Pristojna ponuda

Zasto mi se svideo roman? Prvo, zenski stil pisanja mi je prijao za promenu, kazem zenski, namerno , jer to podrazumeva za mene akcenat na prenosenju emocije , i to suptilne emocije u ovom slucaju, ne znam da li bi rec melanholija bila prava,ali lisene svake patetike, sto je kod mene uvek plus! Likovi su mi simpaticni i razradjeni su psiholoski taman koliko treba, da osetimo njihovu nedorecenost i neizvesnost sudbine koja ih je snasla, ali im i predstoji! Naravno, nista nije ni skroz crno, ni skroz belo, bas kao i u zivotu, tako i likovi prolaze kroz mesavinu jednih i drugih, ali imaju svoje “momente”, kako ja to zovem. Istorijsko-politicki okvir price ostaje samo okvir , pozadina , sto je za moj ukus opet plus, vise volim da citam knjige u kojima je akcenat na psihologiji i emociji likova , nego obrnuto! Lako pero ovog zenskog stila me je zanelo da ga procitam u jednom dahu, i nijednog trenutka mi nije bilo dosadno! Dopao mi se i humor ( npr. kad Sofija izadje na na prozor, a klinci joj se smeju , jer joj se vide sike! hi,hi,hi...ili kad Bogoljub krene o Milosevicu...dobro, de, to mi je malo manje smesno!) koji tu i tamo provejava, ja bih mozda licno dodala vise psovki (hi!hi!), ali to bi mozda pokvarilo ovaj “meki” stil nase Komsinise! I s obzirom da joj je ovo prvi roman, ja osecam potrebu da joj pruzim svu mogucu podrsku , jer znam kako je tesko osmeliti se na pisanje i to jos u ovim ludim vremenima, pa to jos dati u stampu i razgolititi se pred svetom! SAMO NAPRED KOMSIKA!

:D :D :D

Mnogo vam hvala: zato shto chitate, pa ste josh napravile ovde neku vrstu javnog chitanja i diskusije.
Hvala vam svima od srca.
Divlja, hvala na ovoj kritici (namerno je tako nazivam, jer ti si dovoljno i obrazovana i kompetentna za to; znam sluchajno :wink: shta vas uche na fakultetu), a posebno hvala na podrshci, jer to shto si rekla o teshkocama u ovoj vrsti aktivnosti - zaista je tako. Bar za mene.
Shta da vam kazem?
Srecna sam, odushevljena, ne mislim i dalje (kao shto nisam ni ranije) da sam neki vrsni pisac, ali ovo je za mene velika potvrda da nisam bash totalno izmashila temu svog zivota.
Ljubim vas i pozdravljam sve.
Mushki se josh ne oglashavaju, to me pomalo brine, ali verujem da hoce - izdrzacu ja sve. :wink:

Celt:
Komshinica:
Mushki se josh ne oglashavaju, to me pomalo brine, ali verujem da hoce - izdrzacu ja sve. :wink:

Cekaj, tek sam prvi put procitao. Kada zavrsim sedmi (nista licno, standardni drill za sve knjige), onda cu da pisem o utiscima :wink:
Veoma cenim studioznost i analitichnost.
Samo napred!
Pazi da ne nauchish napamet ili se (ne daj Boze) poistovetish sa nekim od likova.
Pozdrav i hvala ti shto chitash.

Da... roman zaista mami na čitanje u jednom dahu!
Od Milene, Mihajla, Jelene, Vukašina i... Neše, u predvorju priče, kad nekako progutaš taj grč razneženosti i razbistriš pogled... već sa prvim gutljajima... i pelin porodice Janković postaje nekako pitak.
Vremensko-prostorni okvir samo nenametljivo boji životne događaje neophodnom razumljivošću. Rečenica - lagana a živa, opisi titravi i sočni, dijalozi šarmantno jednostavni... Skoro do potpuno gubi se utisak pripovedanja i sve postaje živopisna ispovest samih junaka.
Priča... kao nektar klizi niz grlo, bez imalo teskobe i... tek u stomaku... počinje da peče!
...
Još uvek se osećam nedovoljno sposobnom da na pravi način dočaram ukus emocija koje je čitanje ovog romana uzburkalo u meni. Na trenutke... baš kao da me opkoli sepia mastilo...

Autoru romana ne dajem samo podršku da nastavi... već i najiskrenije čestitke za NJEN ROMAN_prvenac. Prvoobjavljeni, ali svakako ni nalik tek nevešto prvonapisanom. Ovo je delo ZRELOG PISCA.

Poštovanje 8)

Pročitala sam je zaista u jednom dahu.
Kada pisac ima realno životno iskustvo u ulogama kćerke, sestre, majke i supruge onda su njeni likovi životni i njihovi postupci razumljivi i logični čak i kada to nisu. Strpljiva i tolerantna dominacija življenog života nad teorijama čini delo bliskim čitaocu.
Kako si opisala Sofijino stanje nakon raskida, bedak me uhvatio kao da imam 17 godina. :oops:
Odnos Nadežde prema Bogoljubu - ko da gledam svoju babu i dedu. :roll:
Teodorino prepuštanje Saši - događa se... :wink:
Odličan prikaz različitih vremena,istorijskih zbivanja i sudbina običnih ljudi koji ne kreću od nule već iz nekog emotivnog minusa.
Ono što bih volela da sam pročitala je i kako je Teodora upoznala svog muža i kako su se Lazar i Mira ponovo spojili, ali verujem da si htela da izbegneš padanje u provodadžijsko-ljubavne teme :wink:
Sofija je najživlji lik, reakcije su joj dečije, osećanja prava ženska, slovenska,lako je prepoznati bar po jednu takvu osobu u svačijem životu koja se voli i za koju se strepi i brine.
Sve u svemu, hvala ti, baš je bilo prijatno. :D

apotekarka:
Pročitala sam je zaista u jednom dahu.
Kada pisac ima realno životno iskustvo u ulogama kćerke, sestre, majke i supruge onda su njeni likovi životni i njihovi postupci razumljivi i logični čak i kada to nisu. Strpljiva i tolerantna dominacija življenog života nad teorijama čini delo bliskim čitaocu.
Kako si opisala Sofijino stanje nakon raskida, bedak me uhvatio kao da imam 17 godina. :oops:
Odnos Nadežde prema Bogoljubu - ko da gledam svoju babu i dedu. :roll:
Teodorino prepuštanje Saši - događa se... :wink:
Odličan prikaz različitih vremena,istorijskih zbivanja i sudbina običnih ljudi koji ne kreću od nule već iz nekog emotivnog minusa.
Ono što bih volela da sam pročitala je i kako je Teodora upoznala svog muža i kako su se Lazar i Mira ponovo spojili, ali verujem da si htela da izbegneš padanje u provodadžijsko-ljubavne teme :wink:
Sofija je najživlji lik, reakcije su joj dečije, osećanja prava ženska, slovenska,lako je prepoznati bar po jednu takvu osobu u svačijem životu koja se voli i za koju se strepi i brine.
Sve u svemu, hvala ti, baš je bilo prijatno. :D
:wink: :lol:

Koliko primecujem iz vasih komentara, sve se vrti u romanu oko toga ko se s kim smuvao ili nije smuvao, veze i vezice?
Kao nekakvi nizovi prica traceva nabijeni emocijama?
Znao sam. Takav je obicno sklop zenske psihe i to su klasicni putevi njene kreacije……

Back