paketije
Poznat
- Poruka
- 7.943
Djeca u njenoj dobi se odlicno izrazavaju crtezom.Djecji psiholog na temelju crteza moze da vidi problem
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ne ustručavaj se da potražiš stručnu pomoć )psiholog, psihijatar, logopedPozdrav
Riječ je o ispadima bijesa djevojčice (dobi od oko 4god), rekao bih da se ne radi samo o tantrumu nego da je muči nešto što možda ne može izraziti. Također, sve emocije su joj povećane u zadnje vrijeme te ponekad ima noćne strahove, kada se smiri tek kad prijeđe u naš krevet i uz višesatno umirivanje. Priznajem, imao sam problema s tim da joj kažem "ne" kad nešto želi pa sam je malo razmazio. Sada na bilo koju zabranu reagira plačem i bijesom. To je često predmet rasprave mene i supruge. Također, supruga i ja smo nedavno imali veću svađu oko bitne teme (mjesta stanovanja) i u afektu sam joj prigovorio u vezi njenog neiskustva u tom pitanju (poveća je razlika godina između nas). Sutradan u negodovanju oko jela koje joj je supruga pripremila djevojčica je ponovila moje riječi (u stilu "što ti znaš, mlada si pusti me..."). I još nešto, imamo i još jednu kćer slične dobi pa se njih dvije često igraju na način da kopiraju roditelje ti. nas. Uvijek jedna preuzima moju ulogu, a druga supruginu i igraju se svih situacija kroz koje smo prolazili taj dan. Ne znam je li to zdravo. Napominjem da je to jedina svađa koju smo imali u zadnje 3 godine braka tako da inače djevojčice žive u mirnom okruženju
A sta se vtris oko vas dvoje i vaseg odnosa koji nije ovde problem,problem je sto ne umete s detetom,sto ona vas dresita a deca nisu toliko svilena koliko neiskusni roditelji tripujuPonovno naglašavam da je to jedina prava svađa koju smo imali u samom braku, ali i vezi i prijateljstvu koje je braku prethodilo, jer tako stvarno jest. S obzirom da smo dugo vremena radili zajedno, znamo kako reagiramo u kriznim i bezizlaznim situacijama, tako da smo sve rasprave i konflikte oduvijek riješavali dijalogom i međusobnim dogovorom.
Istina je da se nalazimo u situaciji iz koje trenutno ne vidimo izlaz niti kako je riješiti. Moguće je da djeca osjećaju napetost i stres u oboma. Nemamo nikakvih problema u odnosu nas kao supružnika, nego egzistencijalni i poslovni problem s odlukom koja će se odnositi na čitavu obitelj. Mislim da tu bračno savjetovalište ne bi pomoglo, znamo i sami kako komunicirati jedno s drugim.
S djetetom smo već posjetili logopeda, zbog ubrzanog razvoja govora i jezika. Imala je prvu rečenicu već prije navršene prve godine, te je sklapala tročlane iskaze nedugo nakon toga, što nije tipično za tu dob. Također, dio je skupine za nadarenu djecu u vrtiću i supruga dodatno radi s njom doma. Unatoč nadarenosti, ima blagu dislaliju na čemu također radimo.ne ustručavaj se da potražiš stručnu pomoć )psiholog, psihijatar, logoped
možda nećeš imati podršku okoline )supruge, babe dede, ali važnija je dobrobit tvog detetaod toga šta okolina priča
inače, kako priča?, jer ima neke govorne smetnje, jel ispravno izgovara sve glasove, kakav joj je rečnik
tablet, telefon i tv tvoja ćerka ne bi trebalo ni da pogleda
Zato što je većina naglasila da kćerka reflektira problem u našem odnosu.A sta se vtris oko vas dvoje i vaseg odnosa koji nije ovde problem,problem je sto ne umete s detetom,sto ona vas dresita a deca nisu toliko svilena koliko neiskusni roditelji tripuju
Koji problem kad ste se jednom posvadjali,kako neke druge stvari ne reflektuje koje se non stop ponavljaju,2 dana dete ne vidi roditelja ko da je stranac sta tripujte,ako ide u vrtic svaki dan ce doci s drugim tripom,ostavite je kod babe i dede par dana da se resetuje,da vam se opet ne ponavlja da je ne otaljavate sa tv-om ,mobom,kompom i slatkisima sto deci dize pritisakZato što je većina naglasila da kćerka reflektira problem u našem odnosu.
jel ste joj proveravali sluh?S djetetom smo već posjetili logopeda, zbog ubrzanog razvoja govora i jezika. Imala je prvu rečenicu već prije navršene prve godine, te je sklapala tročlane iskaze nedugo nakon toga, što nije tipično za tu dob. Također, dio je skupine za nadarenu djecu u vrtiću i supruga dodatno radi s njom doma. Unatoč nadarenosti, ima blagu dislaliju na čemu također radimo.
Ne dopuštamo im upotrebu tehnologije još uvijek, osim jednog crtića subotom koji zajedno gledamo.
