S_K_V_O
Iskusan
- Poruka
- 6.181
ja slusam :uho:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I da, neko je pitao koji je procenat muskaraca. Sto se tice anorexia mentalis, tu ide nekoliko muskaraca na sto zena, dok za bulimia nervosa taj broj je znatno veci.
Kod mene licno je primaran poremecaj bila anorexia mentalis sa povremenim epizodama prejedanja i povracanja. Klasican model ishrane kod takvih je da se danima ne jede nista, a onda se u jednom navratu pojede nekoliko hiljada kalorija i posle toga sledi pakao.
Što se meni sad jede 300 grama čokolade
A nemam. A mrzi me da idem do kioska, a i nekako mi glupo![]()
Maričičak, reč je bolesnim osobama i reč je upravo o pgrešnoj proceni. Njima treba pomoć. Nije to neko ko ne zna šta treba da radi, već neko ko je izgubio kontakt sa realnošću. Počinješ da mi ličiš na one što na temi o pušenju objašnjavaju kako je pušenje štetno.Svako treba da proceni svoje mogucnosti...
Maričičak, reč je bolesnim osobama i reč je upravo o pgrešnoj proceni. Njima treba pomoć. Nije to neko ko ne zna šta treba da radi, već neko ko je izgubio kontakt sa realnošću. Počinješ da mi ličiš na one što na temi o pušenju objašnjavaju kako je pušenje štetno.
Ovo za anoreksicne je stvarno strasno... ali kad bolje razmislim i ja sam prva srecnija i zadovoljnija kad imam manje kila... vrlo lako skinem ali i nabacim kile...moj momak ne voli kad sam mrsava pa me stalno opominje da jedem... a meni se bas svidja ova kilaza... "svetu se ne moze udovoljiti"
Kako mrsavost tako i gojaznost predstavljaju bolest... ne razumem kad devojka koja ima 20ak godina sebi dozvoli 15,20 i vise kila VISKA... i onda kao nema kompleks, bas je briga sto je debela... ili kazu:"hormonski poremecaj"... a taj horm. poremecaj se hrani sa dve pljeskavice i litrom koka kole, 300 g cokolade itd... dnevno(samo za veceru)...
Kultura je voditi racuna o svom telu...[/QUOTE]
S tom tezom se slazem. Kultura je voditi racuna o svom telu, da bi bilo pre svega zdravo, a zatim i lepo. Zbog sebe i zbog svoje okoline.
Marčičak, ja nisam rekla, nego rekao
ja sam ON![]()
Pa kako si se izvukao?
Ipak, proana sajtovi NISU grupe za podrsku obolelima. To su grupe za podrsku BOLESTI.
Hm, ne podstiče se prosto zato što je lako. Danas malo ko ima finansijski gledano problem da sebi nabavi brdo hrane, samim tim jedini razlog zašto se bilo ko ne prežderava danas je kontrola. Jesti je prijatno i lako, nije lako držati dijetu i za to je potrebna snažna samokontrola koju mnogi ljudi nemaju. Divljenje je, verujem, više zbog te samokontrole nego zbog samog izgleda, čak je i koščati izgled promovisan od strane modne industrije u korenu nastao od tog divljenja prema ljudima koji imaju, mogu, vole, a ne rade to. Kao post ili odricanje od seksa, ma bilo kakvo odricanje. Mnogo njih znam koji poste da bi ojačali voljuInace, smatram i da je preterana debljina problem, narocito ako ugrozava zdravlje i ako se neko iz psihickih problema prejeda. Ali ako se to ne podstice i takvim osobama se niko ne divi, ne vidim zasto bi se podsticalo ovo. (Mada, mozda gresim, sigurno ima pro-fat sajtova gde vam govore kako da se ugojite 30 kilograma za mesec dana jer je to vas izbor...)