Problem ljudi sa ispodprosečnim IQ-om

a zasto bi ti hteo nesto sto ti ne pripada?
inteligentniji i vredniji i treba da bude uspesniji.
znas ono kad anticki i drugi heroji kazu: "kuku meni do boga miloga sto pogubi od sebe boljega"

Ta izreka je bila validna u antička vremena, ili u našem slučaju u vreme Turaka i malo posle, kad je većina ljudi bila skromna, požrtvovana i posvećena zajednici, a ne samo svom uspehu i preživljavanju. To je bilo tako iz prostog razloga što su i oni sami imali nešto od tudjeg junaštva i moralnosti, kao i pameti, ali mi odavno još živimo zapadnjački model življenja, u kom zajednica služi samo kao manipulacija za slanje sirotinje u rat i pokolje i za trpljenje zbog uživanja tudje (bogataške) dece i u kom svako gleda samo sebe i svoju korist. U ta vremena su i siromasi smatrani za ljude i bili poštovani, medjutim danas je sve borba za resurse i hijerarhija. Dovoljno o tome govori činjenica da skoro skoro svaki roditelj sanja da mu dete bude uspešno, da se izdigne iznad drugih. Nikad nisam zaboravio kako me je kao dečaka neka žena (inače majka neka dva moja vršnjaka iz muzičke škole) ponižavala i ubedjivala da su njena deca nešto posebno i da oni mogu bolje od svakog drugog da osviraju neko klasično sranje, i to na putu ka muzičkoj školi, dok sam išao. Tad sam i odustao od tog sranja od škole.

Dakle, zašto bih hteo nešto što mi, navodno, ne pripada? A zašto to nekom drugom pripada? U kapitalizmu nema milosti, ako je neko uspešniji on je smetnja jer me je pregazio, on sigurno ne radi za zajednicu, nego za sebe, a ako smo u istoj vrsti posla on to radi na moju štetu. Drugim rečima, ja sam ispod njega, i samim tim ponižen i zakinut. Tako da tu priču o "poštovanju tudjeg rada i uspeha i pameti" ostavi nekom drugom, ko živi u normalnoj sredini, a ne u ovom čmaru od države gde bi svaka keva otrovala tudje dete ako to znači mega-uspeh njenog deteta. Znam ih dobro, nije ovo nikakvo preterivanje, ljudi su ovde (a i na celom zapadu) odavno postali hijene. Ako si skroman i pokoran, budala si i drugi te koriste.

Najpametniji ljudi po meni su predratni svinjari i trgovci koji su posle drugog svetskog rata kao komunisti došli u Beograd, poubijali gradjanske porodice i preoteli im imovinu. Da to nisu uradili, i oni i njihovi potomci bi do kraja života čuvali ovce po brdima. Naravno, potomci te "gospode" danas osudjuju te jadnike i siromahe, kao da su oni predodredjeni da uživaju i da drugi rade za njih i da se zlopate po brdima i čukama. Na tome je i francuska revolucija izbila, nisu više pralje i sirotinja hteli da trpe bahatu aristokratsku stoku koja ih izrabljuje.

Poslednja izmena:
Nikad nisam zaboravio kako me je kao dečaka neka žena (inače majka neka dva moja vršnjaka iz muzičke škole) ponižavala i ubedjivala da su njena deca nešto posebno i da oni mogu bolje od svakog drugog da osviraju neko klasično sranje, i to na putu ka muzičkoj školi, dok sam išao. Tad sam i odustao od tog sranja od škole.
Zato što je neka majmunica vređala dete si odustao od muzičke škole? Svaka budala tebi može da dođe i da te poljulja?

Ta izreka je bila validna u antička vremena, ili u našem slučaju u vreme Turaka i malo posle, kad je većina ljudi bila skromna, požrtvovana i posvećena zajednici, a ne samo svom uspehu i preživljavanju. To je bilo tako iz prostog razloga što su i oni sami imali nešto od tudjeg junaštva i moralnosti, kao i pameti, ali mi odavno još živimo zapadnjački model življenja, u kom zajednica služi samo kao manipulacija za slanje sirotinje u rat i pokolje i za trpljenje zbog uživanja tudje (bogataške) dece i u kom svako gleda samo sebe i svoju korist. U ta vremena su i siromasi smatrani za ljude i bili poštovani, medjutim danas je sve borba za resurse i hijerarhija. Dovoljno o tome govori činjenica da skoro skoro svaki roditelj sanja da mu dete bude uspešno, da se izdigne iznad drugih. Nikad nisam zaboravio kako me je kao dečaka neka žena (inače majka neka dva moja vršnjaka iz muzičke škole) ponižavala i ubedjivala da su njena deca nešto posebno i da oni mogu bolje od svakog drugog da osviraju neko klasično sranje, i to na putu ka muzičkoj školi, dok sam išao. Tad sam i odustao od tog sranja od škole.

Dakle, zašto bih hteo nešto što mi, navodno, ne pripada? A zašto to nekom drugom pripada? U kapitalizmu nema milosti, ako je neko uspešniji on je smetnja jer me je pregazio, on sigurno ne radi za zajednicu, nego za sebe, a ako smo u istoj vrsti posla on to radi na moju štetu. Drugim rečima, ja sam ispod njega, i samim tim ponižen i zakinut. Tako da tu priču o "poštovanju tudjeg rada i uspeha i pameti" ostavi nekom drugom, ko živi u normalnoj sredini, a ne u ovom čmaru od države gde bi svaka keva otrovala tudje dete ako to znači mega-uspeh njenog deteta. Znam ih dobro, nije ovo nikakvo preterivanje, ljudi su ovde (a i na celom zapadu) odavno postali hijene. Ako si skroman i pokoran, budala si i drugi te koriste.

