Hellen
Buduća legenda
- Poruka
- 29.969
А она научна теорија о породицама интелектуалаца на коју си се позвала?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
А она научна теорија о породицама интелектуалаца на коју си се позвала?
! .Ja se nisam pozvala ni na kakvu naucnu teoriju,ti si tako "krstila"moj post!
Navela sam uopsteno neke "izvore",odakle se na fakultetima psihologije uci o tome,ali vise sam "govorila" iz prakse!Jel imamo neki problem ovde?Cisto da pitam...ups,profesionalna deformacija,izvinjavam se moderatoru! .

Iritantni/bolni deo anoreksije nije skriven u izgledu ili u fizičkim karakteristikama devojaka, naše telo je jedna divna mašina i ma koliko ga akali lako će naći način da se odbrani i regeneriše, dok je mlado pogotovo..... skriven je u glavi, u negiranju i u ponašanju tih ljudi, njihovim stavovima i njihovim reakcijama i tikovima koje prenose na druge, uglavnom mlađe od sebe..... a sve je to jako iznurujuće.U mom komšiluku ima jedna neuhranjena, prepletena, e sad kako je ona razmišljala ne znam, ali je jednog dana ukapirala da joj nije dobro, pada u nesveset, nemoć, depresija.... i ode kod lekara i kaže joj da mora da se bavi sportom ili će da se raspadne na deliće i krene ona na pilates i boga mi potom i na aerobik, sad baš super izgleda, mršavo ali jako Ja se lično ne uzbudjujem povodom te anoreksije, a ni gojaznosti. I tako, bez obzira na sve, svi mislimo da smo najpametniji.
O kakvom to "prenošenju tikova" govoriš?Ok,zasto cerka nekog doktora ne bi mogla da ima anoreksiju?!Molim vas,prosvetlite me!!!
...I uopste nije cudno sto se to desava u porodicama intelektualaca,koji najmanje vremena imaju za svoju decu u jurcanju za karijerom i ugledom...
Nije cudno sto se desava u takvim porodicama gde je npr. otac doktor!Znas li koliko oni provode vremena sa svojom decom?!I I sta se sve ocekuje od dece takvih roditelja,da budu bar isto uspesni kao oni ako ne i bolji od njih!
Literatura iz klinicke psihologije,psihopatologije,psihologije licnosti...
Fala falaJoj, Lexo, povremeno počinješ da zvučiš kao Patak.O kakvom to "prenošenju tikova" govoriš?
Aha, to što ti nazivaš tikom su kompulsivne radnje. Tik je nekontrolisan pokret dela tela. Kapiram šta hoćeš da kažeš. Kad smo već kod intelektualaca i lekara, ja sam cele zime čuvala devojčicu od 10 godina, oba roditelja su joj lekari, i prvo što su urgirali je da joj redovno dajem da jede, jede ona normalo, bar onaj deo koji provede sa mnom, ali kroz moju i njenu svakodnevnicu imala je često običaj da pomene kako su joj roditelji debeli (što i jesu), izgleda da su oni njen primer odbijanja hrane, drugo, uzor su joj te barbike i bratz lutke, jednom prilikom je meni rekla, "nisi ti debela, nekako si buckasta, ali kad bi malo smršala bila bi kao ova lutka". Ona je dete, ali svašta se njoj mota po glavi posmatrajući okolinu, a dete nema nikakve predispozicije da bude debelo, ovo dvoje se udebelilo na živčanim bazama, ali nikako mi nije uspelo da joj izbalansiram ishranu, krompir meso krompir meso .......ja joj ne dam, ona se žali mami, mama kaže daj joj krompir i do q..., voće ništa, povrće malo I naravno i od njih svako misli da je najpametniji, tim ugađanjima je ustvari kvare, a možda sve treba tako da bude, ..nemam pojma više ništa
Ne izaziva da pomislim "ruzno je", izaziva da pomislim "strasno, kako strasno i tuzno". Kao i slike izgladnele dece u Africi. Ne znam da li je mooguce zastiti decu od sopstvenih zamisli - mozes da se potrudis da objasnis da je vazno da unosi raznovrsnu hranu, da ce tako biti zdraviji i lepsi i sve, ali negde
Deca, a tinejdzeri pogotovu, imaju tu nezgodnu osobinu da ne slusaju savete i da vole sve da iskuse sami....

mozda je i bolje tako.
opet se vracate na izgled kao kljucan. NIJE TAKO!
anorexia nervosa nema veze sa izgledom shvacenim samim po sebi. Razumete me?
To je samo nacin da se potisne nesto drugo.Osobe koje se izgladnjuju radi pomodnosti i cisto radi izgleda, ja licno ne smatram osobama koje boluju od anorexia nervose ili anorexia mentalis gde vam sam naziv govori sta je kljucno. Dusa.