Problem sa Bitdefenderom

sofronije000

Zainteresovan član
Poruka
106
Cudna stvar mi se desava na kompu....

Nedavno sam instalirao Bitdefender (prije njega sam koristio Aviru) i sve je bilo ok par dana, medjutim juce upalim komp i Bitdefendera nigdje nema. Ne pokazuje se dole uopste, nadjem ga na all programs- pa gore pri vrhu palete ali kad kliknem na njega - nista! Ne aktivira se uopste...Sta moze biti problem?

Hvala

Situacija je u stvari malo kompleksnija....evo vec neko vrijeme pokusavam skontati sta se desava....Malwarebytes sam inst. (inace imam Spybot S&D koji nista nije nalazio) i natsao mi je nekih 20-ak trojanaca i sl. Na drugo skeniranje mi je opet nasao 6 komada i poslije toga vise nisam mogao da ga pokrenem, izbacuje onaj neki error tipa send report i tako to....Sad ga opet instalirao ponovo i evo zasad ih opet nasao 6 komada...

Avast sam skinuo ali nece da se instalira, cim kliknem na odabir jezika odmah puca, nestane....

Moze li mi neko pomoci, sta da radim? Da li da skidam Combo Fix ili moze nekako bezbolnije...?

Hvala

sofronije000
Kao prvo nije mi jasno zbog čega si skinuo Aviru a stavio Bitdefender jer Aviru možeš da koristiš besplatno i jako je solidan antivirus. Kada radiš uninstall bilo kog av programa obavezno sa sajta tog programa skini Uninstall Tool. Evo ti za Bitdefender http://www.bitdefender.com/KB333-en--How-to-uninstall-BitDefender.html imaš download i opis. Mislim da ti je bolje da se vratiš na Aviru već sam ti rekao zašto, a i da ne bi jurio ključ ili crack za ostale av programe jer su ti sajtovi sa kojih bi skidao te ključeve prepuni virusa i ostale gamadi.Skini slobdno novu Aviru instaliraj urad apdejt i skeniraj i sistem da vidiš šta će ti sve naći i da li će sve očistiti.Pogledaj u karantin šta ti je sve pronašla Avira i da li je očistila ako nije možeš napisati ime virusa na forumu pa da vidimo šta je u pitanju i kako da rešiš problem Malwarebytes ti je očistio to što je pronašao i prebacio u karantin ali ne zaboravi on nije antivirusni program.Nemoj da skidaš Combo Fix.

sofronije000
Kao prvo nije mi jasno zbog čega si skinuo Aviru a stavio Bitdefender jer Aviru možeš da koristiš besplatno i jako je solidan antivirus. Kada radiš uninstall bilo kog av programa obavezno sa sajta tog programa skini Uninstall Tool. Evo ti za Bitdefender http://www.bitdefender.com/KB333-en--How-to-uninstall-BitDefender.html imaš download i opis. Mislim da ti je bolje da se vratiš na Aviru već sam ti rekao zašto, a i da ne bi jurio ključ ili crack za ostale av programe jer su ti sajtovi sa kojih bi skidao te ključeve prepuni virusa i ostale gamadi.Skini slobdno novu Aviru instaliraj urad apdejt i skeniraj i sistem da vidiš šta će ti sve naći i da li će sve očistiti.Pogledaj u karantin šta ti je sve pronašla Avira i da li je očistila ako nije možeš napisati ime virusa na forumu pa da vidimo šta je u pitanju i kako da rešiš problem Malwarebytes ti je očistio to što je pronašao i prebacio u karantin ali ne zaboravi on nije antivirusni program.Nemoj da skidaš Combo Fix.

Kao prvo, luckywin, hvala sto si se potrudio da mi odgovoris i to prilicno temeljito...:ok:
Aviru nisam skinuo nego sam imao prvo obicnu pa sam na ovom forumu naletio na link za free premium varijantu od 90 dana sto sam iskoristio i dobro je sljakalo. Medjutim isteklo mi je to i onda, iskreno nemam pojma zasto htio sam da probam Bitdefender, kazu odlican je i tako to...klasicna prica...Aviru sam "izbacio" cini mi se preko Add/Remove. Stavio Bitdefender i on mi nasao 21 virus, uglavnom Trojanci...:roll: Poslije dva dana nestao, kako sam vec naveo...:dontunderstand:
Vrlo sam neiskusan po pitanju AV programa, ne krijem to, pa sam evo sad u svoj ovoj frci ponovo skinuo i Aviru i nece ni ona da mi se otvori. Nece nijedan! Kod prvog raspakivanja programa tako gdje imam opciju "run" i ostalo prvi put je bar pisalo ono kao naziv sajta i tako to, bila je normalno indentifikovana. Nece da se instalira. Kad sam ponovo kliknuo na nju pokazuje mi ono kao "nepoznat izvor" i tako to...unknown publisher....
Rado bih se ja vratio na Aviru ako mi mozes dati siguran link za nju kao sto si mi dao za Bitdefender, da to fercera, mada sam ja skidao sa njihovog sajta...i po mogucnosti neki removal tool za ovo sto valjda imam a nisam temeljito izbacio...

