Priveden čuveni nastavnik glume Mika Aleksić, učenice ga optužile za silovanje

"Silovatelj poput Aleksića sedi s Vučićem i svi ćute"
"Ono što bi sada, kad se lavina već pokrenula, bilo najučinkovitije, jeste da ove hrabre mlade žene motivišu i druge devojke koje su zloupotrebljene i koje ćute zbog moći, imena i položaja svojih zlostavljača. Jer, ima među njima još Iva i Milena. Njih dve i ostale devojke koje su stisle petlju da progovore, trebalo bi da dopru do njih i ohrabre ih da dostojanstveno progovore, jer onda zaista nisu same", rekao je za Nova.rs Sergej Trifunović o slučaju Miroslava Mike Aleksića.

Miroslav Mika Aleksić FOTO: Printscreen/YouTube

Sergej je tako pružio podršku mladoj glumici Mileni Radulović i ostalim koleginicama koje su optužile profesora glume Miroslava Miku Aleksića za silovanje i nedozvoljene polne radnje nad njima. On smatra da su devojke ohrabrile i druge žrtve, kojih je danas mnogo, da konačno progovore o nasilju bez imalo stida i srama. Međutim, Trifunović ističe da Aleksić nije i jedini kome treba suditi svoje učenice, te da se slične stvari, kao u njegovoj školi glume, dešavaju i u drugim sferama društva koja su usko povezana sa srpskim funkcionerima.

- Ovde nije u pitanju samo Mika Aleksić ili šta uraditi samo sa njegovom glavom. Šta je takođe sa Simom Spasićem, čovekom koji je silovao svoju ženu i ošišao je nožem, a potom se na suđenju pojavio u majici na kojoj stoji natpis "Nije silovanje ako ti je žena"?! I takav čovek onda stoji rame uz rame sa predsednikom države - istakao je Trifunović, potom se osvrćući i na ostale političke moćnike.

- Kroz istu čaršiju, godinama provejavaju glasine o "bunga-bunga" žurkama koje u spa-centru "Cezar", u vlasništvu Dragana Simovića, Dačićevog savetnika, organizuju ljudi sa političkog vrha. Iste takve glasine kolaju o klubu "Tigar" u Jagodini, u vlasništvu Dragana Markovića zvanog Palma - kaže Sergej i podvlači da je svim srcem uz Milenu Radulović i Ivu Ilinčić.
Sergej Trifunović FOTO: ATA Images/Antonio Ahel

- Ono što bi sada, kad se lavina već pokrenula, bilo najučinkovitije jeste da ove hrabre mlade žene motivišu i druge devojke koje su zloupotrebljene i koje ćute zbog moći, imena i položaja svojih zlostavljača. Jer, ima među njima još Iva i Milena. Njih dve i ostale devojke koje su stisle petlju da progovore, trebalo bi da dopru do njih i ohrabre ih da dostojanstveno progovore jer onda zaista nisu same. Devojčice koje nisu deo javnog života razmišljaju: "Lako je njima, one su glumice, a ko će mene da zaštiti i kome ja da se obratim". O tome se radi. I to jeste najveći problem. Gomila devojčica koje su bile zlostavljane, ćute negde u Pirotu, Nišu, Jagodini, drugim gradovima i selima. Zbog njih bi Iva, Milena i ostale devojke trebale da se javno založe i da objasne i tim devojčicama da nisu same - zaključio je Trifunović

Koliko je tebe sa 17 godina mogla izmanipulisati neka teta (da ne kažem čiko...), a koliko danas kad si zreliji...
Govorimo o mentalnoj nadmoći odrasle osobe nad detetom...Ovde konkretno je mogao im to predstaviti i kao "vežbu" za posebne poverljive uloge...

...

Да тебе са 17 година,у школи силује нека тета (да не кажем чико) и то више пута, да ли би наставио да одлазиш на њене/његове часове ?
Што се менталне надмоћи одрасле особе над дететом тиче,шта је са менталном надмоћи родитеља ? Претпостављам да сваки родитељ учи своје дете да му се обрати ако има неки проблем или ако га неко малтретира.

