Problem sa instalacijom..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jeste al u *****. Odustao sam za danas, nemam više floppy disketa. Piše da ne mogu otvoriti ni jednu od njih bez formatiranja a neće da ih formatira-crkle. Pada kiša a u subotu mi otpao auspuh, ne da mi se ići biciklom.
Čućemo se sutra.

negde sam naleteo da ovaj uli jeste bio problematičan :think:

da nije stajala ploča negde uskladištena
jer ako se ne vidi iz samog biosa to je već hardverski problem?

da li možeš da probaš nekakav live cd?(tu je negde bila tema da se
uglavnom odmah vidi taj uli-sata , u kernelu je drajver negde, zavisi)

Kako mi live cd može pomoći?

Pa preko njega vidiš sve skrivene fajlove....Jesi li ti pokušao da preko nLite programa integrišeš taj uli fail u instalaciju.To je veoma lako uraditi....Evo sada sam napravio jedan Windows CD u koji sam integrisao mnoštvo uli,sata,raid,achi drajvera. Često naletim na takve ploče i do sada sam koristio XP koji sam skinuo sa već integrisanim drajverima.

Baci pogled na ovaj link
http://www.msfn.org/board/topic/51140-integration-of-nvidias-nforce-raid-and-ahci-drivers/

Taj bi windows otprilike ovako izgledao:

2qxqiht.jpg

Pa preko njega vidiš sve skrivene fajlove....Jesi li ti pokušao da preko nLite programa integrišeš taj uli fail u instalaciju.To je veoma lako uraditi....Evo sada sam napravio jedan Windows CD u koji sam integrisao mnoštvo uli,sata,raid,achi drajvera. Često naletim na takve ploče i do sada sam koristio XP koji sam skinuo sa već integrisanim drajverima.

Baci pogled na ovaj link
http://www.msfn.org/board/topic/51140-integration-of-nvidias-nforce-raid-and-ahci-drivers/

Uspio sam je bem ti!!! Imaš Gajbu pive ako se ikad sretnemo!!! Svaka ČAST!!!

ja sam skidao nešto sa interneta, i to upravo saslike 3 posta iznad. Piše nešto : windows xp sata driver ant.
Mislio sam daje to ono što mi treba. Na taj windows sam integrisao ove drajvere što si mi ti poslao link i sve je odjednom proradilo. Nevjerovatno. Bio sam skoro odustao.

Ali mi je bilo bezze zašto onda nisam uspio sa windows 7, pošto bi trebao da sadrži takve drajvere. Ili vista. Nikako mi n ide u glavu.

Ploče sa uli chipset-om se mogu izbrojat bukvalno na prste. Takva jedna ploča dolazi na, lupam, 50000 ostalih ploča.....one su se prestale davno proizvoditi....to nije do sata diska nego do čipseta na ploči...

nisam tačno siguran ali mi se čini da je u linux kernelu podržan taj ULI
out.of.the.box :think:

jesi probao sa puppy-jem da li ga vidi
ili neki drugi live-cd , pupi nema uvek sve drajvere :eek:

Kod:
#modinfo sata_uli
filename:       /lib/modules/2.6.27/kernel/drivers/ata/sata_uli.ko
version:        1.3
license:        GPL
description:    low-level driver for ULi Electronics SATA controller
author:         Peer Chen
srcversion:     74A010C60D78B79756A5256
alias:          pci:v000010B9d00005281sv*sd*bc*sc*i*
alias:          pci:v000010B9d[b]00005287[/b]sv*sd*bc*sc*i*
alias:          pci:v000010B9d00005289sv*sd*bc*sc*i*
depends:        libata

Poslednja izmena:
Evo gaaaaaaa. Opet sličan problem, ovaj put meni lično. Elem da krenem iz početka.
Znači, kupim sebi dva hard diska WD 500GB. U BIOS-u podesim kreiranje RAID0, sve dobro krene, ubacim cd sa windows 7, dođe do mjesta gdje moram odbrati particiju za instalaciju windowsa. Ne vidi ništa. (Prethodno sam skino s neta drajvere za RAID za win 7 64bit i stavio ih na prazan formatiran stik.) Idem na load drivers, otvorim stik, pronađe drajvere, instalira ih i vidi diskove u RAID. Napravim particiju (da ne bi bilo unulocated ili tako nekako) i formatiram. Kliknem next i neće. Molim pomoć.

Kao da resim problem instalacije XP na Acer aspire One preko USB...OS bio na svedskom i sve sam korektno odradio sto se pripreme
Usb fleske tice,Multibook 10,pa total commander,pa cmd i primi prvi korak...na drugom i trecem prijavljuje da nema u system32\hal.dll?
Instalacioni cd je licencan,nije piratski a nema hal.dll...sad mi je Acer skroz puk'o,kako da formatiram disk i pocnem novu instalaciju?

Al' si komplikovan... Kako si zapoceo instalaciju, sa USBa ili sa CDa?
Ubacis boot CD,restartujes komp,u biosu podesis da ti prvi boot bude sa CDa,ostalo stavis na NONE ili DISEBLED. Pokreni instalaciju i podeli disk kako zelis,(C: particija najmanje 32Giga). Formatiraj C: disk i samo sve dalje ide.Prati instalaciju i podesavaj st treba. ;)
Kada zavrsis komplet instalaciju,prilikom restarta udji u bios i podesi da ti boot bude sa HARD diska,ne zaboravi da snimis promene u biosu i restart. :)

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back