Problem sa ljubomornim rodjakom?

Dr. NN

Primećen član
Poruka
757
Pozdrav svima,

Ovu temu otvaram da bih dobio savete šta činiti u jednoj bukvalno mat situaciji, ja nisam bitan faktor tu, ali situacija nije nimalo jednostavna i plašim se da bi ovo moglo da izađe na vrlo loše.

Imamo problem sa Ujakom koji je ekstremno ljubomoran na uspeh bližih članova rodbine i kada je pijan tu svoju ljubomoru ispoljava tako što napada verbalno ostatak članova porodice, najviše ka braći, pogotovo jednom bratu koji je mnogo uspešniji od njega.

U pitanju je vrlo inteligentna osoba koja i u takvim situacijama inteligentno igra, pritom se nakon trežnjenja ne izvinjava.
Prema ženi i deci nije nasilan, ali prema braći itekako jeste.

Mnogo je duga priča sa njim, ugllavnom pitanje je šta raditi sa takvom osobom?
Policiju boli ona stvar dok se ne desi nešto, a pritom je kaznu popila nevina osoba koja ga je napala u njegovom dvorištu jer ovaj itekako inteligentno igra... Izaziva pa pozove policiju, gura ženu i decu ispred sebe da bi sam sebe odbranio pri napadu. Jednom se završilo sekirama, tada je moj drugi Ujak koji je dobar popio kaznu od policije.

Šta raditi u ovakvom slučaju, meni ništa ne pada na pamet, a rešenje je neophodno?
On je bivši učesnik rata u Bosni, kao i ostala braća.
Imala je i moja majka probleme sa njim iako je bio sa nama dobar sve do skoro dok nismo sredili kuću, uzeli automobil itd.
A svi smo mu pomogli da on ima kuću, a najviše taj brat koga najviše mrzi...

Pozdrav svima,

Ovu temu otvaram da bih dobio savete šta činiti u jednoj bukvalno mat situaciji, ja nisam bitan faktor tu, ali situacija nije nimalo jednostavna i plašim se da bi ovo moglo da izađe na vrlo loše.

Imamo problem sa Ujakom koji je ekstremno ljubomoran na uspeh bližih članova rodbine i kada je pijan tu svoju ljubomoru ispoljava tako što napada verbalno ostatak članova porodice, najviše ka braći, pogotovo jednom bratu koji je mnogo uspešniji od njega.

U pitanju je vrlo inteligentna osoba koja i u takvim situacijama inteligentno igra, pritom se nakon trežnjenja ne izvinjava.

Policiju boli ona stvar dok se ne desi nešto, a pritom je kaznu popila nevina osoba koja ga je napala u njegovom dvorištu jer ovaj itekako inteligentno igra... Izaziva pa pozove policiju, gura ženu i decu ispred sebe da bi sam sebe odbranio pri napadu. Jednom se završilo sekirama, tada je moj drugi Ujak koji je dobar popio kaznu od policije.

Šta raditi u ovakvom slučaju, meni ništa ne pada na pamet, a rešenje je neophodno?
Imala je i moja majka probleme sa njim iako je bio sa nama dobar sve do skoro dok nismo sredili kuću, uzeli automobil itd.

fantomke i po tintari

Pozdrav svima,

Зови га на ракију и роштиљ, сваки дан док му не досадиш.

...vidis i sam da ga je invalidisala ratna proslost...
Sve je to post-situacija koja uzima danak
kao sto vidis da prati samo tudje uspjehe i vidi ih kao svoju kaznu za tzv. ratna svoja zrtvovanja a za druge je slijep.....
Dobro te savjetuju ljudi Ovdje,
pokusaj da se postavis neupadljivo i da si slijep za primitivizme njegove
a da saucestvujes sa ostalima...ne smijes sebe toliko unositi u to jer je skakljivo da ne privuces njegov bijes
a, njega upravo to hrani jer su mu samo negativne sile budne...
P.S.
...neka Vam je Bog upomoc...

Prvi korak - po svim kućama u familiji na koje reži, posakrivati sekire, noževe i motorne testere.
Drugi korak - rođaka po labrnji.
Treći korak - izlupati k'o vola u kupusu.
Četvrti korak - spakovati u jaču kesu topliji džemper i ćebence....!

I, rešen problem sa rođakom, za duže vreme !

Prvi korak - po svim kućama u familiji na koje reži, posakrivati sekire, noževe i motorne testere.
Drugi korak - rođaka po labrnji.
Treći korak - izlupati k'o vola u kupusu.
Četvrti korak - spakovati u jaču kesu topliji džemper i ćebence....!

I, rešen problem sa rođakom, za duže vreme !

Ja mislim da je ovo sasvim ok savet.

Isamarajte ga dobro 2-3 puta pa cete mu pomoci da dodje k sebi.

To nije ljubomora, nego zavist. Za ljubomoru su potrebne 3 ili vise osoba i ljubav, dok je zavist osecanje da neko poseduje nesto sto smatramo da bi trebalo da pripada nama. Rodja je zavidan i to verovatno destruktivno zavidan. Nekako mi je cudno da on jedan zeza sve redom, jer ne razumem da grupa ne moze da se uortaci i da zeza njega.

http://milivojevic.info/zavist/

Poslednja izmena:
Nije baš da policiju boli ona stvar, za svake verbalne napade i uvrede postoji zakon.

Prijave policiji nisu nimalo naivna stvar, te za svaku prijavu postoji i dosije koji se polako, ali sigurno gradi.

Prijava dok je u alkoholisanom stanju, pa kada odbije da krene u policijsku stanicu na izveštaj dobije odmah po bubrezima. :)

Spremite lične karte i izvršite prijave, neka pođu svi ljudi koji su vezani za to i neka daju formalne izjave o čemu se radi.

Tako jedno dva-tri puta. Onda lagano može da počne snimanje tih dijaloga, razgovora i sličnog. Pa kada malo odmakne vreme da se lepo tuži uz prijavu policiji, naravno.

Tako će imati dosije iza sebe, imaće i potvrdu o verbalnom i potencijalnom fizičkom nasilju, a uz to može da bude i tužba koju neki advikat može da predoči.

Ako prvi put ne izađe na sud, može da krivićno odgovara, a presuda je svakako u korist tužioca.

Ako ima dece koja trpe to nasilje, onda kažeš policiji da su prisutna i deca koja trpe viku, dranje čoveka koji je u alkoholisanom stanju.

Ako pandur neće da izađe na teren, druže, pravo kod državnog tužioca i podneseš pritužbu protiv pandura koji nije hteo da postupi prema svojoj dužnosti. Dovoljno je šta se sve čuje i dešava po Srbiji, samo fali još jedna porodična tragedija u ovoj zemlji.

Nemoj ti tu ''jadna deca šta će bez oca'' i slično, ne treba niko da bude mentalno nesposoban za život ili da nasledi zločinački um zbog neke pijandure koja je nezadovoljna svojim životom.

Ako već neće lepo, uvek postoji ono ružno.

NIKAKO ne ulaziti u fizički konflikt, jer će to da upotrebi protiv tebe ili onih koji su žrtve. Zato i izaziva da bi imao moguće dokaze kao i da napada kasnije ako zatreba.

Obično se ovakvi slučajevi reše sa par poseta policije. Ako ne, onda se tuži preko privatne tužbe i kraj priče.

Back