hakim bej
Elita
- Poruka
- 16.476
Za pare ne brinite, para nema.
Posao se sigurno moze nekako naci, kad pogledam ko sve radi i prima platu siguran sam da moze.
Ali kako?
Podignes nenamenski potrosacki (onaj sa nehumanom kamatom) kredit i munes sve te pare teci da te uvali u svoju firmu, koja je od osamdesetdruge u stecaju;
Kupujes oglase i redovno zoves? Ovo je minimum osmocasovno neplaceno radno vreme, svako ko se ovim bavi treba da od zavoda trazi staz, jer ce pored oglasa i sa telefonom docekati penziju.
Registrujes firmu i zaposlis se u njoj, i budes gazda i budes srecan sve do sledeceg oktobra, kada ce ti drzava poslati resenje koliko si joj duzan, retroaktivno sa uracunatim kamatama; al nije greda, dan na mardelju je 700 dindzi, taman da redovno pokrivas bankarske kamate i da nikada ne izadjes. Tamo kazu ima posla za sve.
Zaposlis se kao kasirka u maksiju, radis 3 sata dnevno vise od ugovorenog, za svaki nevazeci slip ili cek placas iz svog dzepa, i na kraju svakog meseca ladno nisi duzan ni dinara, saldo nula;
Posto sam sebi popravljas kompjuter, izlepis sve bandere u kraju da popravljas kompjutere. Posle mesec dana shvatis da i svi ostali sami popravljaju kompjutere, i da su te zvali samo oni koji su bas zabrljali i neki deo nepovratno unistili.
Das oglas da cuvas decu? Deca su jos od devedesetih na splavovima, naoruzana.
Setis se uze i dalje familije i pokusas da im uvalis amway, gem, grawe, kirbi, ili bilo koju drugu piramidalnu kozmetiku. Ali oni su presusili jer im je neko slican tebi vec oteo pare prodajuci im nista.
Uclanis se na sajtove za pronalaznje posla i oni ti nadju sjajan posao, al da prva tri meseca volontiras. Cetvrti mesec platu dajes onome ko ti je nasao posao, petog meseca si ponovo na infostudu trazeci posao, jer su na tvoj posao dosli novi volonteri.
Prijavis se na zavod za zaposljavanje? Ej, ZAVOD ZA ZAPOSLJAVANJE !!! Jedino koga su oni zaposlili su sluzbenici tog zavoda.
Posao se sigurno moze nekako naci, kad pogledam ko sve radi i prima platu siguran sam da moze.
Ali kako?

Poslednja izmena: