PROANA??????

Hm, ne podstiče se prosto zato što je lako. Danas malo ko ima finansijski gledano problem da sebi nabavi brdo hrane, samim tim jedini razlog zašto se bilo ko ne prežderava danas je kontrola. Jesti je prijatno i lako, nije lako držati dijetu i za to je potrebna snažna samokontrola koju mnogi ljudi nemaju. Divljenje je, verujem, više zbog te samokontrole nego zbog samog izgleda, čak je i koščati izgled promovisan od strane modne industrije u korenu nastao od tog divljenja prema ljudima koji imaju, mogu, vole, a ne rade to. Kao post ili odricanje od seksa, ma bilo kakvo odricanje. Mnogo njih znam koji poste da bi ojačali volju :whistling:

Problem je kada se u tome preteruje.

JA znam mnogo njih koji poste, da bi smrsalai, naravno u vreme posta, sve uz bozju pomoc, radi zadovoljavanja ega..pa uz to idu i u crkvu redovno..kao postim pa sam vernik...a otkud vera? pa da se oslobodim par kila viska.

I mislim da uopste nije tesko ne preterivati u hrani, kao ni u cemu drugom...ja celog zivota izgledam isto..imam 55 kg+-2, a jedem sve sto mi se svidja...i sarme i slatkise, i pihtije i crevca, nekad i slaninicu a i pogacu...prosto jedem sve sto mi se jede, kad mi se jede...

a inace mogu da ne jedem nista po ceo dan...mozda imam blagu anorexiu?:confused:

i nije mi jasno.....kako mogu ljusi iz okoline, osim sto podrzavaju vezbanje karaktera putem izgladnjivanja, da podrzavaju i apsolutno neprivlacan izgled...pa niko se ne pali na zgoljavice...meni je i na tv ogavno kad ih vidim...

JA znam mnogo njih koji poste, da bi smrsalai, naravno u vreme posta, sve uz bozju pomoc, radi zadovoljavanja ega..pa uz to idu i u crkvu redovno..kao postim pa sam vernik...a otkud vera? pa da se oslobodim par kila viska.
Pa to je bio glavni hit u srednjoj školi :lol:
J: Počela si sa postom, je l'? Kako ti ide?
I: Pa dobro, juče sam jela malo ribe, danas zelene jabuke..... sve na vodi, naravno.....
J: I, koliko si smršala??!
I: Pa ne znam, možda kilogram, videćemo za par nedelja tek sam počela.....

:lol: ja ih slušam i povraća mi se..... al' onda, kako da povraćam kad je N još juče pričala o svom ritualu povraćanja :roll: kao šlag na tortu počnu da glume neke velike vernice a ne znaju ko je bio Isus i da li on ima neke veze sa crkvom ili Prvim srpskim ustankom.....

Inače meni se kilaža menja svakodnevno, to je pre svega zbog činjenice da već devet godina puno vremena provodim u putu, nisam nikada bila u domu pa sam se hranila kako i kad sam stigla. Imala sam od 43 do nekih, recimo, 53 kilograma za to vreme, sada imam oko 49 i računam da je to neka idealna kilaža. Al' stvarno mi nikada ne bi palo na pamet da se pred roditeljima izgovaram kako ništa ne jedem jer postim :confused: moja sestra koja je postila iz, prosto, želje da se pričesti, tvrdila je kako se uvek ugoji za vreme posta :lol: jer sprema hranu koju obožava.

Kod mene nije bio slucaj podzavanja. Samo mi nije jasno kakve veze sad post ima sa svim tim. I nije to toliko stvar karaktera, vec...................nesto neuhvatljivo, mnogima, i strucnjacima za ED neshvatljivo....................tako je, kako je.
Samo, iz licnog iskustva, porucujem da izvesne"upute" i komentari cesto vise odmognu nego pomognu. Mnogo je sve to konfuzno.

Pa post ima veze kao izgovor da se ne jede ništa po ceo dan. Tako je lakše izaći na kraj sa, pre svega, roditeljima...

A ovo drugo si u pravu. Koliko mladih ljudi će pročitati ovo i naći "korisne savete" za kako izgubiti što više (kilo)grama za što kraće vreme. Sve gore napisano ne menja njihov pogled na svet i potrebno je na neki način im ponovo dokazati da su lepe(lepi) i sa prosečnom, pa i malo nadprosečnom težinom... da zbog toga neće izgubiti ničiju pažnju već naprotiv...

Ovde na forumu trenutno mogu da navedem dve osobe potencijalne anoreksičare (muško i žensko) >> i pri tom imam pik uglavnom na način na koji razmišljaju, mnogo manje na njihov izgled << i oboje su u ekstrem zapali posle drugog ekstrema.

Čitati postove jednog od njih je prilično iritantno, kada se razveze priča o "idealnoj težini".

Takvi će uvek nastojati i vas da posredno ubede da ste debeli.

Ovde na forumu trenutno mogu da navedem dve osobe potencijalne anoreksičare (muško i žensko) >> i pri tom imam pik uglavnom na način na koji razmišljaju, mnogo manje na njihov izgled << i oboje su u ekstrem zapali posle drugog ekstrema.