Ide redovno kod logopeda. Bila ja na procjeni zbog visokog stupnja inteligencije, te od tad ide u nadarenu skupinu. Sluh joj nismo provjeravali jer nas nitko od stručnjaka tamo nije uputio. Inače rekao bih da savršeno čuje.jel ste joj proveravali sluh?
možda je dete pod pritiskom? na čiju inicijativu ide u naprednu grupu' šta kaču vaspitačice, kakva je u vrtiću
Биће све у реду, опустите се сви у кући. Таква деца су обично хиперактивна и хиперсензибилна.Ide redovno kod logopeda. Bila ja na procjeni zbog visokog stupnja inteligencije, te od tad ide u nadarenu skupinu. Sluh joj nismo provjeravali jer nas nitko od stručnjaka tamo nije uputio. Inače rekao bih da savršeno čuje.
Ne znam kako da ti kazhem, ali za probleme dece odgovorni su roditelji...Pozdrav
Riječ je o ispadima bijesa djevojčice (dobi od oko 4god), rekao bih da se ne radi samo o tantrumu nego da je muči nešto što možda ne može izraziti. Također, sve emocije su joj povećane u zadnje vrijeme te ponekad ima noćne strahove, kada se smiri tek kad prijeđe u naš krevet i uz višesatno umirivanje. Priznajem, imao sam problema s tim da joj kažem "ne" kad nešto želi pa sam je malo razmazio. Sada na bilo koju zabranu reagira plačem i bijesom. To je često predmet rasprave mene i supruge. Također, supruga i ja smo nedavno imali veću svađu oko bitne teme (mjesta stanovanja) i u afektu sam joj prigovorio u vezi njenog neiskustva u tom pitanju (poveća je razlika godina između nas). Sutradan u negodovanju oko jela koje joj je supruga pripremila djevojčica je ponovila moje riječi (u stilu "što ti znaš, mlada si pusti me..."). I još nešto, imamo i još jednu kćer slične dobi pa se njih dvije često igraju na način da kopiraju roditelje ti. nas. Uvijek jedna preuzima moju ulogu, a druga supruginu i igraju se svih situacija kroz koje smo prolazili taj dan. Ne znam je li to zdravo. Napominjem da je to jedina svađa koju smo imali u zadnje 3 godine braka tako da inače djevojčice žive u mirnom okruženju
A da li ste rekli logopedu za problem koji ima vaše dete?Ide redovno kod logopeda. Bila ja na procjeni zbog visokog stupnja inteligencije, te od tad ide u nadarenu skupinu. Sluh joj nismo provjeravali jer nas nitko od stručnjaka tamo nije uputio. Inače rekao bih da savršeno čuje.
Nismo, zato što smatramo da logoped nije iz te domene pa da bi mogao nešto napraviti. Vaspitačice su nam se požalili da je izbirljiva kod hrane, ali nikada nema izljeve bijesa u vrtiću. Zapravo je jako komunikativna i u vrtiću izražava sve želje i potrebe. Kako svoje, tako i sestrine koja je onako povučenija i oslanja se na nju u svemu.A da li ste rekli logopedu za problem koji ima vaše dete?
Da li ste rekli vaspitačicama? Da li ste ih pitali za savet? Jel ima neki psiholozi u vrtiću? Da li ste pričali sa njima?
Mislio sam reći da bi nam logoped i sam obratio pažnju da je nešto primijetio. Ali naravno, planiramo je odvesti psihologu krajem tjedna. Što se tiče noćnog mokrenja, sestra joj je imala problema s tim cijelo ljeto, a ona nije.logoped ipak više zna o deci od nas forumaša
moj iskren i dobronameran savet ti je: pitaj logopeda šta misli o tvom detetu, pitaj za savet i reci za te izlive besa i za te noćne strahove. On ili ona će ti reči da li treba da ideš dalje npr kod psihijatra ili ne treba...za toliko logopedi znajuon ipak radi sa detetom i provodi vreme sa njim
mlađu ćerku ohrabrujte da se sama bori za sebe, da se sama obrati vaspitačicama odn da se ne oslanja na stariju sestru.
ipsiholozima se obratite isto, pa uporedite mišljenja.
i ne čekajte previše. Sutra idi i pitaj, reci njima sve ovo što si ispiso ovde
ovde ćeš dobiti neki savet kojim možeš,ako ga primeniš, samo još gore da napraviš detetu
kako stojite sa noćnim mokrenjem, izvini ako si spominjao, nisam pročitala.
i opet mislim da ste možda preopteretili dete...to je samo moje mišljenje..imaš psihologa u vrtiću, logopeda, sa njima razgovaraj.
Imam dvoje dugo očekivanih i planiranih, i jedno neplanirano na putu haha.
Mislim da ne postoji idealan broj i svaki je idealan dok god se taj broj može uzdržavati i financijski i emotivno.
Zašto bi se toga plašila, tko bi to očekivao od tako malog djeteta? A ne mislim ni da je na toj mentalnoj razini da razmišlja na takav način. Inače, rekli smo objema kćerkama za novu bebu i obje se raduju iako su još uvijek zbunjene oko toga što to točno znači.više uticaja ima tu...
jel ste joj rekli (i kako ste joj predstavili dolazak nove bebe?
možda se dete palši da će morati da menja pelene, da čuva bebu itd, odnosno, možda se plaši da li že ispuniti vaša očekivanja
meni više bodu oči ti noćni strahovi od izliva besa, ali ja sam samo laik