Izvini ali sta cu kad nisam imao prilike da naucim...

Hvala;)

Kao prvo, luckywin, hvala sto si se potrudio da mi odgovoris i to prilicno temeljito...:ok:
Aviru nisam skinuo nego sam imao prvo obicnu pa sam na ovom forumu naletio na link za free premium varijantu od 90 dana sto sam iskoristio i dobro je sljakalo. Medjutim isteklo mi je to i onda, iskreno nemam pojma zasto htio sam da probam Bitdefender, kazu odlican je i tako to...klasicna prica...Aviru sam "izbacio" cini mi se preko Add/Remove. Stavio Bitdefender i on mi nasao 21 virus, uglavnom Trojanci...:roll: Poslije dva dana nestao, kako sam vec naveo...:dontunderstand:
Vrlo sam neiskusan po pitanju AV programa, ne krijem to, pa sam evo sad u svoj ovoj frci ponovo skinuo i Aviru i nece ni ona da mi se otvori. Nece nijedan! Kod prvog raspakivanja programa tako gdje imam opciju "run" i ostalo prvi put je bar pisalo ono kao naziv sajta i tako to, bila je normalno indentifikovana. Nece da se instalira. Kad sam ponovo kliknuo na nju pokazuje mi ono kao "nepoznat izvor" i tako to...unknown publisher....
Rado bih se ja vratio na Aviru ako mi mozes dati siguran link za nju kao sto si mi dao za Bitdefender, da to fercera, mada sam ja skidao sa njihovog sajta...i po mogucnosti neki removal tool za ovo sto valjda imam a nisam temeljito izbacio...

Izvini ali sta cu kad nisam imao prilike da naucim...

Hvala;)

evo ti link za Aviru tu imaš i removal tool http://www.free-av.com/en/download/index.html, probaj da skineš i instaliraš ako neće javi da vidimo šta dalje da uradimo.

Zavrsio ali nista nije deinstalirao....neke ostatke od Avire ili tako nesto...Pise, nije pronasao malware...Ko mu je to trazio? Zar nije Removal Tool za deinstalaciju?:dontunderstand:

Trazim i removal tool i za Bitdefender ali nigdje...nalazim samo Internet security, Virus definitions, Free editions, Antivirus plus...

