Privatni posao

• Začetnik teme Začetnik teme goda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pokrenes neki job na crno pa kad se navatas para nadjes nacin da legalno nastavis a sa malim porezima i doprinosima...

E sad jedno je ako hoces da radis neki zanat.. a drugo ako bi neke doo trgovine trange frange... za te trgovine to treba trziste odnosno politicke veze u gradu u kojem si, pokrajini, republici.

Najbolje je raditi nesto sto retko ko radi i naplacivati skupo radni sat...

Recimo frizer pasa, kovac, i slicno... cim vidis da od nekog posla nemas bar 1000 eur mesecne zarade to batali... ne isplati se.

Pokrenes neki job na crno pa kad se navatas para nadjes nacin da legalno nastavis a sa malim porezima i doprinosima...

E sad jedno je ako hoces da radis neki zanat.. a drugo ako bi neke doo trgovine trange frange... za te trgovine to treba trziste odnosno politicke veze u gradu u kojem si, pokrajini, republici.

Najbolje je raditi nesto sto retko ko radi i naplacivati skupo radni sat...

Recimo frizer pasa, kovac, i slicno... cim vidis da od nekog posla nemas bar 1000 eur mesecne zarade to batali... ne isplati se.

Pojma nema jesam li u pravu ali i ja tako vidim:

OK. Ovi sto predlazu sverc i kvantas.. ne ide to. I za to sve su potrebne politicke veze u opstini ili vise.

Nisam mislio neki kriminalni poso i sam sam protiv kriminala.Doduše i raditi u sivoj ekonomiji je manje više kriminal.Svejedno narod mora od nečega da živi i ukoliko neko ima prilike da pošteno radi onda je to puno manje kriminalno.

Nisam mislio neki kriminalni poso i sam sam protiv kriminala.Doduše i raditi u sivoj ekonomiji je manje više kriminal.Svejedno narod mora od nečega da živi i ukoliko neko ima prilike da pošteno radi onda je to puno manje kriminalno.

A ne. U Srbiji siva tj crna zona uopste niej kriminalna. Pa ne mislis valjda da je legalno sto nasa nesposobna drzava koja gleda da te na svaki nacin ugusi, nastoji da ti skine kozu s ledja da bi dala zarade stotinama hiljada retarda koji je cine?

Pogledaj ko su nam sudije, tuzioci, policajci, nacelnici pa ces videti olosa biblijskih razmera.

Ne. Porez Srbiji ne treba placati nikako ako se moze. I ko moze gleda da ga sto manje plati. Jer je drzava Srbija neprijatelj srpskog naroda a tako i svojih preduzetnika. Srpska drzava je tumor srpske nacije i nikako je ne treba hraniti.

Zato sam ja i pokrenuo pitanje osnivanja firme u inostranstvu. Ja bih radije Madjarskoj, Islandu ili Japanu placao porez, Tunguziji, nego Srbiji. Jer je upravo ta srpska drzava zasluzna za prljavstinu svakog aspekta srpskog naroda. Za prljavstinu institucija, morala, kulture, medija, ekonomije, zakona itd.

Samo najveci izdajnik i olos moze da placa porez Srbiji ako ne mora.

