Pripreme za preseljenje u Australiju

Dobro vece,dragi moji,evo pridruzuje se vasoj grupi jos jedan clan.Moj buduci muz je australijanac steceni,tamo je vec 6 godina,a ja sam jos u Srbiji. Moze li me neko posavetovati,kako tamo da se snajem,ako ne poznajem nikoga,rodbine nemam u slucaju da stvari krenu naopako? U pitanju je Melburn,i sta treba ocekivati za prvi dolazak tamo,papiri su u pripremi?

Dobro vece,dragi moji,evo pridruzuje se vasoj grupi jos jedan clan.Moj buduci muz je australijanac steceni,tamo je vec 6 godina,a ja sam jos u Srbiji. Moze li me neko posavetovati,kako tamo da se snajem,ako ne poznajem nikoga,rodbine nemam u slucaju da stvari krenu naopako? U pitanju je Melburn,i sta treba ocekivati za prvi dolazak tamo,papiri su u pripremi?

Ne, ne draga naša, prvo da objasniš kako si ulovila muža Australijanca, ti i ne znaš koliko ima ovde ljudi koji bi platili za takav recept - dobro, nema ih baš trenutno, ali stalno prolaze, tu su, čitaju, ne bi li ulovili nešto i dočepali se slobode (pazi kuriozitet, udješ u brak da bi se dokopao slobode, hm :think:).
:rotf:
Šalim se naravno, lepo što se pridružuješ grupi, za početak samo opušteno. :tease:

E pa dragi moj,nisam ga uopste lovila,on je mene ulovio,ja sam se samo zaljubila,a tek kada me je verio,shvatila sam da se upustam u rizik.A ne nismo se razumeli,ne trazim slobodu,to nikako,ja samo razmisljam o svemu.Uzela sam najgoru soluciju,sta ako stvari krenu naopako,jer jedno je veza,a drugo brak?Kako se snaci,a da pritom nemas nikoga u nepoznatoj zemlji?

Od prvog dana gledas i ucus. Ne znam kakav ti je engleski, ali sto ti je bolji, lakse ce ti biti. Nije bas nikoga, imaces muza. Zamisli kako bi ti bilo da bas nikoga nemas, pa ni njega!

E pa dragi moj,nisam ga uopste lovila,on je mene ulovio,ja sam se samo zaljubila,a tek kada me je verio,shvatila sam da se upustam u rizik.A ne nismo se razumeli,ne trazim slobodu,to nikako,ja samo razmisljam o svemu.Uzela sam najgoru soluciju,sta ako stvari krenu naopako,jer jedno je veza,a drugo brak?Kako se snaci,a da pritom nemas nikoga u nepoznatoj zemlji?

E ljudi... Evo nas, stigli.. Juce smo ceo dan spavali, danas bili u nabavci, a sada idemo u obilazak grada.
Utisak dana: ziveli nasi megamarketi i trzni centri!
Palma pojma nemam koliko je trajao let, posto smo stalno menjali vremenske zone...
Promenjivo oblacno sa povremenim pljuskovima sa grmljevinom..
Jutro kada smo stigli je bilo bas pretoplo.

I to je to?!? E, nece moci...
Ajde kada obidjete grad da nam lepo i opsirno slozis utiske sa leta, iz trgovine, obiaska i td...
Hm, dve recenice i odmah "sta ima u Srbiji?".... Pa eto, za ovo vreme koliko si odsutna ovde su se mnoge stvari promenile, krenula privreda, posla koliko hoce, prosecna plata skocila na oko 800 evra, ljudi su raspolozeniji, uzivaju u poboljsanom standardu, planiraju kupovine kuca, automobila, putovanja i td... I klima se promenila sada je ove preko cele godine 27 - 28 stepeni, milina... Vracaj se sto pre z:D z:poz:.

E ove žene, našle bi internet i na pustom ostrvu, žene zmajovi:klap:.
Nego, je li hladno u Švedskoj?
Je li vruće u Australiji?
Djeco, ovamo je danas bilo, barem u Sollentuni, gdje sam ja, -10, ima snijega i to, ali mogu vam reci da to lakse podnosim nego kod nas onaj plus sa vjetrom. Nevjerovatno kako sam imala naopako misljenje. I stalno sam se pitala zasto se ovaj "jadni " narod ne preseli u toplije krajeve!!!! Ali gdjegod udjes izbija toplota, kuce su izolovane, strava zagrijane ( evo sjedim u kratke rukave, kao i Gea :) ), a soping centri i sve ostalo je cak i pretoplo za moj ukus.
Grad je fenomenalan, ne ides puno napolje, malo, malo pa imas ili autobus ili metro/zeljeznicu, koja je superbrza. Cisti vozovi, ne moras ni znati jezik, sve ti je nekako "naslikano" gdje ti je koja stanica...
jos nisam isla u centar/ Stokholm ali cu uskoro.

Jest da ovo nije Australija, ali nisam mogla da odolim da pisem malo, i posto je ovo moj "maticni" forum povremeno cu se javljati, ako nije problem :sneskoz: z:p

Back