Problem Roma u Beogradu

A sta u NY treba tek da rade sa crncima kojih ima u nenormalnom broju i preko dana i nocu i prilaze i smaraju, zickaju pare, peljese ljude, spavaju na ulici i ostalo...od ovih cigana nasih bar ti nije frka. :-)
U Budimpesti su podzemni prolazi puni beskucnika i prosjaka...itd...itd...

i siniša mihajlović i dejan savićević?
zanimljivo, zaista.
ali o tom ja pričah...
ko je hteo da se školuje i nešto postigne, ne razlikujem ga od ostalih....
alo one lezileboviće, koji neće da očiste dvorište za lovu, a hoće tu istu lovu da isprose...
e nema njima mesta ovde, u ovom već razorenom društvu.
od nečega mora da se krene, pa eto, neka se krene od neradnika,
i ne ljudi koji rođenu decu uništavaju, radi svojih načina zarade.
gledam juče dve male, ali MALE devojčice, uključujem se na mostar, tamo kod njihovog kvarta...
zadižu suknjice, i kao pokazuju guzu!
kome? nekim ljudima koji se vraćaju sa posla?
STRAŠNO, STRAŠNO!

Jedino što se slažem je da im treba zabraniti da na nekim saobraćajnicama koriste zaprežna vozila, polu-bicikle u kojima voze karton itd... A za ovo ostalo, smaranje, žickanje, pa u centru grada ima sve više "belih" ljudi (kako je ovo glup izraz, ali ne znam kako drugačije da ih nazovem:?: ), tinejdžera uglavnom, koji traže 10 dinara "jer su dekintirani".

i siniša mihajlović i dejan savićević?
zanimljivo, zaista.
ali o tom ja pričah...
ko je hteo da se školuje i nešto postigne, ne razlikujem ga od ostalih....alo one lezileboviće, koji neće da očiste dvorište za lovu, a hoće tu istu lovu da isprose...
e nema njima mesta ovde, u ovom već razorenom društvu.
od nečega mora da se krene, pa eto, neka se krene od neradnika,
i ne ljudi koji rođenu decu uništavaju, radi svojih načina zarade.
bravo za ovaj post!
nemam nista protiv ljudi koji su romi ali se trude da rade i zarade, pa makar radili i u gradskoj cistoci - ali da ne kradu i ne uznemiravaju ljude po ulicama!
a za ostale bi trebalo smisliti nesto... ne neko Nazi resenje, zaboga :lol: nego da im se ponude zemljiste ili tako nesto u unutrasnjosti srbije, uz obavezu da rade negde... pa ko nece - ok, sam bira i snosi posledice.

...
nego da im se ponude zemljiste ili tako nesto u unutrasnjosti srbije, uz obavezu da rade negde... pa ko nece - ok, sam bira i snosi posledice.
u "unutrasnjosti" vec ne moze da se dise i zivi od roma sa kosova,koji su mnogo prljaviji i necivilizovaniji od ovih beogradskih... i ne samo da nece da rade,nego spavaju do kasno dok radni narod trci na posao... videla svojim ocima

Mnogo mi je zao one djece. Eto, sta mogu. Zao mi ga je sto je rodjen od idiota koji su ga sa d+cetiri godine poslali na ulicu, zima, ljeto, kisa, snijeg da goluzdrav skace i zaskace ljude i da odraste u propaliteta. Zao mi je sto mu u startu nije ponudjena neka opcija pod B. Bilo sta!

Moja naj drugarica iz osnovne je Romkinja. Roditelji imaju dosta djece. Petoro. Ona je predposlijednja. Ali, zive u stanu, oblace se normalno, normalno se skoluju i govore jezik. Jedna sestra je zavrsila visu skolu. Brat i starije sestre rade u inostranstvu. Najmanji je valjda u srednjoj skoli sada.
Majka nije zaposlena. Ali svi drugi jesu. Imaju neke cudne obicaje, ali su na ulici apsolutno isti kao i svi drugi. Moja Mira je bliejdja cak nego ja i ima plave oci! I divna je osoba i prelijepa djevojka, oduvijek miss razreda.