Za pare ne brinite, para nema.
Posao se sigurno moze nekako naci, kad pogledam ko sve radi i prima platu siguran sam da moze.
Ali kako?
-Podignes nenamenski potrosacki (onaj sa nehumanom kamatom) kredit i munes sve te pare teci da te uvali u svoju firmu, koja je od osamdesetdruge u stecaju;
-Kupujes oglase i redovno zoves? Ovo je minimum osmocasovno neplaceno radno vreme, svako ko se ovim bavi treba da od zavoda trazi staz, jer ce pored oglasa i sa telefonom docekati penziju.
-Registrujes firmu i zaposlis se u njoj, i budes gazda i budes srecan sve do sledeceg oktobra, kada ce ti drzava poslati resenje koliko si joj duzan, retroaktivno sa uracunatim kamatama; al nije greda, dan na mardelju je 700 dindzi, taman da redovno pokrivas bankarske kamate i da nikada ne izadjes. Tamo kazu ima posla za sve.
-Zaposlis se kao kasirka u maksiju, radis 3 sata dnevno vise od ugovorenog, za svaki nevazeci slip ili cek placas iz svog dzepa, i na kraju svakog meseca ladno nisi duzan ni dinara, saldo nula;
-Posto sam sebi popravljas kompjuter, izlepis sve bandere u kraju da popravljas kompjutere. Posle mesec dana shvatis da i svi ostali sami popravljaju kompjutere, i da su te zvali samo oni koji su bas zabrljali i neki deo nepovratno unistili.
-Das oglas da cuvas decu? Deca su jos od devedesetih na splavovima, naoruzana.
-Setis se uze i dalje familije i pokusas da im uvalis amway, gem, grawe, kirbi, ili bilo koju drugu piramidalnu kozmetiku. Ali oni su presusili jer im je neko slican tebi vec oteo pare prodajuci im nista.
-Uclanis se na sajtove za pronalaznje posla i oni ti nadju sjajan posao, al da prva tri meseca volontiras. Cetvrti mesec platu dajes onome ko ti je nasao posao, petog meseca si ponovo na infostudu trazeci posao, jer su na tvoj posao dosli novi volonteri.
-Prijavis se na zavod za zaposljavanje? Ej, ZAVOD ZA ZAPOSLJAVANJE !!! Jedino koga su oni zaposlili su sluzbenici tog zavoda.

Poslednja izmena:
A ne. U Srbiji siva tj crna zona uopste niej kriminalna. Pa ne mislis valjda da je legalno sto nasa nesposobna drzava koja gleda da te na svaki nacin ugusi, nastoji da ti skine kozu s ledja da bi dala zarade stotinama hiljada retarda koji je cine?

Pogledaj ko su nam sudije, tuzioci, policajci, nacelnici pa ces videti olosa biblijskih razmera.

Ne. Porez Srbiji ne treba placati nikako ako se moze. I ko moze gleda da ga sto manje plati. Jer je drzava Srbija neprijatelj srpskog naroda a tako i svojih preduzetnika. Srpska drzava je tumor srpske nacije i nikako je ne treba hraniti.

Zato sam ja i pokrenuo pitanje osnivanja firme u inostranstvu. Ja bih radije Madjarskoj, Islandu ili Japanu placao porez, Tunguziji, nego Srbiji. Jer je upravo ta srpska drzava zasluzna za prljavstinu svakog aspekta srpskog naroda. Za prljavstinu institucija, morala, kulture, medija, ekonomije, zakona itd.

Samo najveci izdajnik i olos moze da placa porez Srbiji ako ne mora.

Ja sam daleko od Srbije i nemam takve probleme kao Vi recimo sa poreskom upravom.Ja bi recimo drage volje plaćao porez u Srbiji ali je problem što poreska služba ne ceni naš novac-verovatno misli da su "šugave".Što se tiče samog posla njega ima više u Srbiji nego u CH.

Ja sam daleko od Srbije i nemam takve probleme kao Vi recimo sa poreskom upravom.Ja bi recimo drage volje plaćao porez u Srbiji ali je problem što poreska služba ne ceni naš novac-verovatno misli da su "šugave".Što se tiče samog posla njega ima više u Srbiji nego u CH.

Aj sad elaboriraj to ima vise posla u Srbiji :)

Verovatno zeli da kaze da posla ima na pretek za one koji zele da rade po 12 sati za 25 000 dinara.

Da tvrdim da posla ima tačno je,o prama i radnom vremenu nikada nisam govorio.Davno nisam u Srbiji moguće da ima i takvih koji rade po 12 sati za 25 000 dinara.Meni je poznato samo šta sam ja plaćao a to je 10 franaka na sat.I sada bi platio toliko ali se takvi teško nalaze da hoće i da znaju.
Znate jedno bez drugo ne ide.

Da tvrdim da posla ima tačno je,o prama i radnom vremenu nikada nisam govorio.Davno nisam u Srbiji moguće da ima i takvih koji rade po 12 sati za 25 000 dinara.Meni je poznato samo šta sam ja plaćao a to je 10 franaka na sat.I sada bi platio toliko ali se takvi teško nalaze da hoće i da znaju.
Znate jedno bez drugo ne ide.

To i kazem, niko nije "glup" pa da radi ispod neke granice, cim ne mozes da nadjes to znaci da je plata koju nudis niska.

Back