Problem kod psa

Nero came back

Zainteresovan član
Poruka
120
Imam kucu, 10 godina je star, mešanac..... Pre 3 godine mu je počeo rasti jedan testis.... Ja ,kao paničar,već sam počela da ga oplakujem jer sam bila sigurna da ima rak, i da neće još dugo...Veterinar mu ja našao neku ranicu između testisa i dao antibiotik. Ta ranica se povukla ,međutim testis je ostao isti, s tim što je mooožda za 3 - 4 milimetra veći danas nego pre 3 godine.On nema nikakvih promena u ponašanju , jako je hiperaktivan kao inače, jede, pije vode...sve ok...
Veterinar je napomenuo da mu dajem svakih par meseci taj antibiotik ,radi pročišćavanja tih nekih žlezda.... Rekao je da može da živi dugo,da nije rak,ali proveru nije vršio jer kaže da je bolna,pa neće da ga muči
Je l neko imao ovako nešto?
Hvala Bogu s njim je sve u redu i sad, ali tako nekad počnem da umišljam da mu svašta fali, a onda opet,ako se veličina testisa ne menja već 3 godine, rekao je da je to super,i da je sve u redu. Mali je kuca , ima 7 kg
Postavila sam temu,čisto da vidim da li neko ima ovakav slučaj...Hvala unapred, I izvinjavam se ako mesto nije odgovarajuće za temu 😶

Imam kucu, 10 godina je star, mešanac..... Pre 3 godine mu je počeo rasti jedan testis.... Ja ,kao paničar,već sam počela da ga oplakujem jer sam bila sigurna da ima rak, i da neće još dugo...Veterinar mu ja našao neku ranicu između testisa i dao antibiotik. Ta ranica se povukla ,međutim testis je ostao isti, s tim što je mooožda za 3 - 4 milimetra veći danas nego pre 3 godine.On nema nikakvih promena u ponašanju , jako je hiperaktivan kao inače, jede, pije vode...sve ok...
Veterinar je napomenuo da mu dajem svakih par meseci taj antibiotik ,radi pročišćavanja tih nekih žlezda.... Rekao je da može da živi dugo,da nije rak,ali proveru nije vršio jer kaže da je bolna,pa neće da ga muči
Je l neko imao ovako nešto?
Hvala Bogu s njim je sve u redu i sad, ali tako nekad počnem da umišljam da mu svašta fali, a onda opet,ako se veličina testisa ne menja već 3 godine, rekao je da je to super,i da je sve u redu. Mali je kuca , ima 7 kg
Postavila sam temu,čisto da vidim da li neko ima ovakav slučaj...Hvala unapred, I izvinjavam se ako mesto nije odgovarajuće za temu 😶
Мој ти је савет ако ти и даље не да мира тај његов проблем који је имао, да идеш и питаш више ветеринара у различитим амбулантама. Све зависи из ког си града, можда могу да се распитам па и да ти препоручим неког. Једино да чујеш више мишљења ветеринара па сама одлучи даље. Мада ако нема никаквих промена код њега као што ти кажеш нема потребе да се бринеш. Питај још пар њих за мишљење па процени. Лепо је што се бринеш за куцу :heart:

On je seoski pas, dvorišni. Mnogo je. razmažen. Nama u selu uglavnom veterinar dolazi, i jako bi bilo komplikovano da ga vodim jer nije navikao. Rekao je vet da može da ga odstrani, kao, nije to problem, ali kaže da nije problem i da ostane jer. se to dešava kod starijih pasa. On je prvo imao neku kvržicu koja ga je bolela, na toj žili na stomaku, nakon par meseci je ona nestala ali je testis počeo rasti. Ja sad ne znam da li je to povezano bilo. Koga bi mi preporučio u Novom Sadu? ? Znate li nekog.? Vet kaže da sa tim tumorčićem može da živi normalno jer oni miruju.. E da, i ovaj drugi testis bi se malopovećao pa bi onda potpuno nestao... Kao da ga je ovaj drugi usisao. Čitam po negu, može biti i obična infekcija pa da prosto to ostane tako povećano... Ima li vet neki na forumu? Da posavetuje.... Opet kontam, ako miruje 3 godine već, valjda nije ništa opasno, ne znam.... Nisam pametna

Баш због тога што само тај један ветеринар долази некад и можете имати проблема, као што сам ја имао (штене је било заражено штенећаком који је можда и могао да се излечи, али је тај ветеринар у старту дигао руке и није покушао ништа па је куца угинула). Ето ако и ти не видиш да пас има проблема због тога сада, онда без бриге, уколико приметиш неке промене, трк код ветеринара, покушај да транспортујеш некако пса до амбуланте макар на преглед, ако пригусти. Надам се да ће неко од искуснијих овде да ти одговори па да ти буде лакше :D Због оваквих сличних проблема се препоручује кастрација паса, да не би власници имали проблема касније. Ја ти ускоро јављам поруком везано за вета у Новом Саду. Само ти настави да му пружаш љубав и пажњу, то му је најбитније, а он колико видим добро се држи за своје године :mrgreen::mazi:

Da, jako je hiperaktivan uvek bio. Dobri su nam veterinari. Dižu iz mrtvih. I moj je imao štenećak kad smo ga dobili. Tj. Nakon par meseci se pojavio. Ali ga je spasio. Što se tiče imuniteta, kaže da je ekstra. Da nema šanse da se zarazi. Samo, ovo sad.... Samo da nema neku muku kasnije.... 😢Važi, očekujem.... Hvala ti puno 🙂

Evo ga. On i njegova drugarica 💓

Prilozi

• IMG_20200314_193931.jpg
    IMG_20200314_193931.jpg
    100 KB · Pregleda: 13
Хвала вам. Углавном мисле да је куче. А кад чују лавеж а не виде га, мисле да је неки велик пас пошто звучи скоро као ретривер хаха 💓

Back