Problem sa devojkom

Prigofan

Početnik
Poruka
1
Zdravo svima. Želeo sam podeliti neka svoja iskustva sa vama, nadajući se da mi neko može dati neki koristan savet. Reč je o mojoj devojci. Ja sam student u Nemačkoj, ona studira u BiH. Reč je o vezi na daljinu. Međutim, do sada je sve dobro funkcionisalo. Nakon godine i pol dana veze, koja je bila ispunjena ljubavlju i brižnosti, desi se tu i tamo neka mala prepirka, ali je sve bilo super. U poslednje vreme, tačnije poslednjih 40-ak dana, jako je se promenila. Glavni problem među nama, tj. njeg problem u vezi mene sam ja sam. Samo odjednom. Smeta joj moja mršavost. Kaže kako joj je neprijatno i kako se stidi da šeta zajedno sa mnom vani. Kako joj je neprijatno da je ljudi, čak i nepoznate osobe, vide kako šeta sa momkom koji je mršav i "nikakav". I da je glavni razlog zašto želi da raskine sa mnom taj što sam jako mršav. Smeta joj i što nekad pričam iako treba da ćutim (uglavnom nikad neke napadne teme, već nešto ili naučno ili savet i sl.).. No ne voli ni da savetujem, ili kako kaže pametujem. Ne svudja joj se ni to što sam mesec dana mladji od nje. Imamo oboje po 20 godina. Kritikovala je i to što mi malko levo oko naginje na dole, tj. malko je krivo. Što imam isturenu bradu i veliki nos. Mnogo toga je kod mene nervira. Kaže kako je stalno nerviram, kako nisam ono što je želela. Duga je naša ljubavna priča. Skoro 6 godina. Prvi put kada sam joj prišao, odbila me je. Čitao sam tvitove na Twitteru kasnije koje je pisala o meni, kako se zahvaljuje univerzumu što je sve završeno i što više ne mora da se sekira oko mene. Da bi nakon mesec dana poslala poruku i pitala me da li želi da izadjem sa njom na piće. Kada je se to desilo, rekla je posle nekog vremena, kad smo se skontali, da je glavni razlog što mi je poslala poruku bio taj, što sam se ja interesovao, i što sam joj poklanjao pažnju. Najviše to. Ostalo nije ni primećivala. Da bi posle nekog vremena počela kako kaže da "ludi" za mnom. Poslala mi je kao deo poklona za rodjendan prezentaciju u kojoj je rekla da sam ja njen princ na belom konju, kako sam ja sve što je u životu želela i kako boljeg ne može naći. Stalno mi je se javljala, zvala, želela da se čuje sa mnom.. Sada je sve to jako jako oslabilo. Jedva da se javi nekad u toku 12 sati. Smeta joj što sam ovakav kakav jesam, a nisam se uopšte menjao. Kaže da je ipak shvatila da ja nisam ono što želi. Glavni razlog, 90%, moja mršavost, iako sam obećao da ću biti teži i mišićaviji. Sam mislim da nisam ni toliko mršav, samo sam dosta visok. 1,93m i 90kg. To je u redu. Postala je jako neprijatna i nekorektna. Mnogo puta je htela da raskine sa mnom. Barem 6 puta. I svaki put sam video ogromnu hladnokrvnost. Svaki put sam ja spašavao vezu. Smeta joj faktički sada sve u vezi mene, i ono što je bilo lepo, sada joj je ružno jer je videla, kada sam se pred njom svukao, gornji deo tela, torzo, da sam mršav. Sa gadjenjem me je gledala. Čak rekla da joj je odvratno bilo to što su nam se tela dodirnula, iako smo stalno bili u intimnom kontaktu, postalo joj je i to gadno, jer sam po njenoj priči mršav. Smeta joj to što joj ljudi govore da se ugleda na mene po učenju. Iako je dobar student, oseća se kako kaže bezvredno spram mene, gleda me kao protivnika, rivala i čak šta više.. Neprijatelja. Otvoreno mi je rekla kako uči zbog mene najviše jer želi da dokaže kako je bolja. Pošto ja slušam predavanja na nemačkom i engleskom jeziku, i pošto radim više poslova, spremam se za još jedan faks kasnije.. Sve joj je to previše, i misli pošto sam ja "bolji" od nje, da mora da uči da se dokaže kako je i ona dobra tj. i bolja od mene. To želi. Čini mi se i to da jedva čeka da čuje da nisam dobro nešto uradio, ili uspeo. Da ne mogu da stignem da sve naučim kao što ona nekada ne stiže i slično. Čudno, jako čudno. Za mene je sve to neki svojevrsni šok. Pogotovo što se to tako odjednom i naglo desilo. Kaže i kako joj prija da joj muškarci prilaze na faksu, da je pitaju nešto, da pričaju sa njom. Godi joj to i prija joj. Sve otvoreno i u lice. Kada sam došao u Sarajevo, i kada sam joj pomagao nositi torbu, pošto smo trebali zajedno ići za rodni grad u