Nije poenta u njenom dupetu, vec u tome sto smo sa svih strana preplavljeni samo jednim medijskim "idealom", a to su mrsave, koscate zene. To najmanje zavisi od ishrane, najvise je rec o telesnoj gradji koju, ako nemas kintu za plasticne operacije (a cesto i ako imas) ne mozes da menjas. Samim tim, promovisanje samo jedne telesne gradje je glupo, ali vidim da se mnogi priklanjaju tome. Mozda ovo pricam jer i sama nisam mrsavica (imam normalnu tezinu, ali i guzu J Lo) i znam da cesto dobijam "savete" o tome kako treba da smrsam (a to nije do dobljine), kao da je tako nesto najgora stvar na svetu! Meni se, recimo, dopada kako izgledam. Ali kada imas 15-16 godina, mnogi jednostavno ne mogu a izdrze pritisak.
I onda dobiju anoreksiju i svi se zgrazavaju, ali takodje ti isti (pa dobro, ne svi ali mnogi da), kritikuju zene koje izgledaju kao npr. Beyonce i J Lo i sta znam. A da ne pominjem da u ovoj zemlji cesto ne mozes da nadjes modernu, kvalitetnu, udobnu i lepu odecu ako nosis pantalone iznad 40, recimo (ok, ako nemas kintu). Kao da te velicina 42 automatski osudjuje na vrecaste pantalone i butike za punije dame (gde se prodaju stvari za srednjevecne zene). Pa i na Krsti (jao sad ce da me ubiju i banuju!) postoji clanak o tome sta da radite ako ste mrsave a drugi vas stalno opsedaju kako ste to uspele (i kako da im zlobno odgovorite da i same mogu da budu mrsave da se trude kao vi). Ok, clanak je saljiv, ali ne vidim razlog za tolikom opsednutoscu mrsavoscu. Ima nas svakakvih, i ukusi su zaista razliciti. Ne treba gusiti tu razlicitost, pogotovo begom u veoma opasnu bolest).
PS-Da se razumemo, i zene boluju medijskim slikama o muskarcima. Pogledajte samo bilo koji muski casopis, ne mislim na lov i ribolov. Jasno se porucuje da ne mozete imati srece, novca i dobar seksualni zivot ako ne idete u teretanu i ne radite trbusnjake. I onda momci veruju da je to istina, a i zene pocinju da veruju da im se svidjaju samo nabildovani muskarci... Sto zapravo nije istina (meni su, na primer, bezveze).