Problem oko rutera

• Začetnik teme Začetnik teme Holy1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Holy1

Ističe se
Poruka
2.670
Dobar dan.

Imam dva rutera kako bi pojacao signal u donjem delu kuce. Medjutim nesto je bio zaštopao pa sam stisnuo dugme za restartovanje modema na drugom modemu - on je očigledno vratio sve na fabrička podešavanja pa samim tim i naziv wifi modema koji sam mu dodeli kao i šifru. Sada zelim da promenim ime i sifru na tom modemu koji sam restartovao..Kada ukucam ip adresu: 192.168.1.1 - automatski mi izbaci prvi mt:s ruter, a meni je potrebno da podesim drugi tp linkov.

Pokusavao sam da kucam u pretrazivac i 192.168.1.2 i 192.168.0.1 i 192.168.2.1... Ma kakvi ne vredi. Uvek izbacuje "Ovaj sajt nije dostupan" tj nepostojeci.
Pregledao sam sve youtube video snimke i na svakome su kucali samo te dve adrese ili 192.168.1.1 ili 192.168.1.2, medjutim sta se to kod mene desava?

Pa ugasi taj drugi mtsov. I pusti ovaj prvi da uzme 192.168.1.1 adresu.

Ili pretrazi opseg nekim od programa za ip skeniranje.

kod mene obrnuto, ugasili smo drugi ruter i radi samo SBB-ov, mislim da je manje problema i da su oni tako savetovali. mada ja u sobi nekad imam problema sa signalom i mislim da je bolje kad se približim ruteru. a avast kaže da je zastareo

Ako nisi nekom magijom u mogucnosti da se spojis direktno na taj ruter kada ugasis onaj drugi,uzmi neki kratak kabal za internet i spoji direktno sa laptopom ili kompom kako vec mozes.Kod mene ugl ako se vrati na fabricka,prestane da baca signal,i moras direktno se spojis da upalis da deli signal.Vrv to nije tako sa novijim ruterima.

Problem je to što pre kačenja dva rutera na jednu mrežu treba znati napraviti " Most " taj zahvat se radi, zbog bolje zaštite i lakšeg rada ta dva rutera u isto vreme. Treba ući samo na jedan od tih 2 opcija rutera i uključiti " WDS mod " tada bi trebalo sve normalno da funkcioniše. I na svaki od ta dva rutera moraš da staviš jaku lozinku to je jako bitno ostalo radi poso samo od sebe.

Problem je to što pre kačenja dva rutera na jednu mrežu treba znati napraviti " Most " taj zahvat se radi, zbog bolje zaštite i lakšeg rada ta dva rutera u isto vreme. Treba ući samo na jedan od tih 2 opcija rutera i uključiti " WDS mod " tada bi trebalo sve normalno da funkcioniše. I na svaki od ta dva rutera moraš da staviš jaku lozinku to je jako bitno ostalo radi poso samo od sebe.
Pa ako ovaj mts ov može u bridge sve je probleme rešio, ali uglavnom to sada ne može...

Cat6 je bolji samo je tvdji i manje fleksibilan i naravno skuplji. Tako da ide od switcha/rutera do uticnice u zidu. A odatle cat5e posto ionako nemas brzu mreznu kartu od toga. Mada imas sada i gotovih cat6 kratkih kablova u netiksu za relativno male pare.

Kako vas samo čitam , naučite prvo da postavljate mreže i umrežavate uređaje i bez dhcp-a pa vam ovakve dečije igre sa ruterima neće biti problem.
cat6 kabel se od cat5e kabla razlikuje samo u tome da nosi signal na malo veću daljinu , iskreno pooboljšanje će te osetiti samo ako imate više od 50 metara dužine , ispod toga teško...

Back