Srbiju, rekla mi je indirektno da se ne vraćam nazad.. Pošto želim da se vratim, i studiram i živim sa njom. Kaže: vidi kakve su ulice u centru, odvratno, kako su puni tramvaji, ne možeš da udješ, kako nema posla, kako su ljudi namrgodjeni.. Ostani u Nemačkoj. Jako me je to pogodilo, nisam hteo ništa da komentarišem. Kasnije mi je rekla kako ne znam više da se ljubim, kako ništa nije osetila i sl. Nije osetila ništa u vezi mene. Iako ništa nisam niti rekao ni uradio. Stalno traži mane kod mene. Kada nešto kažem ili prevedem ili uradim.. Misli da sve namerno njoj u inat radim, kako sam zao i nepravedan. Ako kažem npr. Nekad čovek mora pogrešiti, dešava se.. Ljudi smo..to sam rekao pošto nije bila jedan deo testa uradila ok, na to mi je rekla kako mislim da je ona glupa, da namernk hoću da je ugnjetavim i da namerno to radim.. Jer uživam u njenom neuspehu. Pitam uvek kako je bilo na ispitu i sl. Kaže dobro ili ništa. Da bi na kraju, pošto jedan test nije baš naj uradila, iako je na kraju imala 100/100..rekla da je ne pitam više za fakultet ništa, ni kako ide, ni koje ocene dobija... Mislim da je ljubomorna na mene i da misli da joj nisam momak, već neprijatelj. Kaže kako me voli, i da je to jedini razlog što smo još u vezi. Kaže kako sam ja zaljubljen pa prihvatiam sve, što znači da ona nije.. I da uopšte me više ne prihvata... A ja je volim, ne mogu izbrisati neke uspomene, sećanja. Ona to tako lako može uraditi. I izbrisati me iz svog života. Postao sam joj jako nevažan. Nije htela da se javi skoro ceo dan, jer nije htela da priča o loše urađenom testu iz hemije sa mnom.. Jer joj je to ispod ponosa. Ego joj je uvek bio jači od nje.. Nikada nije išla u korist ljubavi. Uvek je sebe gledala. Nikada nas. Ne želi da joj upravljam životom.. Hoće da iskoristi mladost svoju..bez mene. A kada treba da se ide na spavanje, tj. Kada ona hoće da spava.. Uvek meni kaže idi i ti.. Radi to, radi ovo, ono.. Želi meni da naređuje, ne ja njoj. A ako nešto nije po njenom.. Ucenjuje me raskidom. Želi da imam stav prema drugima, a ne prema njoj. Takvog me želi. Ako se usprotivim bilo čemu, raskida. Kaže da je tretiram kao robinju, jer je pitam šta je radila u toku dana, kako je bilo na faksu i sl. Iako su to... Normalna pitanja.. Ne znam šta je tu loše. Sve joj smeta, čak i kada postupim onako kako ona želi. Nije htela da se ja pitam.. Onda sam sve radio onako kako je ona želela.. Da bi mi na kraju rekla kako joj se ni to ne svidja, jer joj lako sve dopuštam.. Kako tako nije zanimljivo i kako nisam "muško" zbig toga. Ne znam kako da se ponašam šta da mislim i radim. A kada uradi dobro test neki ili ispit, sve super.. Zove me bebi, kako me voli i slično. A kada i malo nešto nije kako zamisli.. Mrzi svoj život i sve oko sebe. Mnogo puta mi je rekla kako sam niko i ništa, kako ne oseća ništa prema meni i mnoge druge degutantne stvari. Pitao sam je šta bi uradila.. Da sam i jednh od 1000 stvari koje je meni rekla, rekao njoj.. Kazala je kako bi iste sekunde raskinula sa mnom.. Izbrisala me i blokirala na svim društvenim mrežama. Ja ne smem, ona sme. Želi da je ja razumem i drugi a da ona ništa ne mora razumeti sve osuditi i da se sve oko nje vrti. Problem je to što je opet uprskos svemu volim, jer pre jeste bila takva, ali nije ništa govorila u vezi mene, samo kako me voli. I bilo nam je zaista lepo. Bila je brižna i ok.. Sada je se sve jako promenilo. Šta da radim, kako da se ponašam, šta treba da uradim? Rekla je da će biti u vezi sa mnom ako se nabildam, ako manje budem pričao, lepše hodao, odevao se bolje, i odevanje mi je kritikovala, iamo je casual.. I normalno. Ako budem sa stavom prema drugima prema njoj ne i ako se budem "muški" ponašao. Kaže kako sam psihički ok, ali joj je fizički izgled mnogo bitniji, i kako je to glavni razlog i za ostale probleme. Hvala svima unapred. Jako sam očajan. Lako bih sve prekratio da je ne volim jako i što smo planirali dosta toga zajedno. Ovo je samo 1% od onoga što mi je sve vreme govorila, pogotvo poslednja 2 meseca. Hvala svim dobrim i razumnim ljudima, nadam se da će mi neko dati jedan lep i koristan savet šta da radim, kako da se ponašam. Hvala još jednom.