Да тебе са 17 година,у школи силује нека тета (да не кажем чико) и то више пута, да ли би наставио да одлазиш на њене/његове часове ?
Што се менталне надмоћи одрасле особе над дететом тиче,шта је са менталном надмоћи родитеља ? Претпостављам да сваки родитељ учи своје дете да му се обрати ако има неки проблем или ако га неко малтретира.

Veliki kamen spoticanja je činjenica da se skoro niko od dece (3.000) nije obratio roditeljima... imam osečaj da su devojke ćutale i zato što su roditelji "uložili" veliki novac u tzv. "edukaciju" buduće slavne glumice, ali i zbog zaslepljenosti željom da se upišu na famozni FDU pošto-poto... iz svega što je do sada napisano po brojnim medijima više je nego jasno da deca nisu imala poverljiv odnos prema roditeljima, što je poražavajuće... isto tako je poražavajuće da su roditelji bez provere ostavili svoju decu NN osobi da ih godinama edukuje... Za takvo ponašanje roditelja nemam ništa lepo da kažem...naročito zato što živimo u zemlji gde se zna da svaki balkanski poslodavac sa punim pravom seksualno iskorišćava radnice koje mu se dopadaju...gde svaki mastan i smrdljiv kreten može da maltretira i siluje sa punim pravom i nekažnjeno koga hoće...gde i danas svaka glumičica širi noge od šofera pa do režisera da bi dobila ulogu sa dve rečenice...
Znamo da od te armije dece, kada se proveri, probere, za samo 10-20 njih može da se kaže da su talentovana za glumu... svi ostali su mali majmunčići koji će zamišljati da su vanserijski... Znamo da se svake godine oko 400 "talentovanih" prijavi na FDU, ali da se svega 12 talentovanih primi...

Očigledno da su roditelji imali "pametnija" posla od toga da svoje dete prepuste Miki, Žiki, Lazi i Mikinoj ženi...
Skoro da se ni ne čudim svemu ovome... Sada se javlja isfolirano društvo koje koristi aferu da bi podsetilo ostale da su živi... Da li treba da verujemo da će nemoral koji se odomaćio u svakoj pori ovog društva biti izbrisan ovom aferom?

Da li smemo da priznamo sebi da ne postoji te gvozdene metle i te reke koje bi počistile i isprale Augijeve
štale srpske kaljuge?

svakako da ima i roditelja koji zele da ispune svoje neispunjene snove

ali ima i onih koji zele dobro svojoj deci , zele deci lepsi zivot nego sto su oni imali

ima i onih koji guraju decu na sve strane ,opterecuju decu iz njima znanih razloga , hoce dete glumca pevaca i sportistu.

moje dete je islo na fudbal 2 god, video sam da mu nesto ne odgovara , pitao ga posle nekog vremena dal zeli da ide i dalje ,

nije hteo , nije bas bio ni talentovan, prestao je da ide.

da je bio talentovaniji mozda bih ga pritiskao jos malo ali ne previse.

Ево погледајте човека - гледа вас право у очи а ЗЕНИЦЕ СУ МУ ПОДИГНУТЕ И ВИДИ СЕ ДЕО БЕОЊАЧА - ако питате било ког стручњака рећи ће вам да са овом особом нешто није у реду.