Čitati postove jednog od njih je prilično iritantno, kada se razveze priča o "idealnoj težini".

Takvi će uvek nastojati i vas da posredno ubede da ste debeli.

Reci nam ko, ko je, ko je???... Ajde nam reci...:cry:

Allow me to introduce myself. My name, or as I am called by so called "doctors", is Anorexia. Anorexia Nervosa is my full name, but you may call me Ana. Hopefully we can become great partners. In the coming time, I will invest a lot of time in you, and I expect the same from you. In the past you have heard all of your teachers and parents talk about you. You are "so mature", "intelligent", "14 going on 45", and you possess "so much potential". Where has that gotten you, may I ask? Absolutely no where! You are not perfect, you do not try hard enough, further more you waste your time on thinking and talking with friends and drawing! Such acts of indulgence shall not be allowed in the future.

Your friends do not understand you. They are not truthful. In the past, when the insecurity has quietly gnawed away at your mind, and you asked them, "Do I look....fat?" and they answered "Oh no, of course not" you knew they were lying! Only I tell the truth. Your parents, let's not even go there! You know that they love you, and care for you, but part of that is just that they are your parents and are obligated to do so. I shall tell you a secret now: deep down inside themselves, they are disappointed with you. Their daughter, the one with so much potential, has turned into a fat, lazy, and undeserving girl.

:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Ima jos...

Znaci, kad me slog nije strefio! :confused:

Citam Cosmo i procitam tekst o PROANI!!!!
PROud to be ANorexic!
SESTRINSTVU DEVOJAKA OBOLELIH OD ANOREKSIJE!
Radi se o tome da je net pun sajtova koji promovisu anoreksiju kao najbolji stil zivota. Devojke razmenjuju savete o izgladnjivanju, svojoj opsednutosti. Al' to nije sve! Pazi kako im se na jednom od sajtova obracaju za dobrodoslicu::shock:

"Dozvoli mi da ti se predstavim. Moje ime, ono kojim me 'doktori" zovu je Anoreksija. Ali ti me mozes zvati Ana. Nadam se da cemo postati dobri partneri. Od sad ulozicu mnogo vremena u tebe, ali ocekujem isto za uzvrat.
Roditelji i prijatelji ti kazu da si lepa, pametna, odrasla, osoba puna potencijala? Znas da to govore zato sto te vole i nisu objektivni. Trosis svoje vreme sa njima, a oni te lazu. Ali to nigde ne vodi. Ti nisi savrsena i ne trudis se dovoljno. Ali od sada, ja cu ti pomoci da postanes bolja!"

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

"Ana je moja najbolja prijateljica, moja zastita i uteha. Ana kontrolise moj zivot i daje mi snagu da istrajem do cilja. Jedino me ona razume, jedino ona zna koliko sam bezvredna i beskorisna."

:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

Meni ovo zvuci kao sekta! Imaju i narukvice koje sluze kao tajni znak raspoznavanja. Dakle, pitanje je, KO PRAVI TAKVE SAJTOVE I ZASTO????
I sta je to u psihologiji jedne devojke sto je vodi u anoreksiju?????

Mentalni poremecaj,pre svega,onda i fizicki.:think:

sta je u tintari svakog korisnika neta da se ne skida iz sajbera?
molim vas postovani svete
vidim briga je na dugackom lancu
o debelima, o zanemocalima, o anoreksicnima
pomazete svetu

briga je majka

nije obavezno da svi koji su tanani boluju od anoreksije
i povracaju
nije svako ko ima 53kg bolestan
zasto ne gledate prakticnu stranu toga
bar ne smrdi i ne znoji se ko vepar
i ne zauzima mesto u svetu za najmanje tri odrasle nakaze

i da vidim tog kod koga na jedan
ne viri neka bolest iza svega

sta je u tintari svakog korisnika neta da se ne skida iz sajbera?
molim vas postovani svete
vidim briga je na dugackom lancu
o debelima, o zanemocalima, o anoreksicnima
pomazete svetu

briga je majka

nije obavezno da svi koji su tanani boluju od anoreksije
i povracaju
nije svako ko ima 53kg bolestan
zasto ne gledate prakticnu stranu toga
bar ne smrdi i ne znoji se ko vepar
i ne zauzima mesto u svetu za najmanje tri odrasle nakaze

i da vidim tog kod koga na jedan
ne viri neka bolest iza svega

a ko je rekao da je osoba od 53 kile bolesna i povraca i ne jede? :dontunderstand:

Не мислим да је на срамоту. Мени лично је користила (говорим о самој теми, не о појединим постовима) јер нисам имала ни благу представу о томе како се анорексија третира на тим сајтовима.
Имам женску децу, сутра ће копати по интернету и прочитати како је кул носити конфекцијски број 36, и наћи савете како да поврћају после јела...
Боље је да знам све унапред, да знам на време да препознам (злу не требало), а било је и врло корисних личних прича на првим странама...

Back