Problem sa kosom

• Začetnik teme Začetnik teme Ras0
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ras0

Zainteresovan član
Poruka
297
Nadam se da postavljam temu na pravom mestu, ako ne neka je admin premesti.Naime,imam problema sa svrabom glave tj. kose :mrgreen: . Samo da napomenem , imam i perut .
Kosa mi je kratka,nikad ni nije bila duga.Sisam se uglavnom na 2 (znaci celu glavu sisam na 2 stepenu na masinici za kosu).I uglavnom sve bude ok otrpilike 2 , najvise 3 nedelje i onda opet moram da se sisam jer glava pocinje da svrbi strasno.Hteo sam da pustim kosu , i nisam se sisao nekih 35 dana , poslednjih 15 dana je jako svrbelo cim se malo oznojim , al ja sam sve razmisljao ajd proci ce.Posto je taj svrab postajao sve gori i gori ja sam se opet osisao na 2 , ali me taj svrab nije napustio.Cim se malo oznojim pocne da svrbi, a inace desi se i ovako iz cista mira da pocne da svrbi.Kosu ne perem uvek sa istim samponom , ali je najcesce to head & shoulders (par puta sam i koristio ne originalni head & shoulders :confused: ). Da li bi mi mozda pomogao neki deciji sampon (npr. Kosili) , ili nema veze sa tim ? Poceo sam da koristim i aktivni kiseonik.Ili mozda da postanem skinhead :think: ?? Salim se naravno :D , verujem da postoji neko bolje resenje . Hvala na pomoci unapred !

oali je najcesce to head & shoulders
taj sampon je bio savrsen samo kad se pojavio.......sta se posle desilo ne znajem,i ko njega u stvari proizvodi,ali ono sto je na nasem trzistu-ne valja.jedno vreme sam mislila-sto skuplji sampon to bolje za kosu,ali to nema veze s vezom.
koristim iskljucivo obicne domace sampone (meni su slovenacki-domaci samponi),najcesce afrodita koprivu,i pise da je protiv opadanja kose,ili od neke druge biljcice....treba menjati.ima od njih i protiv peruti.imam kose `100 kila` i smesno malo mi opada.a peruti ni svraba nemam.
bitno je i da ne sipas u ruku puno sampona kad peres kosu,vec je dovoljno samo malo,pa dodas i malkice vode u to,pa onda naneses na kosu.nemoj nikada sampon sipati direktno na vuglu,i gledaj da uvek dobro isperes kosu od sampona.
cula sam i da je odlican domaci prirodni sapun za kosu sa nekim neem uljem (ja ga nisam probala,nisam imala potrebe),a pravi ga zena koju ja zovem `carobnica`,jer pravi savsene prirodne sapune za kupanje.ja samo njih koristim i uopste mi se ne isusuje koza.uzivancija.

Poslednja izmena:
Nadam se da postavljam temu na pravom mestu, ako ne neka je admin premesti.Naime,imam problema sa svrabom glave tj. kose :mrgreen: . Samo da napomenem , imam i perut .
Kosa mi je kratka,nikad ni nije bila duga.Sisam se uglavnom na 2 (znaci celu glavu sisam na 2 stepenu na masinici za kosu).I uglavnom sve bude ok otrpilike 2 , najvise 3 nedelje i onda opet moram da se sisam jer glava pocinje da svrbi strasno.Hteo sam da pustim kosu , i nisam se sisao nekih 35 dana , poslednjih 15 dana je jako svrbelo cim se malo oznojim , al ja sam sve razmisljao ajd proci ce.Posto je taj svrab postajao sve gori i gori ja sam se opet osisao na 2 , ali me taj svrab nije napustio.Cim se malo oznojim pocne da svrbi, a inace desi se i ovako iz cista mira da pocne da svrbi.Kosu ne perem uvek sa istim samponom , ali je najcesce to head & shoulders (par puta sam i koristio ne originalni head & shoulders :confused: ). Da li bi mi mozda pomogao neki deciji sampon (npr. Kosili) , ili nema veze sa tim ? Poceo sam da koristim i aktivni kiseonik.Ili mozda da postanem skinhead :think: ?? Salim se naravno :D , verujem da postoji neko bolje resenje . Hvala na pomoci unapred !

Probaj sa razlicitim samponima. Mene svrbi tako glava od nekih sampona a od nekih sam dobijala i perut. Takodje je moguce da ne ispres dovoljno kosu, mozda ti je voda tvrda pa se tesko ispere sampon.

Ko ce to znati... To su samo neke ideje. Trenutno perem kosu sa Weleda od kestena za normalnu kosu, a secam se da nikad nisam imala svrab kada sam prala kosu sa sapunom za kosu, to je sampon u obliku sapuna.

Idi na pregled koze glave da li je masna ili suva , mada nekad zna da bude po trznim centrima u apotekama zakazivanje za besplatan pregled. Mozda ti se promenio ph faktor koze ,razlog hrana, stres, higijena... Tek posle pregleda mozes da radis na uklanjanju problema. Sto pre uradis pregled manje sanse da se pogorsa stanje.

Ako postavljac teme slucajno ponovo dodje i pogleda temu: to je verovatno seboroicni dermatitis, treba da probas Selsun Blue sampon ili Mycoseb. Prvih desetak dana peri svakog dana, kasnije jednom u 2-3 dana. Ostavi sampon nekoliko minuta na glavi pre nego sto ga isperes.

Da li imas problema i sa masnom kozom lica? Ako imas, probaj da nadjes glicerinski sapun (kosta stotinak dinara) i njime se umivaj.

Šaku usitnjenog lovorova lišća prelijte litrom kipuće vode. Poklopljeno treba stajati dvadesetak minuta. Ohlađeni pripravak se prelije preko kose i ostavi stajati oko sat vremena, a potom se sve treba dobro isprati.

Back