Problem sa DVD-RWom ili ?

benitez

Primećen član
Poruka
556
Imam rezac Pioneer dvd-rw dvr-212 sata, kada hocu da narezem nesto i kad ubacim dik za kopiranje ili rezanje dok ga ne ocita Nero mi potpuno pobeli da bi se po ocitavanju sve vratilo u normalu. Sta je tu problem, memorije imam 2gb. Jos dve stvari mi se sa njim desavaju ne tako cesto ali dese se. Prva je da mik rezanje dodje do 70-80% i tu zakuca niti mogu da prekinem rezanje niti da otvorim vrata DVD-RWa Drugo : Ako zaboravim vrata i iskljucim racunar one ne uvuku autatski kao u milion slucajeva ???

Svi problemi vezani za rezanje diskova mogli bi da leže u pohabanosti rezača. Ako duže vreme imaš taj rezač, moguće je da ti je laser jednostavno oslabio vremenom. Kažeš da ti se povremeno desi da zastane na 70-80%; to je obično jedan od prvih simptoma habanja lasera (govorim iz iskustva). Ako je to u pitanju, sve češće i češće će se dešavati da zastane pre nego što dovrši rezanje, a na kraju neće hteti više ništa da "prži".

Meni je prvi rezač crko posle dve godine i nije hteo ništa ni da čita, kamoli da reže. Drugi je star tri godine i već bira šta će od diskova da čita a šta neće. A kad sam probao da nešto narežem on je izgurao proces do kraja, ali je verifikacija propala i s njom i ceo disk. Jednostavno, ti rezači su potrošna roba...

I to što kažeš da se vrata ne zatvaraju, i to može da bude simptom habanja. Ja kad izvadim "tacnu" da stavim disk na nju, pa kad pritisnem dugme da se vrati unutra, gotovo nikad se ne vrati sama nego moram da je lagano gurnem rukom. E sad, ako je tvoj rezač nedavno kupljen, onda možda s njim nešto nije u redu...

Kod Pioneera često dolazi do toga da vrata neće da se zatvore, tako da se oko toga ne sekiraj, imam Pioneer 112D i posle 6 meseci vratanca su prestala da me slušaju ali evo radi već 3 godine i prezadovoljan sam sa njime. Što se tiče toga da nareže 70-80% i ne može da se prekine rezanje, to ne može biti samo do pohabanosti. Nero je najčešći problem jer besplatne verzije traju do 6 meseci (ponekad malo više ako se ne reže često) ili godinu dana koliko traje licenca koja se kupuje (krekovanu verziju takođe vidi kao licenciranu, znači traje isto). Izbriši sadašnji Nero i instaliraj neku noviju verziju pa ako ti to ne reši problem u predhodnom postu ti je sve rečeno - kupi nov, nije to više skupo.

Znam da ovo nema veze sa temom ali ako moze neko da m pomogne oko LS(LightScribe) rezača. danas sam ga montirao i sve je uredu , radi ali kada pokušam da "narežem" neku silku uz pomoć <<SureThing CD Labeler>> piše da nepostoji LS uređaj. Šta da radim? xD

Back