Najpametniji ljudi po meni su predratni svinjari i trgovci koji su posle drugog svetskog rata kao komunisti došli u Beograd, poubijali gradjanske porodice i preoteli im imovinu. Da to nisu uradili, i oni i njihovi potomci bi do kraja života čuvali ovce po brdima. Naravno, potomci te "gospode" danas osudjuju te jadnike i siromahe, kao da su oni predodredjeni da uživaju i da drugi rade za njih i da se zlopate po brdima i čukama. Na tome je i francuska revolucija izbila, nisu više pralje i sirotinja hteli da trpe bahatu aristokratsku stoku koja ih izrabljuje.
to se zove makijavelizam
cilj opravdava sredstvo. i sva su sredstva dozvoljena.
cilj je moc.
najjveca moc je ona nad ljudima
i ko ce napr. Palmi da zabrani da se koristi svim sto mu je na raspolaganju?
i nije samo danas tako, nego je gotovo uvek bilo.
antika izgleda kao neki 'sjaj u travi', ali sve vise sumnjam u to.
i to je najgore sto moze da mi se desi.
dva losa ubise Milosa ( kad sam vec kod izreka)

Meni su svi koji tovare krivicu ili obavezu na ljude koji nisu u stanju da ih ispune ispodprosecno intelegentni, jer nisu svesni svoje obaveze kao ljudsko bice da pomazu one koji to sami nisu u bstanju. Prevaranti, manipulatori, ljudi ambiciozni preko svojih granica i svi ostali "intelegentni" a nemoralni. Cim je nemoralan on vise nema cime da dokaze intelegenciju, jer je i robot intelegentan, ali nije covek, pa mu intelegencija iskljucivo sluzi da sluzi nemoralnim ljudima. Brisanjem iz drustva ljudi intelegencija nista ne znaci.

Takvi ljudi bolje prolaze i na poslu jer kapiraju brže, nisu izloženi tolikom stresu zbog rokova koje moraju da ispoštuju i mogućnosti da memorišu i prizovu iz sećanja veću količinu informacija. Ponovo tu su društveni kontakti, lakše stiču prijateljstva, ulaze u ljubavne veze i srećniji su i integrisaniji u društvo.
zapravo je posve obrnuto,opštepoznato je da oni sa visokim iqom TEŽE stiču ''prijateljstva'' i ostalo a ne lakše,nisu te dobro naučili ili nešto nisi dobro zapamtijo
Ni starlete, ni politicari, ni danasnje mutivode nisu nuzno glupi iako deluju nekultivisano i odbojno, nisu oni uopste za potcenjivanje...
jesu
I za uspešno muljanje je nažalost potrebna inteligencija, i to prilično visoka
haha nije uopšte ali uopšte.mešaš intelimagenciju i nemoralnost (naj blaže rečeno,da ne spominjem druge sinonime) tj bivanje ološem itd, vidim da su te i drugi ispravili glede toga
Zato što je neka majmunica vređala dete si odustao od muzičke škole? Svaka budala tebi može da dođe i da te poljulja?
haha naopako,nadam se da troluje lik,bukv neverujem šta čitam,kakvi izlivi iracionalnih prejadnih besmislenih kompleksa i hardkor edgy nezrelog pesimizma :bljak:tugica..nadam se da nema preko 12 ipo godina
Koristim priliku da pozovem @tamara blagojevic imam utisak da ce nam nesto reci bitno :think:
evo rekla sam.uvek je bitno sve što ja kažem jer ja imam iq 32,naj višlji u svetu a možda čak i evropi :cistinaocare:

za kraj mali afo rizam:tko se opterećuje pričama o iq (zamis da ti neki hebeni nasumični test koji je neki tupan smislijo pre par vekova odredjuje bilo šta u životu i bitan ti za bilo šta aloo)-ima iq ispod 12,garant! :cepanje:

Moje pitanje na kraju je ima li nade za takve ljude?
Uvek ima nade, a i mislim da situacija nije toliko loša koliko se čini.
Mogu li na neki način povećati svoju inteligenciju i razmišljati brže?
Verovatno mogu, tipa da se fokusiraju na nešto i da krenu da uče/vežbaju na silu pa dok ne skapiraju neke stvari koje nisu mogli.
Mogu li uspostaviti dominantnu poziciju u društvu, mogu li osvojiti partnera mnogo inteligentnijeg od sebe?
Zašto bi neko tražio dominantnu poziciju u društvu? Mogu se fokusirati npr na privatni posao tu graditi ime, a na osnovu toga poziciju u društvu. Takođe kontam da je za poziciju u društvu bitnija socijalna inteligencija.
Ako su dobri u krevetu i sl. verovatno mogu osvojiti nešto inteligentnijeg partnera/partnerku, takođe tu su faktori - uspeh, keš, materijalno stanje koje verovatno više utiču na ovo.
Mogu li se istaći na poslu i napraviti nešto impresivno od svog života?
Da, ima solidno primera za to.
Kako čovek sa ispodprosečnim IQom (ovde ne računam idiote, imbecile i ljude sa extremno niskom inteligencijom), a sa visokim ambicijama može da nađe svoju sreću i mesto pod Suncem?
Pa tako što će da radi na sebi i razvija sebe što kao ličnost, što svoja umeća. Ako se ne uloži neki trud nema tu neke sreće.

Back