Dizem sa 80kmh na 100, nista, sa 100 na 120 nista . 140 nista .
Povratak kickdown na 180 nista...
Vozim 100 opet kickdown 160 vozim Par kilometara nista... Nema greske....
Izadjem na j.. autoput vozim 100 pipnem Gas na 120 trokira...

Čudi me kako su u Nemačkoj uopšte pustili takvu ugradnju. A ovde kod mene si za tih 800 što si dao samo za dizne mogao ugraditi ceo uređaj sa sve novom bocom.
Evo Sam saznao da je sekvent plin...samo valjda nije direkt... Vec ima predmjesac neki sta li.
Znaci automatski se Sam ukljucuje kad je Motor ugrijan... Ima 6 dizna, i ima neki kolut slican turbini kod motora...
Marke AEB i ugradjen 2010 godine.

Da razjasnim.. ne kuzim Jos koji je Gas kod mene. Uglavnom evo slika boce
Znam da jesam. Ali ne bih onda prosao ovdje tehnicki. :(
Ne znači mi ništa slika pokazivača, ali pogledaj kad je napravljena boca i koliki je kod vas rok za atest.

Evo Sam saznao da je sekvent plin...samo valjda nije direkt... Vec ima predmjesac neki sta li.
Znaci automatski se Sam ukljucuje kad je Motor ugrijan... Ima 6 dizna, i ima neki kolut slican turbini kod motora...
Marke AEB i ugradjen 2010 godine.
Dobro, pogledaj ono kućište i cevi da negde ne vuče falš.

Ne znači mi ništa slika pokazivača, ali pogledaj kad je napravljena boca i koliki je kod vas rok za atest.

Dobro, pogledaj ono kućište i cevi da negde ne vuče falš.
Dva puta bio na servisu... Prvi put trazili kvar , zbog ovog svega sto sam napisao , promijenili mi nove dizne...400€ i 400€ ruke ...Dva Dana radio OK... Poslije opet trokira odvezao i kazu da je instalacija u najboljem redu... Bez greske. Pitao Sam ih za rezervoar i kazu jesu ti sta rekli na tehnickom, nisu, vozi dalje... :(

Problem u smislu da ne možeš s njim više proći tehnički, a za vožnju ono što sam ti pisao gore o kućištu i crevima. Za početak.
Testirali , prvi put kod njih auto bilo 7 sati, drugi put 2 sata... Test voznje, Testirali jel negdje nesto pusta plin ili sta...nista. sve u redu.

Testirali , prvi put kod njih auto bilo 7 sati, drugi put 2 sata... Test voznje, Testirali jel negdje nesto pusta plin ili sta...nista. sve u redu.
Iduci tehnicki je za 14 mjeseci, prije 10 mjeseci prosao tehnicki iako vidim na boci neke datume 2010...

Problem je očigledno u boci i tom sigurnosnom ventilu koji lupne i zatvori plin pa auto počne da trokira. Barem to meni tako deluje. I da to je sekvent.

Ne mora da znači da je rok boci 10 god kaokod nas hehe može i 15 da bude bez problema. To ima samo u srbiji da recimo kupiš nov auto i radiš kompletan tehnički pregled.

Back