Problem sa grlom i nosom

iwan88

Primećen član
Poruka
596
Zdravo,

pre 15ak dana me iznenada, preko noći, zabolelo grlo, nos počeo da curi, baš sam se loše osećao a temperatura se kretala od 36.7 do 37.4. Zadesilo se da je bio vikend pa sam rešio da dva dana samo ležim, odmaram, pijem čajeve i limunadu, u nadi da će biti bolje bez posete lekaru.

Vikend i ponedeljak prošli bez poboljšanja, sve je ostalo isto, pa sam u utorak otišao kod doktora i dobio uput za bris grla i nosa i ORL. U utorak uvece sam promukao i dan-dva sam jedva govorio. Nista od lekova nisam uzimao, samo sam pio čajeve i ispirao grlo žalfijom.
U petak stigli rezultati brisa (flora normalna u oba). Sa tim rezultatom odem kod ORL i doktorka mi prepiše 3 deksazon injekcije, 7 dana klacid antibiotik po 500mg, avamys sprey jednom dnevno po dva prskanja u svaku nozdrvu i cetirizin tablete za alergiju (jedna dnevno).

Posle prve injekcije mi je bilo mnogo bolje što se govora tiče, ali sam počeo po malo i da kašljem. Nakon toga stanje grla i nosa se poboljšalo.

Danas sam popio poslednju Klacid tabletu i bio na kontroli kod ORL. Grlo je bolje, ali nije skroz prestalo a i nos nije skroz otpušen. Doktorka mi rekla da cetirizin pijen još 13 dana, a umesto klacida mi dala doksiciklin 100mg (tri dana po dve dnevno, pa 6 dana jedna dnevno).

Pored svega napomenuo sam doktorci da me često (minimun jednom u 6 meseci) boli grlo i intenzivno curi nos, ali da uglavnom ne idem kod lekara nego odmaram i uz čajeve brzo ozdravim, kao i da dva sata dnevno provodim na bazenu u radu sa decom koja uče da plivaju, zbog toga moram dosta i glasno da govorim, nekad ulazim u vodu, nekad ne, i da mi se kada ja plivam duže od 10 minuta za sebe dešava da posle toga kijam i nos veoma intenzivno curi i to samo voda, skoro bez sluzi, i da to traje nekada sat-dva, a nekad i 16-20 sati. To sa kijanjem i curenjem nosa se ove godine dešavalo i na odmoru, nakon kupanja u moru, dok se prethodnih godina dešavalo samo posle bazena, ali ne uvek.

Elem, moje pitanje je šta mislite o mom slučaju i ima li svrhe da nastavljam sa antibioticima ako je bris grla i nosa bio uredan i pre nego što sam počeo da uzimam antibiotike?
 
Poslednja izmena:
Al su te nakljukali antibioticima. I ta doza Dovicina, kao za slona da je. I prvi put cujem za injekcije Dovicina.
Po mom misljenju, toliko antibiotika ti nije ni trebalo.

Ovde u Nemackoj ce te pre poslati na posmatranje na psihijatriju nego sto ce ti dati i samo 5 tableta antibiotika.
Zbog grla ovoliki antibiotici i cudesa? Pa sta ce biti da covek ne daj Boze ima nesto ozbiljnije?
 

Back
Top