Ali kako rijesiti problem idiota - Srba, Roma, cega god - nemam pojma. To - vatanje za onu stvar... Mi smo imali problem s jednim deckom koji nije Rom. Problem rijesen tako sto ga je jedan stariji brat jedne napadnute cure ubio kao konja. Mislim da su ga i sili, a nije se usudio da svejdoci jer bi ga ovaj sahranio do usiju.
Nije pravilo.

mene nervira to što patološki lažu. na primer, angažujem jednu da čisti hodnik svakog utorka za neku lovu. 4 stana na spratu, to joj dođe 50 evra mesečno samo od nas. a ona debelaaaa...mene dve stane u nju jednu. nema je da očisti ni svakog drugog utorka, ali kad treba da dođe po pare - nepogrešivo je na vratima.
jednom je sačekam i kažem kako nije čistila dva prethodna utorka i da joj je to poslednj opomena. a ona - majke mi, čistila sam, bila su deca tu, videla....laže kao pas. deca bila u školi, a JA sam bila u kući sa namerom da joj dam domestos da malo bolje očisti hodnik.
i tako, otkačih se njenih usluga a ona se našla još i uvređena.
i ko je sad tu blesav?

Nemam pojma, ja sam u Meku klinki koja je dosla da trazi nas hamburger otisla kupila hamburker, sok, pomfri i pitu nekakvu. Rekla je hvala.
Ali je takodje rekla - necu taj sok nego veliku kolu... No dobro, vjerovatno je tada to dobila, pa ko zna kada! A ja u principu vjecni protivnik koka kole pored sokica, ali dobro.
I na kraju naravno "A moze za mog brata?"
I jbg, kupis nesto i za brata.

Ali ima ih groznih skroz. I grozna drzava koaj na to zmuri. Prosto - nakon drugog djeteta oca uskopiti. Da ih ne pravi kao pas.
Zapustenu djecu u domove. Svu!
One sa semafora, takodje! Sve...

Eh, a ja sam utopista, sta mogu.

i ja kupim 300 grama nečega u pekari i dam nekom rumenom etetu koje stoji u mene i gleda gladno u one pekarske itrine. nije mi, bre, žao. ali, neću da me prave budalom...
da se razumemo, ima takvih i među nama, neromima. nisu ništa bolji. nego, mi kao, automatski zauzmemo neki pronicljivi gard kad su romi u pitanju. i to nije u redu.

Braca Rosenberg,Bireli Lagren, Gjango.....
a Paco de Luciju da i ne spominjem.............

bravo, stefke...........

ma meni smešno...uvek isto kažu...a ja se uvek nasmejem....kod skooptštine na semaforu.........e može brate da t operem za 100 evra......? ne smetaju mi....ne kapiram gdfe ljoodi toliko pretrano dolaze u kontakt sa njima pa da im smetaju......ša kao...ima neko karton na zelenjaku...pa mu ganci pravi konkurenciju.......ne kapiram .....

neko vece na TV svadba 24 sata: najstariji u kuci,lister odelo, leptir masna, kaze: mi smo pravi cigani,nismo romi, svako u kuci radi i zna se sta mu je obaveza. e a takvih cigana je malo i oni su uvek rado prihvaceni,cenjeni i postovani od belih. postujem ja i onog iz cistoce i onog sto skuplja karton , cuti i muci svoju muku. a pun mi je q.. onih sto se slikaju kukaju i oce da zive pored hajata a ne treba im voda i struja.

Kao sto rekoh, tema i nije za one sto rade na buvljaku, pa makar i ilegalno u podzemnim, one iz cistoce, onih sto odrzavaju baste, peru tudje tepihe, hodnike i skupljaju papire.
Imam druga koji studira. Rom iz prave romske porodice sa nekih 8 djece i majkom koja ne izlazi iz kuce.
Ali cale radi. Svak od njih radi. I on radi i opet studira. Ne zeli da mu zena rodi desetoro djece i zabije se u kucu kao baba od 30 godina. Hoce normalnu porodicu i hoce da bude prihvacen medju ljudima kao takav kakav jeste.

Znaci - moze se.

Ali ovi koji nece. Nece, a ne - ne mogu! Treba ih, kastrirati. Djecu im sa ulice oduzeti, bez da ih obavijestis. Majka place! Pa, neka place! Nije plakala kada ga je huskala da prosi boso na pet stepeni.
I polako.
Znam da odrastanje u Domu nije normalno. Ali imas ti po selima hranitelje koji ce za neku bijednu drzavnu nadoknadu rado pomoci djetetu da odraste u normalnog covjeka. Ja mislim da je moguce.

Back