problem sa dizelom

• Začetnik teme Začetnik teme djika
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moze pomoc? Vozim seat ibizu TDI i sipam evro dizel, posle ovih ovih jutarnjih mrazeva (-25) nece vise da pali, cak sam i akumulator ispraznila. Pretpostavljam da je smrzlo gorivo, treba mi savet sta da uradim.

Odvezes ga u garazu sa grejanjem da prenoci a onda sipas aditiv koji sluzi da se nafta tj parafin u njoj ne smrzne i to ti je to!
Da ne zaboravim promeni pumpu na kojoj sipas jer ocigledno ti prodaje loz ulje umesto euro dizela a naplti ovo drugo gorivo.
Inace se kod nas na vecini pumpi prodaje loz ulje umesto eurodizela i desava se da nova kola nece da upale i to govori o tome kako mi nemamo korupciju u drzavi i kako se sve radi po pravilu sluzbe.z:((

potpuno se slazem sa duletom, inace postoji garancija na nisovim pumpama da ne ledi do -30, samo sto sve pumpe uglavnom rade fransizu, sfercovanu naftu sa dunava ili lozak, koji ledi na - 10, cak i lozak neledi kao d2, ja sam licno testirao u balon prvidan, lozak neledi, d2 ledi, onda zamislite koje djubre sipamo u auto, znaci vise nije bitno cija je pumpa, mol, eko, jugopetrol, elp, bitno je da je jako prometne pumpa, uglavnom jugopetrolova, znaci samo velika i prometna, inace ova nafta je smrt za komon rail sisteme ciji kvarovi su preko 1500 evra, sto nije na tom autu
moguce je da i posle neupali, kada prespava u toploj garazi, napuni akumulator da ne bi crkao ako stoji prazan, ocisti filter za naftu ili nov obavezno, a ako neupali, nekad samo vuca- na gurku pomaze, sto nije preporucljivo

Jeste, sipamo djubre, a cena nam je sad gotovo ista kao u Grckoj. Koje je sad opravdanje? Pricaju kako je kod nas previse jeftin benzin ( i ostala goriva) i mora cena da ide gore ako zelimo kvalitet. Koga, bre, vise lazu?!?! Pa, ni moja deca vise ne veruju to.

A jel znate koliko kosta Shell-ov benzin u Bugarskoj? Oko 1,2eu!!!!! Sto i po danasnjem kursu uzavrlog evra izadje nesto preko 130 dinara.

Ja cu verovatno od sad pa nadalje sipati gorivo u kanister pa da vidim sta sipam! Cim je braon boje samo mu kazem da vise ne sipa i zavrsena prica!
Euro dizel mora biti zutozelenkast i samo takvu naftu priznajem mada kaze mi drugar da je ostavio i takvu naftu da prenoci i ujutro su mu bili crvici u njoj tj parafin se smrzao.
Jednostavno katastrofa i mislim da bi trebalo da se organizuje jedan protest gde ne bi trebalo da sipamo samo jedan jedini dan u i da im damo do znanja da su preterali a ako opet nastave onda dva dana i tako dok se ne opamete.

vidiš da ne možemo postići solidarnost oko štednje el.energije, a ne da svi ne vozimo par dana... to neš nikad uspeti. zato država ima mobilne laboratorije za gorivo, za gas sad treba da nabavi pošto je to komplikacija, i da dođu i sipaju na pumpi kao u svaki auto, samo što je unutra aparatura i proveri se kakvo je to gorivo kao i verodostojnost cagera na aparatu ili sipa manje. al nije nikad bio problem u zakonima već u tome što smo stoka. svim pumpadžijama i sada može da se doaka, al se neće.

Ne slusaj ih ne znaju nista tebi treba jedan mocan HHO uredjaj ugradicu ti vrlo povoljno samo par stotina eurica +pdv +putni troskovi + postarina.... i neces imati nikakvih problema ,jos ako si zgodna m?

@ Kizo suvišno da se troši pisanje na tebe više ili nisi čist ili si pobegao sa košuljom što se veže na leđa.Pa zar ti ne primećuješ čoveče da te svi ismejavaju i ti i dalje kao mutav trtljaš ovde a niko te ne ceni ni za suvu šljivu .Pogledaj šta sve ovde pišeš pa to može samo onaj ko nije čist.Svaka čast ako si se kupao.

sve velike genije su ismejavali , to me samo jaca :)
milla ako mozes posalji sliku automobila i sebe pored obavezno na pp...um radi istrazivanja ok?

Pa kako te nije sramota bitango jedna da se tako obraćaš ženi koja je pitala za savet ,Pa šta misliš da te njen muž ili momak dohvati pa te iztambura da zapamtiš kako se razgovara sa ženskim svetom.Evo sad ću da joj pošaljem tvoju adresu gde stanuješ jer ja znam pa neka te iztamburaju da zapamtiš da na automobilizmu ima i ozbiljnih koji traže pametan savet ali ne od tebe.Ako si se ušmrko onda odspavaj ali ne vređaj žene po kompu nije ti ovo ljis.

Pa kako te nije sramota bitango jedna da se tako obraćaš ženi koja je pitala za savet ,Pa šta misliš da te njen muž ili momak dohvati pa te iztambura da zapamtiš kako se razgovara sa ženskim svetom.Evo sad ću da joj pošaljem tvoju adresu gde stanuješ jer ja znam pa neka te iztamburaju da zapamtiš da na automobilizmu ima i ozbiljnih koji traže pametan savet ali ne od tebe.Ako si se ušmrko onda odspavaj ali ne vređaj žene po kompu nije ti ovo ljis.

Bona...

Back