Poslednja izmena:
evo

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 00:20:53, on 8/2/2009
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16876)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\Iaanotif.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\bin\ZCfgSvc.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ifrmewrk.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe
C:\USDownloader-Lite\USDownloader.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng.exe
C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\Iaantmon.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc.exe
C:\Program Files\CyberLink\Shared files\RichVideo.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\explorer.exe
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\winsxeqw.exe
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\w4fb25.exe
C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\dfsgnf.exe
C:\Program Files\AskBarDis\bar\bin\AskService.exe
C:\WINDOWS\system32\NOTEPAD.EXE
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = about:blank
R3 - URLSearchHook: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: &Yahoo! Toolbar Helper - {02478D38-C3F9-4efb-9B51-7695ECA05670} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: AskBar BHO - {201f27d4-3704-41d6-89c1-aa35e39143ed} - C:\Program Files\AskBarDis\bar\bin\askBar.dll
O2 - BHO: Spybot-S&D IE Protection - {53707962-6F74-2D53-2644-206D7942484F} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O2 - BHO: Windows Live Sign-in Helper - {9030D464-4C02-4ABF-8ECC-5164760863C6} - C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\Windows Live\WindowsLiveLogin.dll
O2 - BHO: Google Toolbar Notifier BHO - {AF69DE43-7D58-4638-B6FA-CE66B5AD205D} - C:\Program Files\Google\GoogleToolbarNotifier\5.1.1309.3572\swg.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O2 - BHO: SingleInstance Class - {FDAD4DA1-61A2-4FD8-9C17-86F7AC245081} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\YTSingleInstance.dll
O3 - Toolbar: Yahoo! Toolbar - {EF99BD32-C1FB-11D2-892F-0090271D4F88} - C:\Program Files\Yahoo!\Companion\Installs\cpn\yt.dll
O3 - Toolbar: ZoneAlarm Spy Blocker Toolbar - {3041d03e-fd4b-44e0-b742-2d9b88305f98} - C:\Program Files\AskBarDis\bar\bin\askBar.dll
O4 - HKLM\..\Run: [IAAnotif] "C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\Iaanotif.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [IntelZeroConfig] "C:\Program Files\Intel\Wireless\bin\ZCfgSvc.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [IntelWireless] "C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ifrmewrk.exe" /tf Intel PROSet/Wireless
O4 - HKLM\..\Run: [StartCCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\Core-Static\CLIStart.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [ZoneAlarm Client] "C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [SpybotSD TeaTimer] C:\Program Files\Spybot - Search & Destroy\TeaTimer.exe
O4 - HKCU\..\Run: [USDownloader] "C:\USDownloader-Lite\USDownloader.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [Uniblue RegistryBooster 2009] C:\Program Files\Uniblue\RegistryBooster\RegistryBooster.exe /S
O7 - HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System, DisableRegedit=1
O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: (no name) - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Spybot - Search & Destroy Configuration - {DFB852A3-47F8-48C4-A200-58CAB36FD2A2} - C:\PROGRA~1\SPYBOT~1\SDHelper.dll
O9 - Extra button: (no name) - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: @xpsp3res.dll,-20001 - {e2e2dd38-d088-4134-82b7-f2ba38496583} - C:\WINDOWS\Network Diagnostic\xpnetdiag.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O18 - Protocol: skype4com - {FFC8B962-9B40-4DFF-9458-1830C7DD7F5D} - C:\PROGRA~1\COMMON~1\Skype\SKYPE4~1.DLL
O23 - Service: Ares Chatroom server (AresChatServer) - Ares Development Group - C:\Program Files\Ares\chatServer.exe
O23 - Service: ASKService - Unknown owner - C:\Program Files\AskBarDis\bar\bin\AskService.exe
O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe (file missing)
O23 - Service: ##Id_String1.6844F930_1628_4223_B5CC_5BB94B879762## (Bonjour Service) - Apple Computer, Inc. - C:\Program Files\Bonjour\mDNSResponder.exe
O23 - Service: Intel(R) PROSet/Wireless Event Log (EvtEng) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng.exe
O23 - Service: FLEXnet Licensing Service - Acresso Software Inc. - C:\Program Files\Common Files\Macrovision Shared\FLEXnet Publisher\FNPLicensingService.exe
O23 - Service: getPlus(R) Helper - Unknown owner - C:\Program Files\NOS\bin\getPlus_HelperSvc.exe (file missing)
O23 - Service: Google Software Updater (gusvc) - Google - C:\Program Files\Google\Common\Google Updater\GoogleUpdaterService.exe
O23 - Service: Intel(R) Matrix Storage Event Monitor (IAANTMON) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Intel Matrix Storage Manager\Iaantmon.exe
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
O23 - Service: Intel(R) PROSet/Wireless Registry Service (RegSrvc) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc.exe
O23 - Service: Cyberlink RichVideo Service(CRVS) (RichVideo) - Unknown owner - C:\Program Files\CyberLink\Shared files\RichVideo.exe
O23 - Service: Intel(R) PROSet/Wireless Service (S24EventMonitor) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon.exe

--
End of file - 7219 bytes

Nasao sam ih pjeske na C discu prema putanji na tools>options>show....i malwarebytes ih potvrdjuje ali ne moze da ih obrise....I kako sad da ih se rijesim jednom za sva vremena?!

Ovo sam ja pokusao inst. jutros: Avira,Bitdefender (vidim po datumu i tajmingu) ali i prije toga sam imao one probleme....

Hocu li morati iz safe moda...? Nisam to nikad radio....:(

Definitivno safe mode. Stiskaj F8 kad čuješ pip iz svog računara prilikom startovanja. Izaberi safe mode - i dalje sve isto kao i ranije, samo će ti grafika biti malo lošija. Odi tamo i obriši ih pešaka, a onda probaj ponovo da startaš komp u normali, pa da vidimo...

Molim te javi mi se na privatnu poruku sa onim što dobijaš kad pokušaš da se loguješ (kakvu poruku dobijaš i sl.), pa da nađemo rešenje.

Kako ne možeš ući u safe mode, kakvu poruku dobijaš?

Ma dobijam ono klasicno - Uneli ste pogresno kor.ime ili lozinku....

Potpuno je nemoguce da 5 puta pogrijesim...
Onda sam trazio novu lozinku na meil i ni nju mi takodje ne prihvata...

Sto se tice safe moda, kliknem na njega i izbaci mi pun ekran onih nekih redova, skoro da su isti svi,pri kraju se razlikuju malo...nemam pojma sta je ono, prvi put sam pokusao uci u safe mod....onda na sekund bljesne neki plavi prozor i dobijem - sorry for incovience but...nesto kao ne moze mi "otvoriti" safe mod....i sam mi "markira" onu opciju start windows normaly...tako nesto....

Back