2555482_492x328.jpg

Decko cura ti je borderlajnerka i to ti je to. Evo ti primer Milene I Marka, procitaj i sam proceni:

http://psihoterapijsketeme.rs/2013/granicni-poremecaj-licnosti-borderlajn-fenomeni/

Ne znam sta bi te posavetovao. Najlakse je reci - nadji neku drugu, normalnu devojku, ali kada je ljubav u pitanju to uopste nije tako jednostavno.

U svakom slucaju najvaznije ti je da skapiras sa kim (tacnije sa cim) imas posla! Da znas da to sa tobom nema apsolutno nikakve veze - mozes sada da se nabildujes kao Konan i apsolutno se nista nece promeniti. To moras da znas!

Da ne krecem sada u pricu o granicnom poremecaju licnosti, imas dosta toga na netu pa guglaj.

Evo ti jos jedan link:
http://psihoterapijsketeme.rs/2011/granicni-poremecaj-licnosti/

PS ne zameri ovim omladincima na neozbiljnosti, jer ovde na forumu ti je uglavnom samo zezanje (to ti kazem ja kao iskusan forumas :) )

Mada ne bi bilo lose da se i ovi momci informisu malo o borderlajnerkama da se ne nadju u cudu ako jednog dana natrce na takvu pticu (medju zenama ih ima mnogo vise nego medju muskarcima)

Jos samo nesto da ti kazem - u takvoj vezi moras da budes bas jaka licnost i da drzis sve pod kontrolom. Ako nisi zivot ce ti se pretvoriti u pakao.
Sa druge strane, moras da imas prema njoj puno ljubavi i razumevanja. Moras da imas na umu da je to psihicki poremecaj, da ona ne radi sve to zato sto je losa osoba i da takve osobe u dusi najvise pate.

U svakom slucaju zelim vam sve najbolje :)

Back