problem sa grlom

Animo86

Aktivan član
Poruka
1.383
Pre par dana osetio sam da mi sa grlom nesto nije u redu, sada sam pogledao u ogledao i video sam da mi je levi krajnik (Nepcani krajnik, koliko sam video na wiki) nabubren tj. kao da mi je otecen.
Ne boli me nista ali osecam kao da mi stoji nesto u grlu.

Ja kada imam neki problem idem na KBC Zvezdara, pa me interesuje posto je sutra Subota da li rade i kakav je ovo problem?

Ne vadi se krajnik tek tako, na to se lekari obično odluče kad postoji česta upala, kad su od tih upala propali, pa valjda da ne navlače infekcije.

Ako je crveno, ako te i grlo boli, a ne samo krajnik, verovatno si pio suviše hladno, pa naladio grlo. Moguće da je i neka upala. Idi kod lekara, bez panike.
Moguće je da si i mehanički povredio krajnik, tvrdom koricom hleba ili tako nečim.

Ne vadi se krajnik tek tako, na to se lekari obično odluče kad postoji česta upala, kad su od tih upala propali, pa valjda da ne navlače infekcije.

Ako je crveno, ako te i grlo boli, a ne samo krajnik, verovatno si pio suviše hladno, pa naladio grlo. Moguće da je i neka upala. Idi kod lekara, bez panike.
Moguće je da si i mehanički povredio krajnik, tvrdom koricom hleba ili tako nečim.

Да не понављам :D

Индикација за операцију су најмање три ангине годишње. :)
Ја сам их имала на месечном нивоу. Наравно, оперисали су ми их са 9 година. Али сам имала стравичне компликације од тих крајника (не од операције!)- почев од отицања зглобова, преко имунолошких поремећаја закључно са 15 кила с креветом у првом основне.
Моји су баш били болесни и непотребни у грлу.
Од кад сам их извадила нисам се озбиљније прехладила. Али и дан данас ми је грло слаба тачка.

Ne znam koliko često sam tačno imala tada, verovatno je i bilo godina sa 3 puta, ali ne znam koliko redovno...Sećam se da nisam smela hladno ni gazirano nikako...od kradom popijene koka-kole na nekom rođendanu je umelo da bukne strahovito. Ali nisu propali, niti sam imala komplikacija, sve ono standardno neprijatno, bolest k'o bolest, osim injekcija u guzu i strahovite gladi, jer jedva gutaš i supice :lol:
Ja sad ne znam tačno, ali po maminoj nekoj priči, doktorka je htela da ih zadrži što duže, jer mi je svaka glupost udarala na grlo, upalu pluća nikad nisam imala, bronhitise jako retko u poređenju sa ostalom decom, bukvalno sam samo zbog angine išla kod lekara, pa kao bolje grlo i angina, pa makar i gnojna, nego nešto na plućima. Koliko je to zaista tačno, da nepostojanje krajnika "otvara put" ka plućima?

Крајници су прва линија одбране ка плућима. И заиста их не треба дирати ако нису нездрави.
Они су лимфно ткиво. И као свако лимфно ткиво имају своју улогу, осим ако се не ради о преосетљивости.
Јесте тачно да штите плућа, али ако су здрави.

И сад се оториноларинголози држе правила да их не треба вадити и да треба што дуже пробати очувати их.

И код мене су пробали исто. Чак су ишли на уштрб мог здравственог стања генерално. И онда је на институту за мајку и дете један млађи др који је био имунолог (др Марио Абинун) пошизео и рекао мојима да ће ме унаказити и да ћу ко зна какве поремећаје развити због сталног сливања гноја ка плућима и да се јавим у градску болницу начелнику оторине (то је тад био др Цветковић). Зашто у градску? зато што фантоми са орл-а на институту за мајку и дете нису хтели да схвате да та доктрина о чувању крајника код мене не пали. Јесте да ми плућа нису боловала, али све друго је трпело.
Апетит никакав, вечито под температурама, гуза била као сито избишена од ињекција, чак сам постала сва безвољна и апатична, почео да се развија смрад из уста...крајници у распаду, а они би да их чувају. :lol:

И ето, др Цветковић ме одмах ставио на програм и решио ме мука за цео живот. наравно, никакву инфекцију плућа нисам развила ни једном од вађења крајника,

Мора и за то да постоји предиспозиција, да ти је једноставно плуће осетљивије. ;)

Back