problem duplih nickova

• Začetnik teme Začetnik teme d1
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Prvo, smatram da naziv teme "problem duplih nickova" nije adekvatan i da bi pre trebalo da se zove "odnos izmedju moderatora i clanova foruma". Ocigledno da svi mi imamo drugacija posmatranja na to kakav bi moderator trebao da bude. Neki smatraju da on treba da cisti "smece" i zavodi red, dok drugi ipak smatraju da bi on trebao da bude neutralan i da PASIVNO resava eventualne probleme na forumu.

Ovde je po meni glavni problem sto se D1 LICNO vezuje za problematike i aktivno sudeluje u njima, to je apsolutno pogresno i on to ne bi smeo sebi da dozvoli. Bio sam na mnogim foruma i iz mog iskustva smatram da moderator u svakom trenutku mora biti tolerantan, objektivan, neutralan ali na prvom mestu KULTURAN i uvek iznad situacije. Ja recimo ne bih mogao takav da budem zbog svoje preke naravi, ali zato nikada i necu zeleti da obavljam posao moderatora jer znam da ga ne bih dobro obavljao.

Sto se mene tice D1 je los moderator. Pritom ne mislim da je los covek vec jednostavno smatram da njegov karakter nije pogodan za posao moderatora. Uveren sam da ce zbog toga i dalje dolaziti u konfliktne situacije sa ostalim clanovima foruma...

I, mislim da problem dvostrukih nick-name-a ne bi mogao da se u stvari ni nazove problemom. Postoji li bilo kakvo objashnjenje na koji nachin neko ko koristi 2 ili vishe nikova shteti bilo kakvoj diskusiji na ovom forumu? Nesrecnom djidju se prebacuje da je i Ruza, a to mi zvuchi kao da mu govorite:"Ti si crnac!", bez ikakvog drugog objasnjenja shta je tu u stvari loshe(dobro, mozda je crnac losha komparacija...). Ja, recimo, priznajem da imam dva nicka, od kojih ovaj koristim iskljuchivo za pisanje pesama mojoj dragoj Nesi, ovaj alias sam reshio da potpuno posvetim tome, jer je probudila moju inspiraciju, dok drugo ime koristim za bilo kakve diskusije na forumu i postavljanje tema. A dok diskutujem sa nekim ne ocekujem nista vise osim da dobijemnagoveshtaj mishljenja vrednog dalje diskusije, i potpuno mi je nevazno ko ga je izrekao, sa one druge strane... Nikad ne mozes da budes siguran sa kim si u kontaktu na forumu... Chak se i iza nekog bezveznozvucheceg muskog imena, kao shto je "Steffan" moze sakriti crnokosa tinejdzerka raskoshnih grudi, josh uvek obolela od himenopatije(iako obicno ta kontraverza ide u suprotnom smeru)...

passenger:
Strasno!!Uzasno me nervira kad ljudi koriste vise nickova i onda sve nas ostale*.Mr X i ja smo pukusali da uradimo nesto dobro i sad je to propalo zbog necijeg cudnog smisla za humor :x

Uf! Pogledao sam u chemu je bio problem sa duplim nickom na vasem topicu i izvinjavam se shto sam pomalo povrshno odgovorio na ovo. Ali, ako neko zeli da se zajeebava, on to moze uraditi dovoljno efikasno i pod jednim nadimkom....

Nemam zivaca da citam sva ova prepucavanja.
Ali i ja preporucujem nekim svojim prijateljima Internet Krstaricu, pa i onima koji nemaju racunar, te se desava i da se neko ne samo prijavi sa mog racunara, nego da ga i dalje koristi... Osim toga, moja firma placa moje Internet sate, te ih i koristi (iste koristim i ja privatno), tako da nas zaista ima vise sa iste adrese...
Osim toga, proveravam i prijateljicine privatne poruke, tako da bi neko sve to mogao dovesti pod sumnju (kao dupli nikovi i sl.), ali nikad mi nije palo na pamet da smo toliko znacajne, te neko i o tome vodi racuna?!
Verovatno ima i onih sa duplim nikovima, ali ne vidim zasto je to tako veliki problem. Uostalom, svako ko je ovde mora racunati sa tim da bi sa druge strane uvek mogla biti samo jedna obicna iluzija... ili prvi komsija.

Problem duplih nickova je stvaran ali ne i strasan. To se ne moze izbeci , jer je veoma lako promeniti isti. Problem je u tome na kakav nacin on ili ona to koristi.
Iako je sumnja postojala , nije me bilo briga jer nisam hteo da prekinem dobro zezanje. Pa ,svi smo zbog zabave ovde a ako uz to mozemo da pomognemo nekome (savetom ...), super.
Problem nastaje kada neko to koristi do te mere da druga strana mora nesto da preduzme.Nisam zeleo da ovako ispadne ali mozda ce neko iz ovoga izvuci pouku. Ovo se odnosi samo na pojedine clanove ,koji ce se prepoznati u svemu ovome.

p.s.I da zahvalim apotekarki i njenom muzu na razumevanju i dobroj intuiciji. Zahvaljujuci njima ovo je bilo toliko zabavno da sam u jednom momentu pozeleo da se nastavi i dalje.

Back