Pa realno i on i ta kao glumica ostavljaju ocajan utisak.

svakako da ima i roditelja koji zele da ispune svoje neispunjene snove

ali ima i onih koji zele dobro svojoj deci , zele deci lepsi zivot nego sto su oni imali

ima i onih koji guraju decu na sve strane ,opterecuju decu iz njima znanih razloga , hoce dete glumca pevaca i sportistu.

moje dete je islo na fudbal 2 god, video sam da mu nesto ne odgovara , pitao ga posle nekog vremena dal zeli da ide i dalje ,

nije hteo , nije bas bio ni talentovan, prestao je da ide.

da je bio talentovaniji mozda bih ga pritiskao jos malo ali ne previse.
Ja sam svoje dete obezbedio ne mora nista da radi ni da zavrsi,nek se bavi samo sportom ,ako hoce na dif nesto neki kurs ok,daj boze da ne zeli u grad nego na selu da zivi

Ja sam svoje dete obezbedio ne mora nista da radi ni da zavrsi,nek se bavi samo sportom ,ako hoce na dif nesto neki kurs ok,daj boze da ne zeli u grad nego na selu da zivi
ne valja da bas sve dobije na tacni

treba da ima neke zelje i planove

da nesto voli pa da otvori recimo prodavnicu toga,il da slika, ili bilo sta

da zanima telo i um

Drk'o pred devojčicama od 22 godine sa dlačicama i menzisom....

...a one iz poštenih kuća pa plakale
Ali izlazile nisu

Znači plakale od sreće

0_400x0.jpg

Tako sam ja i moja tri ortaka uz pivo...
Plakali dok ga je devojčica drpala i trljkala po fitilju... Drpaj sestro neće se pocepa kroz suze reče moj ortak... I vršnjak mi plakao isto...

Veliki kamen spoticanja je činjenica da se skoro niko od dece (3.000) nije obratio roditeljima... imam osečaj da su devojke ćutale i zato što su roditelji "uložili" veliki novac u tzv. "edukaciju" buduće slavne glumice, ali i zbog zaslepljenosti željom da se upišu na famozni FDU pošto-poto... iz svega što je do sada napisano po brojnim medijima više je nego jasno da deca nisu imala poverljiv odnos prema roditeljima, što je poražavajuće... isto tako je poražavajuće da su roditelji bez provere ostavili svoju decu NN osobi da ih godinama edukuje... Za takvo ponašanje roditelja nemam ništa lepo da kažem...naročito zato što živimo u zemlji gde se zna da svaki balkanski poslodavac sa punim pravom seksualno iskorišćava radnice koje mu se dopadaju...gde svaki mastan i smrdljiv kreten može da maltretira i siluje sa punim pravom i nekažnjeno koga hoće...gde i danas svaka glumičica širi noge od šofera pa do režisera da bi dobila ulogu sa dve rečenice...
Znamo da od te armije dece, kada se proveri, probere, za samo 10-20 njih može da se kaže da su talentovana za glumu... svi ostali su mali majmunčići koji će zamišljati da su vanserijski... Znamo da se svake godine oko 400 "talentovanih" prijavi na FDU, ali da se svega 12 talentovanih primi...

Očigledno da su roditelji imali "pametnija" posla od toga da svoje dete prepuste Miki, Žiki, Lazi i Mikinoj ženi...
Skoro da se ni ne čudim svemu ovome... Sada se javlja isfolirano društvo koje koristi aferu da bi podsetilo ostale da su živi... Da li treba da verujemo da će nemoral koji se odomaćio u svakoj pori ovog društva biti izbrisan ovom aferom?

Da li smemo da priznamo sebi da ne postoji te gvozdene metle i te reke koje bi počistile i isprale Augijeve
štale srpske kaljuge?

Претпостављам да се један број деце обратио родитељима, а да су они, или исписали дете из "школе" или на неки начин релативизовали случај.Тешко да се од неколико хиљада деце ни једно није обратило родитељима.Е сад,зашто родитељи нису реаговали на адекватан начин то је питање за њих.
Намерно ово школа стављам под наводнике јер да би нешто било школа мора имати дозволу за рад Министарства просвете,одобрени план рада,учитељски и наставни кадар, и још пуно тога.Тако да родитељи нису слали децу у школу већ на неки курс
Иначе колико сам читао ова "школа" је била нека врста предуслова за упис на ФДУ на који се уписује мали проценат оних који нису деца глумаца,или неко са дебелим везама.Лично познајем неколико њих који су више пута безуспешно покушавали.
Претпостављам,мада нисам упућен,да су колале приче да ако хоћеш да упишеш ФДУ мораш код Мике на часове.

Претпостављам да се један број деце обратио родитељима, а да су они, или исписали дете из "школе" или на неки начин релативизовали случај.Тешко да се од неколико хиљада деце ни једно није обратило родитељима.Е сад,зашто родитељи нису реаговали на адекватан начин то је питање за њих.
Намерно ово школа стављам под наводнике јер да би нешто било школа мора имати дозволу за рад Министарства просвете,одобрени план рада,учитељски и наставни кадар, и још пуно тога.Тако да родитељи нису слали децу у школу већ на неки курс
Иначе колико сам читао ова "школа" је била нека врста предуслова за упис на ФДУ на који се уписује мали проценат оних који нису деца глумаца,или неко са дебелим везама.Лично познајем неколико њих који су више пута безуспешно покушавали.
Претпостављам,мада нисам упућен,да су колале приче да ако хоћеш да упишеш ФДУ мораш код Мике на часове.
Eva Ras je prokomentarisala juče da je upis za netalentovane na FDU koštao 10.000.- do 20.000.- evra... bilo je i takvih,naravno koji su platili i to je bila javna tajna... Inače, deca nekih viđenijih glumaca su po pravilu netalentovani, retko ko izađe iz senke svog roditelja... Eto i to je slika koliko su i glumci snobovi, te zamišljaju da su posebni... Lično mislim da je kod nas biti glumac jedna veeelika bolest...Kod nas sada ima par glumaca koji su jedva dobri, svi ostali glumataju...čitave generacije glumataju...
Tako da, Mika je proizvodio klince da bi glumatali... i za to uzimao ogromne paruštine. Uostalom, treba da prođe bar 20 godina rada u pozorištu da bi se izgradio (ili ne) glumac... Gradi ga reditelj... kojih mi btw - nemamo - dobrih... (Čast izuzecima, samo njih par...)

Eva Ras je prokomentarisala juče da je upis za netalentovane na FDU koštao 10.000.- do 20.000.- evra... bilo je i takvih,naravno koji su platili i to je bila javna tajna... Inače, deca nekih viđenijih glumaca su po pravilu netalentovani, retko ko izađe iz senke svog roditelja... Eto i to je slika koliko su i glumci snobovi, te zamišljaju da su posebni... Lično mislim da je kod nas biti glumac jedna veeelika bolest...Kod nas sada ima par glumaca koji su jedva dobri, svi ostali glumataju...čitave generacije glumataju...
Tako da, Mika je proizvodio klince da bi glumatali... i za to uzimao ogromne paruštine. Uostalom, treba da prođe bar 20 godina rada u pozorištu da bi se izgradio (ili ne) glumac... Gradi ga reditelj... kojih mi btw - nemamo - dobrih... (Čast izuzecima, samo njih par...)
Није крив ни Пера ни Мика што кретени дођу до лаке лове, направе неку лоповску шему, а онда паре како дођу тако и оду, заврше код Мике, није их Мика био по ушима да му плаћају снобови полуписмени.

Нико нормалан не би отишао по другу туру.

Sasvim je jasno da je prijava protiv ovog elitnog, kako naslov kaze cuvenog srpskog profesora i vaspitaca, kao sto ih ima na vecini fakulteta, instituta, bolnica, da ne govorim o vojnim i drzavnim organima, tempirana i organizovana. Da su mediji pripremljeni kadrovsk kao i pravosudje, sa ciljem promene nacina razmisljanja.
Meni sve to lici na okretanje elite protiv elite i sasvim opravdano razbijanje klanova elite u osnovi.
Dakle ovo je dobra prilika da se drustvo okrene protiv negativne selekcije, nasilja i kriminala koji su postali normalnost ovog drustva.
Zato treba podrzati ove zene, bez obzira sto cela prica smrdi.

Back