PROANA??????

Читам текстове са тих сајтова, па све мислим да је нека зајебанција... Просто не могу да верујем да неко стварно тако живи и размишља!!! :(

Иначе, ја сам својим ћеркама још давно причала о тим појавама и показивала им фотографије анорексичарки... Шта га знаш...:roll:

Читам текстове са тих сајтова, па све мислим да је нека зајебанција... Просто не могу да верујем да неко стварно тако живи и размишља!!! :(
Pa naravno da nije zajebancija kada se onliko devojaka leči i kada ima i smrtnih slučajeva. Ne možeš da veruješ jer je to potpuno iracionalno ponašanje, ali pošto se na perfidan način to propagira kao poželjno i neophodno da bi se bio voljen onda je dalje sve logično, naročito kada imamo u vidu da to sprovode deca u pubertetu kada je želja za dopadanjem najveća.

Ja sam još u šoku od sinoć :eek:

Баш о томе размишљам...
И ко прави те сајтове? Сигурно не девојчице које се боре са болешћу...
Која је њихова сврха?

Citam onaj fading-obsession i podilazi me jeza. Mozda je bolje da nisam ni kliknula link.

Nego gledma njihovu tabelu indeksa telesne mase. Za indekse 19-24 stoji NORMAL (sto je i istina). Ako je to normal, zasto one zele da budu da kazem nenormalne?

Inace, hvala godpodjici14 na linku do "debele" teme, mozda tamo i osvanem ako nije postalo previse svadjalacki.

Hehehe, na toj temi sam shvatila da sam gradjena kao Beyonce... Mozda mi je neki predak Afrikanac, a za to ni ne znam :p

mislim da ih prave osobe koje su takodje bolesne...samo jos dublje...
shvrha je da se povezu u svojoj bolesti...u svojoj patnji...to je jedino mesto gde mogu da podele takve stvari...
'Aj se nadovežem na tebe. :) I ja mislim da one prave te sajtove. Ali ne mislim da je patnja ono što ih veže (to ako izuzmemo devojke koje se leče ili su se lečile), već neverovatno osećanje moći zbog toga što kontrolišu svoje fiziološke potrebe, što su u stanju da sebi dugo vremena uskraćuju hranu. Neka totalno uvrnuta predstava samokontrole, onog ''pobedi samog sebe''.

Globalni je trend da se promovišu životni stilovi koji su po svojoj suštini PROTIV ŽIVOTA u raznim vidovima. Nije samo ovo u pitanju. Ne smem sada da nabrajam da nam tema ne skrene sa pravog puta :mrgreen:, ali svi znamo na šta mislim ;)

Nego gledma njihovu tabelu indeksa telesne mase. Za indekse 19-24 stoji NORMAL (sto je i istina). Ako je to normal, zasto one zele da budu da kazem nenormalne?
Zato sto su one bolesne,psihijatrijski slucajevi.
One ne vide pravu sliku u ogledalu.

Ima i neki poremecaj,ne znam bas kako se to strucno zove u psihijatriji,
kada devojka u ogledalu vidi nakazu,provede zivot u ubedjenju da je izrazito ruzna,
da se ljudi gade njenog lika.
Te osobe neretko zivot provodu zatvorene u kuci,bezeci od ljudi,da ih ne bi ismejavali.

PS. anoreksija je tezak psihicki poremecaj a mi se zrazavamo na estetiku.
Zgražavam se nad propagiranjem takvog životnog stila kao poželjnog. Ta manipulacija mladim i krhkim bićima je ono o čemu govorim. Reč o etici.

(Može neko biti anoreksičan i bez "pro ana" ali to je druga tema kojoj se može prići sa raznih strana uključujući i zdravstveni i estetski)

Poslednja izmena:
Zgražavam se nad propagiranjem takvog životnog stila kao poželjnog. Ta manipulacija mladim i krhkim bićima je ono o čemu govorim. Reč o etici.

(Može neko biti anoreksičan i bez "pro ana" ali to je druga tema kojoj se može prići sa raznih strana uključujući i zdravstveni i estetski)

Mislim da se ne propagira nego je takav stav u opisu bolesti.
Ko ga propagira, drzava?

If you're talking about celebrities, make sure to mention how you think Calista Flockhart is too thin and that you think Kate Winslet is gorgeous. Praise fat and people will never guess that you're starving yourself into thinness.
:dash:

Zaebane ove klinke...

'Aj se nadovežem na tebe. :) I ja mislim da one prave te sajtove. Ali ne mislim da je patnja ono što ih veže (to ako izuzmemo devojke koje se leče ili su se lečile), već neverovatno osećanje moći zbog toga što kontrolišu svoje fiziološke potrebe, što su u stanju da sebi dugo vremena uskraćuju hranu. Neka totalno uvrnuta predstava samokontrole, onog ''pobedi samog sebe''.
moguce...
pitala je neka devojka jednu izlecenu zasto se udruzuju u tzv. sestrinstva, ako ih ona, ustvari, podrzavaju u citavom naumu...pa je tako nekako odgovorila...jer one istovremeno pate, fizicki i psihicki...
a videla sam i video klipove gde one drze predavanja...

mislim i da drustvo moze samo da u manjoj meri doprinese povecanju bas poremecaja ishrane...ali da on u svojim najekstremnijim vidovima, u kojima mrsaju do trideset i nesto kila, ne nastaje manipulacijom naivne dece...vec zbog bolesti...koja bi se u drugacijim okolnostima ispoljila na ovaj ili onaj nacin...

Poslednja izmena:

Back